Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Belekezdtem egy ideje a...

Belekezdtem egy ideje a fogyókúrába. És megint megtörtént velem. Ez baj? Mi lehet tenni ez ellen?

Figyelt kérdés

Elhatároztam nagyon, hogy ez már túl megy minden határon soha nem voltam még 70 kg, sőt 60-at nem léptem még túl (25 éves vagyok és 163 cm, homokóra alkat).

Na szóval elkezdtem fogyókúrázni. Hetente 2-3 alkalommal Béres Alexandra DVD-re tornázom, nem eszem cukrot és pékárút is csak délelőtt. Az adagokat is csökkentettem és a nassolásokat is befejeztem.

Ennek az lett az eredménye, hogy már szinte nem is eszek, mert nem kívánok semmit, (hangsúlyozom, nem akarok koplalni!) és egy hét alatt fogytam 4 kg-ot.

Utoljára 3 éve akartam fogyni, akkor is hasonló módon és akkor is ez lett a vége, hogy semmi nem ment le a torkomon. Előtte 16 évesen kezdtem el fogyókúrát, akkor is mozogtam mellette, lovagoltam volt úgy, hogy napi 3 órát is. Vágta, ügetés és lépés. Az lett a vége, hogy alig értem el az 50 kg-ot.

Ez most genetika, vagy én csinálok rosszul valamit? Félek, hogy következményei lesznek az egészségemre nézve.

2012. aug. 23. 14:11
 1/4 Szoondiii ***** válasza:
47%

fogyókúra, heti 4 kiló tömegcsökkenés, pákáru csak délelőtt?

ez ne haragudj de semmi.

az ember hús és zöldség evő, olajos magvakat és gyümölcsöket is fogyasztunk. ezek közül egyik sem pékáru. ráadásul jóllakásig eszünk, és nem keveset.

tehát érdemben amit biztos, hogy jól csináltál az a cukor elhagyása, ez fontos.

már csak a tejet (tejfélét) gabonákat (teljes őrlésűt, és egyéb szénhidrát gazdag ételeket) kellene dobni.

viszont úgy nem lehet élni, fogyni hogy keveset eszel. normális mennyiségű húst és zöldséget kell enni, amitől jól laksz. mozgás olyan legyen ami nem tesz beteggé, nyilván a futás 10 év alatt nem jó a térdnek, ha a Béres torna tartható, akkor jó.

legjobb az úszás, jóga, pilates, taichi edzések.

2012. aug. 23. 14:26
 2/4 A kérdező kommentje:

Tejet amúgy sem iszom, nem szeretem. Sajtot szoktam néha, de már az idejét sem tudom mikor ettem. Rizset szoktam még néha gabona félékből mást nem.

Úszni nem tudok járni, mert messze van az uszoda és nincs kire bíznom a lányom. A harcművészetekről nem is beszélve, nem is tudom hol oktatnak ilyet és nem is igazán tetszik.

De engem az bosszant, hogy nálam nincs olyan, hogy keveset eszek, hanem vagy eszek vagy nem. Most hogy csinálom a dolgokat nincs étvágyam, az étel látványától is elfordulok, egyszerűen nem kell. Ha pedig azt akarom, hogy kelljen, akkor elkezdek én enni, de 2-3 nap és zabálok.

Tehát vagy eszek vagy nem.

Lehet, hogy az ember húsevő, de én meg vagyok a hús nélkül is,

2012. aug. 23. 14:44
 3/4 poiu ***** válasza:
Nagyjából ez van nálam is. A szeretem kajákból hajlamos vagyok bezabálni, a nem szeretetteket pedig nem eszem. Olyan étrend kell, amiben nincs etetős kaja (nálam ez a pizza pl.). Nekem bejött egy paleo szerű diéta (azért szerű, mert az ideológia hidegen hagy és nem veszem túl szigorúan).
2012. aug. 23. 17:03
 4/4 Szoondiii ***** válasza:

hogy az ember húsevő, zöldség evő (zöldség - alacsony keményítő tartalom) nem azt jelenti, hogy lehet mást is enni, megvagyunk nélkülük. ha mást eszünk, számolnunk kell a betegségekkel.

húsból, zöldségből be lehet zabálni, egy részt nem terheli meg a testet, nem vezet zsírosodáshoz, cukorbetegséghez (sok más betegséghez), illetve egy zsíros, tápláló ételből erősen korlátozott mennyiséget lehet megenni, legyünk bármennyire is éhesek. főleg, ha a rágásra is figyelünk..

ellenben a pizzával, abból indokolatlanul nagy mennyiségeket el lehet pusztítani, ismerős téma :)))

2012. aug. 24. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!