Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 30 éves férfi vagyok most...

30 éves férfi vagyok most 100kg és 182cm magas.1 hónapja el kezdett fájni mindkét sarokcsontom, sarokpárnám, és nem múlik. Ha nem terhelem (fekszem) nem fáj, csak a rá állok. Gyanítom a lábam nem bírja a súlyom! Fogyókúra?

Figyelt kérdés
Hogyan fogjak neki a fogyókúrához? Milyen módszert válasszak? Gyors és hatásos módszer kellene! Segítsetek!
2012. okt. 12. 05:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyors és hatásos módszer nincs. Ha csak ez játszik nálad, inkább el se kezdd.

Növeld meg a fehérjebeviteled és ezzel együtt csökkentsd fokozatosan a szénhidrátot. Ajánlott mellé a konditerem és a heti 3-4 alkalom kardió.

2012. okt. 12. 06:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit off: Ugyanezzel a problémával küzdök január óta! Olyan volt kezdetben, mintha egy pingponglabda lenne a sarkam alatt, nem bírtam ráállni, ha megpihent pl utazás közben kínszenvedés volt ráállni. Először én is a túlsúlyt gyanítottam, el is kezdtem diétázni, mára kb 25 kilót fogytam, max 5 kg súlyfeleslegem lehet még. Elkezdtam sportolni, terepen futni stb. Kentem lóbalzsammal, pihentettem, jegeltem, én csonthártya gyulladásra gyanakodtam, miután a fogyással sem javult. Nyár óta járom az orvosokat, háziorvosnak lövése sincs, ő vmi méregdrága jó minőségű cipőt javasolt, szerinte a silányabb cipők teszik tönkre a lábat. A sebész csak nézegette, röntgen, ultrahang nem mutat ki semmit, sportorvos matt. Jövő hétre van időpontom az orthopédiára, ettől várom a csodát. Utána max egy orvos-természetgyógyász traumatológus jokerem van és kifújtam ötletileg. Ettől függetlenül, mivel van túlsúlyod, kezdj el diétázni! Kicsit olvasgass és szanálj a kérdések közt itt: gyorsan és drasztikusan nem érdemes fogynod, kerüld a szénhidrátot, túl zsíros ételeket, cukros bármit, napi 5-7 kisebb étkezés, teljes kiőrlésű pékárú, sok zöldség, sok fehérje, némi gyümölcs és olajos magfélék, elegendő alvás, sok folyadék. És sport. Futócipőben futottam, tornáztam, de eleinte bőven elegendő a gyors séta heti 3-5xfél-1 órában, vagy bringázás. Dióhéjban ennyi, az alapokat úgyis linkelik majd a kollégák!:)
2012. okt. 12. 06:45
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a tünetek a sarkanyú nevü problémára jellemzöek, a sarokhoz vezetö in túlterhtelése miatt a sarokcsontok kinövés keletkezik és terheléskor nyomja az ideget.

A túlsúly csökkentése, és az in tehermentesitése enygiti a tüneteket, megfelelö ortopédiai betéttel (aminek a megfelelö helyen puha, párnázott része van) csökkenti az ingerlést, és idövel teljesen fel tud szívódni.

2012. okt. 12. 07:39
 4/5 anonim ***** válasza:
48%

Ortopédia, gyógytorna (Qigong, jóga érdemes kipróbálni, de direkt ezt a problémát orvosolván)!

Fogyás: hagyd a francba a keményítőben dús, cukros, gluténos, tejes vackokat. Mert sokkal több bajod lesz miattuk, mint most! :(

2012. okt. 12. 10:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Néha nekem is fáj, és kb 65 kiló vagyok, szóval nem feltétlenül a túlsúly az oka.
2012. okt. 12. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!