Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Létezik, hogy a sok folyadéktó...

Létezik, hogy a sok folyadéktól nőtt a súlyom?

Figyelt kérdés

Két napja beteg vagyok, és nagyon fáj a torkom. Csak úgy bírom ki, hogy szinte egész nap teát szürcsölgetek. Általában csak simán, cukor meg minden nélkül. Ma egyszer tettem bele mézet, hátha segít. (Semmi hatása nem volt. )

Már tegnap is, de ma meg főleg, rengeteget mutatott a mérleg. :( Amúgy fogyni szeretnék még két kilót, amiből egyszer már lement másfél, most viszont még többet mutat, mint előtte. :(

A KalóriaBázis másfél havi munkám után most azt írja: "eddig 0,25 kg-ot HÍZOTT". Nagyon kiakadtam. :(

Szerintetek létezik, hogy csak a sok folyadék miatt van? :s Vagy tényleg hízás lenne?

2012. okt. 26. 19:59
 1/10 anonim ***** válasza:
Igazából bármi lehet az oka. Lehet, hogy menstruáció előtt állsz, lehet a megkötött víz, lehet nem pisilted ki az egészet, hízni viszont biológiailag lehetetlen, hogy zsírban híztál(főleg, hogy 2 nap alatt nem lehet hízni:D)
2012. okt. 26. 20:06
 2/10 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy az utolsó két kiló leadásával fél éve szenvedek már, és egyszerűen nem megy!

Igazi szinuszgörbét rajzol ki a súlyom alakulása: lemegy másfél kiló (ilyenkor boldog vagyok, stb.), majd elindul megint felfele, kb. ugyanaddig, ahonnan indultam, aztán megint le, megint fel... és így tovább.

Most viszont még följebb ment, mint ahonnan indultam, és ez csapta ki a biztosítékot. :(

2012. okt. 26. 20:10
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

"Hízás", át kéne gondolni, hogy mindig ezt a szót használjuk, amikor a mérleg többet mutat. Mert ebből mindenki egyből a zsírra asszociál. Nekem is herótom volt, amikor 12 kg-ot gyarapodtam és a többiek úgy mondták, híztam. Könyörgöm, hogy, ha a testzsírszázalékom meg lentebb ment?!

Ugyanez igaz rád is. Ha megiszol egy húzásra egy liter vizet-mert én pl. simán meg bírok-akkor majdnem egy kilóval többet fog mutatni logikusan a mérleg, ha pontos. Szóval ha beviszel egy kiló valamit, akkor egy kilóval többet mutat közvetlen utána a mérleg, most akkor híztál? Nem.

A szobamérleg meg a kalóriakalkulátor na hagyd, hogy kedvedet szegje. Az előző nem mindig pontos (nekem is szokott fél-másfél kilókat váltani sokszor amikor egyből visszaállok rá akkor is.) a második pedig egy elnagyolt cucc, nem feltétlen igaz, amit kiköp, mert legtöbbjük csak kevés alapadatot vesz figyelembe.

Nekem pl. a szobamérleg alapján akár 4 kilós határral is szokott ugrálni a súlyom, ami nem is meglepő, ha összeadjuk mindazt, amit egy nap megeszem és megiszom.

2012. okt. 26. 20:14
 4/10 A kérdező kommentje:

Igaz amúgy, ezek a mérlegek... Ha leszállok, majd rögtön vissza, kb. fél kiló eltérés is lehet. Én meg tizedes pontossággal vezetem... Tehát végül is olyan max. 1,5-2 kilót "ugrál".

De attól is nagyon el tudok keseredni, hiába van, hogy az eszemmel tudom, amit írsz, hogy ez nem számít semmit.

Centire is mérem magam, az is változik estére 1-1,5-et (főleg a hasam, ha sokat iszom), de reggelre vissza szokott menni.

Igazából állandóan rettegek a visszahízástól, ezért csinálom ezt, de ez már megszállottság, tudom. :$

Mindenesetre köszönöm a megnyugtatást, remélem, hogy ha jobban leszek, és nem iszom majd ennyi teát, akkor visszamegy kicsit a súlyom is... :)

2012. okt. 26. 20:32
 5/10 anonim ***** válasza:

3. Te ugye fiú vagy?

Csak a 12 kiló pluszból gyanítom, hogy olyan sok izmot szedtél magadra.

2012. okt. 26. 20:38
 6/10 anonim ***** válasza:
Igen, fiú vagyok, 78 kiló 181 cm. Jó lenne még fentebb menni egy kicsit :)
2012. okt. 26. 21:08
 7/10 anonim ***** válasza:

tizedes pontossággal bakker.

akkor ezzel az erővel és kitartással a testzsír százalékodat mérd inkább.

annak legalább értelme is lenne.

amúgy meg ha ilyeneket tervezel,hogy folyadékmegvonás meg hasonló elmebetegségek a későbbiekben,akkor pszichiátriai eset is lehetsz.

2012. okt. 27. 03:25
 8/10 anonim ***** válasza:
szerintem csak a sok folyadékot mutatta a mérleg... a teában, ha se cukrot se semmit nem raksz bele, szinte semmi kalória nincs... és ugye mézet csak egyszer tettél bele... nem tudom, mellette mennyit eszel? de szerintem csak a sok folyadéknak van akkora súlya...
2012. okt. 27. 10:24
 9/10 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs, hogyan tudnám mérni a testzsírszázalékomat, semmi műszerem nincs erre... Csak súlyt tudok mérni, de még azt sem pontosan.

Eszemben sincs megvonni a folyadékot magamtól a jövőben sem, de azért az csak nem normális, hogy megállás nélkül teát iszom egész nap... Ha nem vagyok beteg, akkor nyilván ennyit nem iszom!

Mellette amúgy pont ugyanannyit ettem, mint eddig is. Az étvágyamat szerencsére semmilyen irányba nem befolyásolja ez a nátha.

Mézet egyszer tettem csak bele, igen. Mivel nem segített, ezért nem forszíroztam továbbra sem.

Viszont rengeteg Mebucaint ettem. Bár nem hiszem, hogy az hizlalna, de ki tudja...

2012. okt. 27. 11:15
 10/10 anonim ***** válasza:

Van olyan szobamérleg-nekünk is volt-, amibe betáplálod a nemed, korod, testmagasságodat és még néha más, kisebb-nagyobb dolgokat is. Aztán ráállsz, az pedig átvezet rajtad egy kis áramot, és az ellenállásból (tehát a feszültségkülönbségből) és a beütött adatokból kiszámítja a testzsírszázalékodat. Egészen pontos, hasznos kis szerkezet volt, amíg elkallódott garanciapapírokkal el nem romlott...

Tessék, itt egy kis hozzávetőleges segítség az ideális arányokról: [link]

és itt: [link]

Itt tudod kiszámolni a saját testzsírszázalékodat: [link]

2012. okt. 27. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!