Annyira túlettem magam, hogy iszonyúan fáj. Mit tegyek?
Nagyon nehéz... én kb. 1-1,5 éve küzdök túlevéssel (fogyóztam előtte, eléggé drasztikusan)
Én is sokszor eszem, pedig nem is vagyok éhes. Meg akarom ezt szüntetni, és meg is fogom. :) A lényeg, hogy határozd el.
Volt egy idő, amikor mindent lemértem mérlegen (súlytartón is, meg előtte fogyikor is). Nagyon durva volt, súlytartó étrendnél is mértem, hogy pl. 80 gramm barnakenyér, 20 gramm sajt, 80 gramm zöldség, stb. Így mindig ugyanazokat az adagokat ettem (tehát sem túl keveset egyszer, sem túl sokat). Ekkor nem jártam el mekizni, étterembe, sehová sem szinte, mert féltem, hogy hízok... és szinte csak otthon kajáltam.
Nekem bejött: a falatok közt mindig iszok, így gyorsabban tele leszek.
Tudom, milyen jó érzés tele lenni... ez pszichológia. A fogyi miatt (vagy kevés kaja miatt, vagy szimpla éhségérzet miatt) hiányzik a kaja... normális, hogy a korgó gyomor után már azt is akarod érezni, hogy tele legyél. vagy egy drasztikus fogyi/kajamegvonás eredménye is lehet...
Vigyázz vele, nehogy bulémia legyen belőle. Én van, hogy meghánytatom magam: elrettent, mennyi kaja fér a gyomromba, és rossz érzéssel tölt el, hogy ennyi mindent magamba "pakolta,", és belegondolok, mennyi idő ezt megemészteni a gyomromnak...
Meg gondolj bele: túlterheled nemcsak a gyomrod, a májad a többi szerveid is. Én ezekbe szoktam belegondolni.
Segíthet:
- eddz, mert edzés előtt ha sokat eszel, nem tudsz edzeni -> ez visszatart, hogy sokat egyél
- azért is eddz, mert edzés után tuti nem akarod teletömni a hasad (szerotonin termelődik, ez pl. az édesség utáni vágyat is csökkenti) meg a ledolgozott kcalokat csak nem akarod "visszakapni" :))
- csinálj mást, ha ennél: tanulj, játssz, netezz...
tudom, k*rvaszar, mikor körülötted van a sok kaja... néha rohadtnehéz megállni. :( KITARTÁST! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!