Ha egyáltalán nem eszek kenyeret, péksütit és 7 után már nem vacsorázok, fogyhatok vagy tartani fogom a súlyomat? Valahogy nem érzem hiányát a kenyérnek.
A kenyér nem hizlal. Ez óriási tévhit. Esetleg az hizlal, amit rákensz. Bár nem írtál szénhidrátról, de azért elmondom, hogy tudd: ne úgy akarj fogyni, hogy elhagyod a szénhidrátot, mert az igenis fontos a szervezetnek. Nem is értem a szénhidrátellenzőket, nem tanultak biológiát? Az igenis kell.
Sport, egészséges életmód, igenis szénhidrát!, kenyér vajjal, hús krumplival, DE kevés cukor és édesség. Előbb-utóbb le lehet fogyni. Aki nehezen fogy le, annak is sikerül, ha eleget sportol, és megfelelő sporteszközöket használ - ezt úgy értem, hogy a megfelelő sportolási módokat használja.
De hogy válaszoljak is: csak ezektől, amiket felsoroltál, nem fogsz lefogyni. Napi egy-két szelet kenyér nem fog megártani, nem fog hizlalni. Péksütemény? Hát, ha csokis croissant eszel...:) Este 7 után lehet, hogy nem egészséges enni és hizlaló, de ha éhes vagy, inkább egyél, minthogy szenvedj és éhezz. Bár hallottam olyat, hogy ha este eszel, rosszul alszol (hm...azért én 9kor is szoktam enni), de ha éhes maradsz, akkor hogy alszol?
A legtutibb egyébként, ha nem idióta női magazinok még idiótább fogyókúrás tippjeire hallgatsz, hanem mondjuk egy dietetikusra. Az mégiscsak szakember. Más fogyókúrázókra sem feltétlenül jó hallgatni, mert minden ember más, a dietetikus viszont személyre szólóan neked állít össze valamit.
Bocs a hosszú válaszért, de annyi tévhit él a fogyni akarók fejében, hogy döbbenet. Nehogy csak salátán élj, az egészségtelen (mármint, ha mást se eszel).
Esetleg leírhatnád a magasságod, súlyod, életkorod, akkor jobban tudnának segíteni.
Első válaszoló, te hihetetlenül ostoba vagy. A kenyér nem hízlal, sőt még fogyaszt is mi? Teljesen FELESLEGES szénhidrát forrás. Kell szénhidrát, de nem így, nem ennyi.
A válasz a kérdésre: Amennyiben nem sportolsz mellé semmit, akkor valószínüleg menni fog a szintentartás, de én a helyedben a cél elérése érdekében legalább heti 2-3 edzést beiktatnék, és akkor már lassú fogyás is elképzelhető.
Második válaszoló, te meg bunkó vagy. Olvastál már valaha fogyókúrás étrendeket? Pl.reggeli: 1 szelet kenyér ezzel-azzal...
"Nem a kenyér hizlal, hanem az, amit csinálnak vele. Egy szelet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérben csak 70 kalória van – nem több, mint egy almában. Ha megkenjük mogyorókrémmel és lekvárral, a szelet akár 800 kalóriát is összeszedhet."
Okoska...
Mit szoktál vacsorázni, és mennyivel lefekvés előtt? A görcsök nem attól függnek, hogy eszel, éhgyomorral ugyanis nem szabad elaludni. Inkább az, hogy ne edd tele magad, ne egyél megterhelő ételeket (zsíros ételek - pörköltek; puffasztó ételek - babfélék, káposztafélék; krémes sütemények...), inkább valami könnyűt (gyümölcs, kefírek, túrórudi, tej, kakaó, vajas kenyér, porlevesek, húsleves, kekszfélék...), amit könnyen emészt a gyomor, de ne legyen üres, mert akkor meg az éhségtől fájdul meg. Illetve fontos még, hogy legkésőbb fél órával lefekvés előtt egyél, tehát legalább fél óra szünet legyen az utolsó étkezés és a lefekvés között.
Szerintem próbáld ki egyrészt ezt, másrészt ha alakot akarsz formálni (azt írod, fogyni, de a magasság-súly arány alapján neked nem fogyásra csak alakformálásra van szükséged), tornázz mindenképp, sportolj (séta, kerékpár, tánc!...), és egyél sok gyümölcsöt, igyál sok folyadékot (de ne az agyon-cukrozott fajtából), szedj vitamint (csipkebogyó alapú C vitamint, béres aktivált), ami erősít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!