Miért van bűntudatom étkezés után? (többi lent)
Ezzel én is így vagyok. :(
Csak sajnos én általában mégis eszem 1200-1300 körül, pedig próbálom visszafogni magam. Híztam is. :(
Én is lelki bajra gondolok a leírásod alapján.
Krónikus félelem bármitől, főleg a te korodban (elhízástól) betegségnek tekinthető. Nem olyan betegség, amit beszélgetéssel, tanulással ne lehetne kezelni! Ez legyen a legnagyobb betegség egész életedben! Pszichológus szakember valószínűleg tud segíteni.
Másik, a tanulás. Tudni kell, hogy nem attól hízik/fogy valaki, hogy sokat/keveset eszik. Tehát fölösleges ezzel foglalkozni, fölösleges kórosan keveset enned.
Rossz minőségű ételektől előbb-utóbb ha keveset eszel akkor is beteg leszel, elhízhatsz. Nem most, akár majd 30 év múlva. Ezek lassú dolgok, de civilizációs betegségek (és ilyen az elhízás is) idővel nagyon sokaknál kialakulnak, mert úgy esznek ahogy.
Ha viszont nem eszel kenyeret, lisztes gabonás, keményítőben gazdag ételeket, ha nem eszel tejtermékeket, akkor ezt minden bizonnyal el fogod kerülni. De ehhez az kell, hogy tudd milyen folyamat játszik szerepet az elhízásban, milyen hatása van (hormonálisan) a keményítőnek, cukroknak.. és a tejtermékeknek!
És ha ezeket megérted, húsokat, zöldségeket fogyasztasz (nagyon sokan élnek így, köszönik szépen jól is vannak) akkor értelmetlen lesz a félelmed.
Egyébként az egészségünk féltése, tehát valamilyen szinten az elhízástól való félelem is érthető, főleg manapság. De nem félni kell, hanem ésszerű életvitelt folytatni. Jegyezzük meg, a zsír nem hizlal! Fészbúkon meg érdemes keresni egy paleolit táplálkozás csoportot, mert hihetetlenül hasznos információkat tud találni ilyen helyeken az ember lánya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!