Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van bűntudatom étkezés...

Miért van bűntudatom étkezés után? (többi lent)

Figyelt kérdés
Valamivel työbb mint egy éve fogyókúrázom 11kilót le is fogytam. Mostanában viszont bármit eszek bűntudatom van. Legtöbbször almát szoktam enni van hogy egy nap kefires almán kívül mást nem eszek. Mostmár viszont a szőlő evés után is iszonyú bűntudatom van és rossz kedvem. Talán betegesen félek a hízástól kalóriát számolok és vigyázok hogy ne nagyon menjek 900-1100kcal fölé. Mi lehet ennek az oka?16L

2012. nov. 18. 14:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Anorexia, menj el pszihológushoz!
2012. nov. 18. 14:24
 2/8 anonim ***** válasza:

Ezzel én is így vagyok. :(

Csak sajnos én általában mégis eszem 1200-1300 körül, pedig próbálom visszafogni magam. Híztam is. :(

2012. nov. 18. 15:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem hogy 172cm 60kg vagyok.mennyi lenne az ideális súly? Hát az nem jó..:/
2012. nov. 18. 22:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Attól még az vagy... Szerintem nincs ideális súly. Tényleg, van aki 60 kg-val rohadjó alakja van, de 52 kg-san is lehet valaki húsosabb.. Egyél normálisan, 1500 kcalt legalább, és sportolj sokat. Akkor akár sokat is ehetsz, nem árt meg:)
2012. nov. 18. 23:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a súlyoddal semmi gond, fogynod semmiképpen nem kell.
2012. nov. 19. 06:16
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.:)egyébként van mikor többet eszek ahhoz képerst mint amennyit szoktam. Néha van úgy hogy nincs bűntudatom de másokr meg mennék meghánytatni magam
2012. nov. 19. 15:04
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is lelki bajra gondolok a leírásod alapján.

Krónikus félelem bármitől, főleg a te korodban (elhízástól) betegségnek tekinthető. Nem olyan betegség, amit beszélgetéssel, tanulással ne lehetne kezelni! Ez legyen a legnagyobb betegség egész életedben! Pszichológus szakember valószínűleg tud segíteni.

Másik, a tanulás. Tudni kell, hogy nem attól hízik/fogy valaki, hogy sokat/keveset eszik. Tehát fölösleges ezzel foglalkozni, fölösleges kórosan keveset enned.

Rossz minőségű ételektől előbb-utóbb ha keveset eszel akkor is beteg leszel, elhízhatsz. Nem most, akár majd 30 év múlva. Ezek lassú dolgok, de civilizációs betegségek (és ilyen az elhízás is) idővel nagyon sokaknál kialakulnak, mert úgy esznek ahogy.

Ha viszont nem eszel kenyeret, lisztes gabonás, keményítőben gazdag ételeket, ha nem eszel tejtermékeket, akkor ezt minden bizonnyal el fogod kerülni. De ehhez az kell, hogy tudd milyen folyamat játszik szerepet az elhízásban, milyen hatása van (hormonálisan) a keményítőnek, cukroknak.. és a tejtermékeknek!

És ha ezeket megérted, húsokat, zöldségeket fogyasztasz (nagyon sokan élnek így, köszönik szépen jól is vannak) akkor értelmetlen lesz a félelmed.

Egyébként az egészségünk féltése, tehát valamilyen szinten az elhízástól való félelem is érthető, főleg manapság. De nem félni kell, hanem ésszerű életvitelt folytatni. Jegyezzük meg, a zsír nem hizlal! Fészbúkon meg érdemes keresni egy paleolit táplálkozás csoportot, mert hihetetlenül hasznos információkat tud találni ilyen helyeken az ember lánya.

2012. nov. 22. 13:06
 8/8 anonim válasza:
Szerintem a súlyod tökéletes. Én anorexiás vagyok, most gyógyulok ki belőle és pontosan 60 kilós akarok lenni. Ha ez a bűntudat dolog egyre kezd súlyosbodni akkor keress fel egy pszichológust. Remélem erre nem lesz szükséged. Viszont az önhánytatásig ne juss el mert onnan nagyon nehéz felállni!
2012. nov. 22. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!