Glukonont vagy fruktózt használjak édesítésre, mivel a kristály cukrot nem használom. Melyiknek milyen édesítő értéke van. Pl. Máktöltelékbe melyiket használjam, és mennyi kell belőle?
Glükonon nagyon jó, anno azt használtam, szerintem semmiben se különbözik ízre a cukortól, süteményekben észre se lehet venni, hogy nem cukorral lett ízesítve.
24/N
Lényegében van rá esély, hogy érdemes ezeket használni?
A nagy mennyiségű fruktóz ugyan úgy inzulin rezisztenciát okoz mint a sok cukor, keményítő - bár más mechanizmuson keresztül.
A glukonon nekem gyanús. Valami szorbitol származék, mesterséges vacak nem biztos ám, hogy sokkal jobb mint a kristálycukor.. éppen rövid távon alacsonyabb a GI értéke. Ennyi az előnye.
Xilit esetleg? Jobb lehetne.
tedd bele a kv-ba. mondjuk csöpögtess. szerintem a steviának amúgy borzalmas mellék íze van, de legalább nem ismerünk káros hatást, és együtt xilittel ki lehet hozni egy mellékíz mentes de hatékony édesítést.
kávét tök jól meg lehet szokni édesítés nélkül (próbának ajánlom) én rájöttem, hogy nem kívánok mézet sem bele. Egyszerűen fölösleges, a kávénak olyan aromái vannak, amiket kár elnyomni hozzáadott édes ízzel, kipróbálásra ajánlom ezt.
tea: natúr, vagy méz+citrom (nálam)
süti: stevia, xilit, esetleg méz..
létezik még eritriol, mint természetes, ch mentes édesítő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!