Amikor kollégiumba kerültetek, híztatok vagy fogytatok?
Most vagyok 12.-es, és már évek óta várom, hogy végre menjek egyetmemre, mert akkor majd a kollégiumban biztos könnyen le fogok tudni fogyni. Mert itthon nálunk tele van a spájz meg a hűtő finomabbnál finomabb kajákkal, ezenkívül anyukám folyton sütit süt.
Viszont most olvastam egy kérdésnél, hogy többen is meghíztak miután kollégiumba kerültek.
Nálatok hogy volt ez?
1. Miért mész koliba? Nálunk sajnos bevezették azt - nem tudom, máshol is így van-e hogy a költségtérítésesek 29.000-et fizetnek (államisok 12-t) és mire te továbbtanulsz - nem tudom hová szeretnél - kérdés: lesz-e államis hely?
Mert amúgy mindenki azt hiszi, a koli olcsó. Ja. az államisoknak.. de én kifizetek 29-et, amiért kapsz egy remek albérletet. Az egyetlen vigasz: télen a rezsi miatt lehet drágább lenne az albi + a sulitól 2 perc sétára vagyok. Na mindegy. Csak azért kérdem, mert ha van elég pénzed akkor tökmindegy hogy kolis vagy-e vagy albérletes: megveszed a drágább kajákat is (ha a pénz miatt kérded) ismerek itt olyan csajt aki a bershkában vásárol minden héten mégis kolis. :D Na ő biztos nem főzőcskézik meg vacakol az olcsó mirelitcuccokkal.
Általában itt azért lehet fogyni, mert eliszod a pénzed. Mert sokszor van kolibuli, mentek ide-oda és rengeteg embert megismersz (mentek inni => eliszod az összes pénzed) az már más kérdés hogy az alkoholban sok a kalória.
Most vagyok elsőéves, eggyel felettem járó mondta (vékony testalkatú most is!) hogy kb 10 kilót hízott egy tanév alatt (persze ennek nagy része víz és salakanyag ezzel tisztában vagyok én, ő ezt lehet nem tudja hogy a zsír csak kb 5-6 kg lehet)
szóval nem árt vigyázni! Vidéki vagy? Mert nálam az is sokszor problémát okoz, hogy vidéken van a városunkban - ami egyébként megyeszékhely - 1 meki. Kfc, török éttermek stb meg nincs semmi ilyesmi.. budapesten meg minden utcasarkon meki, kfc, burger king subway... török, arab mindenféle étterem és a kaja csábító tudod... új ízek, finomabb ízek mint otthon!
Persze ha nincs rá pénzed, akkor maradni fogsz az olcsó kajánál. De az olcsó kajával is vigyázni kell: gyakran a tészta olcsó... pl egyik csaj is a szintünkön mindig tésztát főz mert ez olcsó és gyors...
Nekem most ingadozik a súlyom. Van, hogy hízok, van hogy fogyok... most fogyni szeretnék.
Amúgy tényleg csak rajtad áll majd hogy a koliban mi lesz a hűtődben. Pl. a fiúk mindig kaját rendelnek (kínai, pizza) meg több csaj is. A fiúk nyilván nem fognak főzöcskézni. Ez viszont hízlal ugye...
Idén érettségizek én is. Persze más egy középiskolás kollégium egy egyetemihez képest, de hátha segít.
Barátnőm kolis és emlékszem, hogy 9.-ben azt mondta, hogy azt hitte, hogy le fog fogyni koliban, erre felszedett pár kilót, mert minden nap volt olyan, hogy valamelyik szobatársa csipszet, csokit vagy más édességgel kínálta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!