14 éves vagyok. Hogyan tudnék mielőbb lefogyni legalább 7-8 kilót úgy, hogy ne is ragadjon vissza rám a súlyfelesleg?
Természetesen tudom, hogy ebben a korban a diéta nem egészséges, de nekem feltétlenül szükségem van rá. Egyszerűen nem érzem jól magam a bőrömben, és ez ki hat rám (tehát az ilyen jellegű kommenteket kérem mellőzni).
Szeretnék, nem rövid, de nem is hosszú idő alatt kivitelezhető módszerrel lefogyni TABLETTÁK nélkül (főként comból és hasból) úgy, hogy ne is szedjem vissza a kilókat. Persze tudom, hogy ahhoz, hogy ne szedjem vissza magamra a kilókat egészségesebb életet kell élnem (sok víz, gyümölcs és zöldség, sütik és chipsek kizárva).
Tudna valaki hatásos diétát, amivel azt a 7-8 kilót le tudnám küzdeni? :D Lehetőleg olyant, amiben biztosak vagytok (bevállt nálatok vagy egy ismerősötöknél).
A diéta ritkán egészséges bármilyen korban is. Mivel általában a diétáknak nem az a lényegük, hogy egészségesek legyenek.
Ne egyél kenyeret, olyan nagyon sok gyümölcsöt se, és tejtermékeket abszolút felejtsd el.
Húst, zöldséget fogyassz egészséggel, ez segíteni fog rendbe tenni a testedet, beleértve a korodnak megfelelő tápanyag ellátást is!
A tejtermék nagyon is fontos, hisz fejlődésben lévő szervezetről van szó jelen kérdésben.
Kedves Táplálkozás Harcművész már megint a szokásos inzulinos-paleolit hülyeségét nyomatja. Kérdező, olvass vissza hasonló kérdéseket, meglátod majd h mindenhova ugyanezt írja, mert szerinte a tejtermékekben rengeteg a marhainzulin stb. Persze ő megeszi a tápozott csirkét, és a marhát ugyanúgy..
Mivel 14 éves vagy még csak, ezért bőven fejlődésben vagy még, ilyenkor főleg a csontok számára fontos a kalcium bevitel. Kb 20 éves korodra érik ela csontjaid a végső sűrűségüket, ezután már csak szinten tartani tudod őket. Ezért is fontos például a kalcium.
Nyugodtan fogyassz tejtermékeket, müzlit is, nem ettől fogsz elhízni, vagy a fogyásban megállni. Próbálj úgy összeállítani egy napi étkezést, hogy legyen benne azért szénhidrát is, főleg reggel, tartalmazzon minél több fehérjét a napi étel, és a zöldség-gyümölcs mennyiség is legyen meg. Természetesen ha egy héten 1-2x eszel csokit, édességet, az sem gond, mert a szervezetnek az is kell néha. Mármint cukor. Az étcsoki ráadásul egészséges is. Persze minőségtől függő ez is.
Úszás. De nem sport szinten, csak a saját tempódban, ahogy jólesik. Vagy ne sportot végezz, hanem egészségfejlesztő edzéseket próbálj ki: Jóga, QiGong, Taichi, Pilates, Callenetics stb..
Egyik válaszolónak:
Igen, én tanulok a táplálkozásról, nekem van fogalamam a tej káros hatásairól, kérlek ha te nem értesz hozzá inkább tanulj, akár tőlem de ne gyere a mainstream "kell a tej mert anélkül mindenki meghal úristen" beteges gondolattal, a világ nagyobb részén nem elterjedt a tejivás, fogadd el hogy ezek az emberek ennyive egészségesebbek is! Vagy keress statisztikákat, tanulj a témában..
Húsra és zöldségre van szüksége a gyereknek, és nem tejre.. A tápozott csirkével mi a bajod? Azt tudod ugye hogy ha téged eszlek meg.. nos, lennél vágóállat?
Húú hát köszönöm, de bálna azért éppen nem vagyok... :D
Ha értelmeset hozzáfűzni, kérlek inkább maradj csendben.
Úszni jártam 2 évig, heti 1 alkalommal tanárhoz. Én is gondoltam rá. Elég lenne heti 1 alkalom?
Izom sosem kerül a zsír helyére..
Az úszás nem rossz mozgás, legalább ízület barát.
De előbb utóbb rá kell majd jönni, hogy a jógának, Taichinek van igazán értelme, ezek adnak majd erőt és egészséget 80 évesen is, még ha ez nem is látványos most, fiatalon. Addig meg erősítgessetek otthon: fegyenc edzés stb. ezek is tény hogy nagyon jók sőt kellenek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!