Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szálkásító étrendet? .101 kg...

Szálkásító étrendet? .101 kg 178 cm 41 férfi vagyok. Mozgás mellé persze.

Figyelt kérdés
2012. dec. 10. 05:51
 1/9 anonim ***** válasza:

Én sosem figyeltem az étrendem (mondjuk szerencse,hogy nem is szükséges),de egyetlen edzőtársam sem,mégis mindannyian (persze,akik már régóta edzünk) szálkás izomzattal rendelkezünk.

Egyébként az étrend a szálkásítás alatt szerintem csak azoknak számít igazán,akik testépítéssel foglalkoznak, és már van is eredménye a munkájuknak..

Először le kellene adni a felesleget,aztán a szálkásításon gondolkozni..

2012. dec. 10. 10:55
 2/9 A kérdező kommentje:
leadás lenne a cél.ezért kérdeztem mit lehet és mennyit enni?
2012. dec. 10. 11:47
 3/9 anonim válasza:
Próbáld ki a paleolit étrendet. Már 1 hét után érezni a hatást. Ennyit megér.
2012. dec. 10. 12:49
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem eddz minél többet,akkor nem csak fogyni fogsz,izmosodni is. Az étrenden olyan szempontból kéne változtatni,hogy gyorskaják, édességek,stb ne legyenek benne,de egyébként mindent egyél,csak változatosan és lehetőleg este 6 után ne.Na meg persze annyit,hogy ne legyél éhes,de ne is érezd azt a telítettséget (ezt te tudod, hogy nálad mennyi).

Van egy csaj,aki nemrég (áprilisban) kezdett velünk edzeni, hetente 3X1,5 órát,de az étrendjén szinte semmit nem változtatott (átlagos,nem kifejezetten egészség orientált étrend). Eléggé sok volt rajta a felesleg,sokszor nem is bírta végig az edzést, de kb 3 hónap alatt 8-9 kilót fogyott... és azóta is sokat...szerintem ez igen jó eredmény,nem gyors, de maradandó.

2012. dec. 10. 13:12
 5/9 anonim ***** válasza:

200-300 gramm fehérje legyen, és 250 grammról induljon a szénhidrát. Ha nincs meg a havi 0,5-1 kg fogyás, akkor csökkentsd a ch-t, lemehetsz 100 grammig lassan. Fehérje: sovány húsok(csirke, pulyka, hal) túró, tojásfe hérje. Szénhidrát: Zab, barna rizs, zöldség, teljes kiőrlésű kenyér. Étkezz gyakran, 5-6-7 étkezés is simán belefér. Vacsorára csak fehérjét egyél, igyál 2-3 liter vizet naponta.

Az előző válaszoló(k) minden hülyeséget beszél(nek) össze-vissza.

A szálkásodás a felesleg leadását jelenti.

Este hat után miért is ne együnk? A szervezet nem tudja, mikor van 6 óra. Lefekvés előtt 2 órával kéne enni, sovány túró még közvetlenül lefekvés előtt is mehet.

Fogyni és izmosodni elég nehezen lehet egyszerre, A nagy zsírfelesleggel rendelkező kezdőknél néha sikerül, de nem túl sokáig.

2012. dec. 10. 14:26
 6/9 anonim ***** válasza:

Szálkásítás max a testépítőknél egyenlő a felesleges zsír leadásával, de nem tartom valószínűnek,hogy a kérdező jelenleg ezzel foglalkozik,mivel akkor nem tette volna fel ezt a kérdést..Attól,hogy valaki elveszti a felesleget még nem feltétlenül szálkásodik!

Azért írtam az előző hozzászólást, mert ha kezdő emberről van szó,úgy gondolom könnyebb egy kevésbé szigorú étrend betartásával kezdeni,mint egyből a közepébe vágni..a legtöbb ember abbahagyja mielőtt eredménye lenne,mivel egyáltalán nincs hozzászokva..jobb ha itt is fokozatos az ember,ahogy az edzésben is: egy kezdőt nem terhelhetsz annyira, mint egy évek óta edző embert.

A fogyókúrás étrenddel csak a felesleget veszti el,izmosodni sosem fog,ha nem mozog,ezért írtam,hogy ha inkább a mozgást hangsúlyozza és nem ilyen-olyan diétákkal próbálkozik, sokkal jobb eredményt érhet el,mivel egy idő után izmosodni is elkezd.

Én sem mondom a te válaszodra,hogy hülyeség,annak ellenére,hogy szerintem nem szükséges ennyire az étrendet hangsúlyozni. Mindenkinek más a megfelelő,azért kérdez,hogy kapjon többféle választ is.

2012. dec. 10. 15:19
 7/9 A kérdező kommentje:
volt,hogy két hónapig szinte minden nap futottam "kb. km.és figyeltem a kajára de semmilátványos nem történt max. jobban bírtam a végén futni.most is kéthónapot edzenék és ezért lennék kiváncsi mit lehet enni és mennyit?
2012. dec. 11. 06:07
 8/9 A kérdező kommentje:
napi egy óra 8 km kimaradt.2hónap alatt mennyit lehetne leadni?
2012. dec. 11. 06:09
 9/9 anonim ***** válasza:

1. [link]

2. [link]

3. http://www.youtube.com/watch?v=EUmSW457pkM

4. heti 3 súlyzós edzés, mell, bicepsz, láb, hát, tricepsz, váll.

Ezek a főbb izomcsoportok, amiket ha nem edzel, diéta alatt, akkor a szervezeted úgy dönt, hogy nincs rá szüksége, ezért azokat bontja a zsír helyett.

Aerob előtt L-carnitin, min. 0.5l víz, utána lehetőleg némi szénhidrát+fehérje, kerüld a zsíros ételeket. Edzés előtt egy órával szénhidrát, utána szénhidrát+fehérje. Kerüld a lisztes, cukros ételeket, ne lépd át a kcal deficitet, és inkább többször kevesebbet, lehetőleg 3-4 óránként egyél, hogy ne lassuljon le az anyagcseréd.

2013. jan. 10. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!