Megehetem ezt a sütit vacsira?
Almás-zabpelyhes fahéjas-muffin
Elkészítés:
A lereszelt,kinyomkodott,fahéjjal,édesítőszerrel,zabpehellyel összekevert almát hozzáadom a sütőporos,olvasztott vajas liszthez,majd az enyhén kiolajozott muffin sütőbe teszem,s megsütöm.
Nagyon hizlalhat? :S
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat! :)
Most belekeveredtem! xD
De azért köszi... gondolom xD
Igazán megnyugtattál! :)
Ezer köszi!
Nem, abszolút.
A tej azt a hatást váltja ki, amit az Updét is (amúgy okosan) próbál elkerülni.
Csak ismerni kéne a dolgok orvosi alapját, akkor tudnánk hogy a gluténes, szójás adalékok a lowcarb lisztekben nem jók, így az updét csupán egy káros, drága divattá válik, Tápibá meg csak koptatja a billentyűket, és hetente többször rájön hogy ugyan fölöslegesen.. :)
Ha megzavartalak Kérdező, akkor feltételezek te sem a táplálkozásról tanultál eddig, hanem módszereket követtél. Lehet ezt csinálni, megértés nélkül csak előbb-utóbb ugyan úgy gondba kerülsz, mint a teljes mértékben tudatosság nélkül táplálkozók. Ha már odafigyelsz mit eszel, akkor valóban tudd hogy mi az, és ne csak trendet, divatot kövess (lásd updét, rozskenyér, fogyibogyók)
Amúgy az Update nem hülyeség,20 kilót fogytam vele! ;)
Ja,és ettem eléggé sok joghurtot,kefirt,túrót,stb. Mindössze érdekel,hogy vacsira is megehetem-e.
Erre már választ kaptál, mindent megehetsz.
Az updét sikeres lehet, mert szénhidrát csökkentésre épül. Gondolj bele abba, hogy sok ember egészen jól van, vékony cukor és csokievéssel is. Ne kövesd el azt a hibát, hogy bizonyos korban, bizonyos gyors anyagcsere mellett mert nem hízik el mindenki a cukros ételektől, attól azok még jók lesznek, és 30 éves korra nem okoznak olyan anyagcsere problémát, amivel már szenvedés lesz karcsúnak, egészségesnek maradni.
Vigyázzunk a személyes tapasztalatokkal, mert biztonságosnak ítélünk valamit aminek a hosszútávú hatásaival még nem vagyunk tisztában, nem tanultunk róla eleget. De látványos hogy a gabona, tej alapú társadalom milyen katasztrofális egészségügyi helyzetbe került. Ezt ne hagyjuk figyelnem kívül. A szója, glutén hatásait sem.
A ch csökkentés az jó, vállveregetés Norbinak. Meg is írtam már neki, kicsit több esze és hozzáértése lenne, a glutént, szóját, mesterséges édesítőket is elhagyná és a kutya rúgja meg, egész jó kajákat forgalmazna.
Nézd, paleo előtt is sokáig éltek emberek, a többségnek sose volt semmi baja. Elég, ha a műanyag cuccokat kivágja az ember az életéből és magának készít mindent. Nagyanyáink is tejen, krumplin, tésztán, kenyéren éltek, mégis egészségesek voltak, kevés embernél fordult elő a cukortól kezdve a rákig bármi. Még az allergia is nagy szó volt! Itt egyedül a sok műanyag, amit tönkretesz minket, ezen kár vitatkozni.
Évezredes kialakult étkezési kultúrát akar a paleo megbontani, meg a többi ilyen új életmódot nyújtó akármik, pl. a nyersen evők, vegák, meg egyebek, mindenhol mindenféle csodatörténetek keringenek, ez így jó, az úgy jó, ez a rákra, ez a cukorra, ez mindenre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!