Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Belekezdtem egy nagy életmódvá...

Belekezdtem egy nagy életmódválásba. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
Most 2 hétig azt csináltam,hogy beiktattam az életembe a sportot heti 3x ( 1-1,5-2 óra a léyne,hogy 3x elmenjek) és felírtam milyen egészségtelen vackoka zabálok össze. Szerintetek hogyan tovább? Min változtassak ? A kajáláson belül? Hogy szép lassan nyárig fogyhassak 8 kgot?
2012. dec. 23. 22:47
 1/5 anonim ***** válasza:

az egészségtelen vackokat hagyd el, és jó lesz

figyelj arra hogy megfekelő arányba legyen a ch, zsír, fehérje és a vitaminok aránya

folytass mindent ahogy elkezdted jó lesz

2012. dec. 23. 23:09
 2/5 anonim ***** válasza:
Teljes kiőrlésű, vagy rozsliszt, kevés vagy semmi vörös hús, sok fehér hús, hal, zöldségek, saláták, ha lehet, a tésztákat csökkentsd minimálisra a péktermékekkel együtt, vagy fenti lisztekből készüljenek. Ne fogyassz sok állati zsiradékot, felvágottat, egyél sok levest, igyál sok vizet.
2012. dec. 24. 00:00
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez így remek lesz :) nem is kell 2 óra, elég kezdetnek heti 3 óra (mert a végén túlterheled magad és akkor lehet elmegy a kedved meg arra ügyelj ha nagy a súlyfelesleged akkor ne terheld az izületeid! pl. 100 kgos ember ne akarjon rögtön vágtázni a futópadon... de nem írtad mennyi a felesleged ha pl csak 8-10 kg felesleged van akkor persze simán fuss! Ha nagyon sok akkor ne, akkor inkább ellipszistréner, gyors gyaloglás az úszás kíméli az izületet!

Aztán szép fokozatosan emelheted az edzésidőt.

Kajáláson belül, hát nehéz kérdés mert most van karácsony aztán szilveszter... azt tanácsolom:

- karácsonykor ügyelj mit eszel, de ha kihagysz finom falatokat, azt tuti sajnálni fogod. Hogy ne legyen sz*r érzésed hogy kihagysz valamit, kóstold meg amit igazán akarsz! Pl van 5 féle süti, abból válassz ki max. 2-t ami igazán tetszik, és abból vegyél max. két darabot.

Vagy akár kóstolj meg 4féle sütit is, de mindegyiknek csak a felét edd meg!

Ha lehet kerüld a zsíros dolgokat. Pl. sült krumpli lesz nálunk holnap vacsira, de sült krumplit akármilyen nap ehetsz mekiben vagy elkészíted te otthon magadnak. Szerintem semmi különleges vagy karácsonyi nincs benne. Azt javaslom, ha nálatok is ilyen "általános" mindennapos kaja van azokat hagyd ki.

Ha valami nagyon különleges lesz nálad, akkor abból egyél. Pl. halászlevet általában ilyenkor esznek az emberek egy évben, na ha ilyen lesz szerintem akkor éreznéd magad sz*rul ha nem kóstolnád meg. Egy fél tányérnyitól nem hízol.

Ha tudod, most ünnepekkor egyél natúr csirkemellet, jó minőségű fehérjét.

Ünnepeken kivül:

- sok fehérje kell: sovány túró, tojásfehérje (sárgájával vigyázz! normális embernek, aki nem diétázik, is csak max napi 1 sárgája javallott) natúr joghurt/kefir is mehet, sovány sajtok, csirkemell, pulykamell, halak (nem olajos!!)

- zöldségek alap, ezt mondanom sem kell. kukoricát borsót, babot ajánlott kerülni, ezek nagyobb energiatartalmúak. minden más zöldség mehet

- gyümiknél a banánnal, szőlővel és aszalt gyümikkel vigyázz nagy energiatartalmúak

- jó minőségű ch: zab (zabpehely, zabkásának elkészítve vagy mehet zabpehely kefirbe is reggelire) tk kenyér, magos/korpás/rozsos zsömle, barnarizs, esetleg durumtészta

Így simán összehozható a 8 kg kb. 2,5 hónapon belül.

Nem is kell nyárig várni ha ezt követed, akkor 2,5 hónapon belül simán vesztes kb 8 kg zsírt! (a 8 kg előbb lemegy majd mind 2,5 hónap csak annak egy része víz lesz... 8 kg simán veszthető 2 hónap alatt is de akkor annak egy része víz és béltartalomveszteség... 8 kg zsírt ilyen diétával és ennyi mozgással kb 2,5 hónap alatt lehet leadni)

Sok sikert kívánok, ha valamire kíváncsi vagy írj még :)

2012. dec. 24. 00:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Előző vagyok: amiket írtam hogy "sz*rul éreznéd magad ha nem kóstolnád meg" csak feltételezés :D

ha meg bírod állni hogy ne egyél a halászléből vagy a nemtommiből, akkor gratulálok!!! :) de tényleg ez nagyon nagy önkontrollra vallana, és ennek csak örülnék. Csak feltételezem azt mert sok diétázó ember ilyenkor enged a csábításnak nem tudom te hogy vagy vele :)

2012. dec. 24. 00:09
 5/5 anonim ***** válasza:

Én a teljes kiőrlésű liszt mint egészséges alternatíva elmélettel nem tudok egyetértene, miután ugyan olyan vércukor- és inzulinszint emelő hatása (zsírosító) hatása van mint a finomlisztnek.

A tejtermékek ajánlásával (túró, joghurt stb.) sem tudok egyetérteni, miután a borjak hízásáért, növekedéséért felelős anyag összetétele a mi hízásunkat, sejtburjánzásunkat is erősíti, amire még fogyáson kívül sincs szükségünk, sőt kerülni kellene.

Ezeket mindet hozzá lehetne írni az egészségtelen vackok listájára.

Állati zsírokra viszont az elmúlt évmilliókban mindig is szükségünk volt, és legyünk bármennyire modernek, divatosak: ma is nagy szükségünk van rájuk, és fontos "üzemanyagok" a testünk számára. Akik inkább keményítőt esznek mint energiaszolgáltató, azok között megtaláljuk a társadalom cukorbetegeit, elhízottjait, szívbetegeit. Ez a helyzet a zsírokkal.

2012. dec. 24. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!