Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A bulimiaba es az anorexiaba...

A bulimiaba es az anorexiaba mennyi ido utan lehet belehalni?

Figyelt kérdés
2012. dec. 20. 20:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az attól függ, hogy mennyire súlyos.
2012. dec. 20. 20:31
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Ha azért kérdezed mert esetleg ebben szenvedsz, akkor minél hamarabb fordulj orvoshoz segítségért.
2012. dec. 20. 20:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Az egyik baratnom nem olyan regen hozzam forult a problemajaval, elmondta h mar honapok ota kuzd ezzel, mondjuk fura is volt, h milyen gyorsan lefogyott meg minden, de nem gondoltam volna h emiatt. Kertem a szuleivel egyutt h menjen el orvoshoz, de hajthatatlan, nem hajlando enni es ha neha sikerul is bele diktalni vmit, azt is kihanyja. folyton korhazban van es infuzion at taplaljak. felek, h belehal ha igy folytatja..
2012. dec. 20. 20:39
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha már ennyire nem akar enni, hogy kórházba került, akkor elég nagy a baj. Nyilván valami lelki oka lehet ami miatt ez kialakult nála. Meg kell találni a lelki okait és valahogy segíteni kilábalni belőle. Ebben csak a barátok, szülők és egy jó pszichológus tud segíteni.

Csak az a baj, hogy egy jó pszichológus nem terem minden bokorban. Elég sok a kontár ebben a szakmában, akik a gyógyszerek felírásán kívül semmit nem tudnak csinálni, mert hülyék hozzá.

A magyar egészségügyi ellátást ismerve én a kórház pszichológusában (ha egyáltalán van) én személy szerint nem bíznék. Tisztelet a kivételnek.

2012. dec. 20. 20:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Ismeros:/ de most akkor mi legyen? vegyuk korul, mi, a baratai meg a csaladja es legyunk vele? de olyan elszigetelt lett es a szulein, rajtam meg 1-2 emberen kivul senkit se akar latni meg senkivel se akar beszelni... most akkor mi a teendo??
2012. dec. 20. 21:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Minél hamarabb pszichológus/pszichiáter kellene neki... de az a baj, hogy kevés a jó, aki nem csak gyógyszert írat fel flegma pofával :( Nincs valami anorexiásokon segítő szervezet vagy egyesület, aki segítene neki?
2012. dec. 20. 22:22
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Manapság nem divat éhenhalni Magyarországon.

Beteg lesz, beteg lesz, de betegen is el lehet élni 50-60 évet, többet is..

2012. dec. 21. 09:13
 8/10 anonim ***** válasza:
Ahogy a 6# is mondta, talán a legjobb volna, ha mielőbb keresnétek valami anorexiás/bulémiás szervezetet/egyesületet, ahol biztos jobb segítséget kapnátok és útba igazítanának, hogy merre tovább.
2012. dec. 21. 12:12
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem vissza kell adni valahogy az életkedvét, valamit ami újra feltölti, örömmel tölti el és célokat, kilátásokat ad neki. Ebben a barátok/szülők tudnak segíteni, hisz ők ismerik a legjobban. Persze ez nem egyszerű.

Ha pszichológushoz viszitek, mindenképpen nagyon alaposan nézzetek körül, informálódjatok anorexiás fórumokon stb., hogy ne egy idiótához kerüljön, aki csak még jobban tönkre teszi.

2012. dec. 21. 12:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem anno a legjobb barátnőm segített a legtöbbet, mivel benne bíztam a legjobban és neki mondtam el. Ha megkeresett vele azt jelenti, hogy bízik benned és ez ilyenkor nagyon fontos. Éreztesd vele, hogy mindig mellette állsz és támogatod. Szervezz közös programokat. Olyanokat amiket szeret és - egyelőre - amihez nem kell sok energia, ugyanis most gyenge és valószínűleg semmihez sincs kedve emiatt. Ezekbe beiktathatsz egy-egy fagyizást vagy valami ilyesmit. Elsőre nem fog belemenni!!! Sőt, másodszorra, harmadszorra és negyedszerre sem. De a türelem meghozza a gyümölcsét. Előbb-utóbb nem bírja tovább főleg ilyenkor, Karácsonykor a sok süti miatt könnyebb elcsábulni. (Ma én is tettem a kcal-ra és annyi sütit nyomtam le, hogy húúú...) A baj csak az, hogy nálam nem volt annyira súlyos, de nála igen. Ezért idő sincs sok. De ne erőltesd, illetve csak finoman. Mennyetek sütizőbe, ha volt régen kedvence oda. Süssetek együtt és mondd mennyire finom. Nem tudom beválik-e, mert a barátnődnél tényleg súlyos a dolog, de azért próbáld meg és ha tanács kell írj, segítek.
2012. dec. 25. 19:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!