Van egy barátnőm, úgy érzi, hogy túl kövér és egyfolytában hányatja magát miután evett. Vannak olyan napjai, mikor már semmit sem eszik, mert nem kíván semmit, ha kicsit eszik, hányatja magát, ha sokat eszik akkor automatikusan kihányja már. Úgy hallottam, hogy ettől az ember hízik, de ő szerinte ettől sokat lehet hamar fogyni.
2012. nov. 27. 18:15
1/6 anonim válasza:
Nem fog fogyni, ez nem tartható hosszú távon, nem is értem, miért csinálják ezt a lányok?
Mindenesetre tönkre fogja tenni rövid idő alatt a gyomrát, nyelő csövét, torkát és a fogait! (mikor hányatja magát, akkor savas étel jön már vissza a gyomorból, hát ez elég sok problémát fog okozni ha nem fejezi be)
2012. nov. 27. 18:22
2/6 anonim válasza:
Ezt bulimiának hívják. Kérdezz rá megbízható felnőttől, hiteles felvilágosító könyvekbe is írnak róla (pl. Tinigondok), ez egy -az anorexiához hasonlóan- étkezési probléma. Persze, fogyni fog, ha mindent kihányat magából-de gondolj csak bele, egy idő után a gomorsavas hányás (bocsánat, választékosabban nem tudtam kifejezni magam) mennyire szétroncsolja a nyelőcsövét.
Mindenképp külső segítségre van szüksége,ha magától nem látja be, milyen butaságot művel.
2012. nov. 27. 18:24
3/6 A kérdező kommentje:
Igen, de rám sajnos nem hallgat.. Pedig már nagyon sokszor próbáltam vele erről beszélni.
2012. nov. 27. 18:36
4/6 anonim válasza:
Dettó, én barátnőmmel is ez van... Hány éves? Mióta csinálja, és mennyit fogyott?
2012. nov. 27. 19:03
5/6 anonim válasza:
Ez egy elég függőséget okozó folyamat amibe az illető 5-6 éven belül bele is fog halni ha nem hagyja abba.Nem ér ennyit az egész, az életet élvezni kell.A legegészségesebb "fogyókúra" ha aktív életet élő vegetáriánus vagy vegan leszel, persze megfelelő utánajárással (b-12 vitamin stb).Nem szabad megvonni a szervezetet semmi tápanyagtól, főleg nem a kalóriáktól, mert különben beláthatatlan következményei lesznek.
2012. nov. 27. 20:57
6/6 A kérdező kommentje:
15 éves lassan és 2 hónapja, ha elkezdte. Ezelőtt 2 évvel is volt ilyen problémája, másfél év után sikerült leállnia, mert már tényleg súlyos bajai voltak azért.. És most megint előröl kezdi, de sokkal komolyabban, mint régen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!