Aki cukorbetegség miatt gyógyszert szed az hogy tud fogyni ha napi x mennyiségű szénhidrátot be kell vinnie?

Utolsó hízzál?
Ez már nevetséges.. inzulin rezisztenciád van (ez a cukorbetegséget megelőző állapot) és ennyit ajánlanak?
Hát nem csoda hogy sok a beteg, meg sokan halnak olyan nevetséges problémák miatt mint szívbetegség.. ez szörnyű!
Szia Kedves Utolsó!
Én is hasonló testalkattal rendelkezem, bár nem vagyok annyira vékony mint te. De a lényeg ugyanaz : a hízás nem azt takarja nekünk, hogy zsírrétegeket kell magunkra szednünk. Az izomzat erősítése lenne a cél. :-) Sétálj el egy konditerembe, támadd be a komolyabb gépeket és meglátod, a súlyod növekedni fog, az inzulinod/cukrod csökkenni. :-) A diétát ugyanúgy tartani kell, csak nekünk valamivel több szénhidrát megengedett, egy plussz étkezéssel beiktatva. (Vagyis egyszerre ugyanolyan keveset szabad csak mint más cukrosnak).
Nekem ez elég jól bevált. :-)

Az inzulin rezisztencia ÁLTALÁBAN az elhízással párosul (erősíti egymást a két állapot) de nem feltételei egymásnak.
Az inzulin érzékenység már néhány hét alatt javul helyes (alacsony ch, tejmentes) táplálkozással. A vékonyságod mögött lehet a glutén okozta probléma is..
Az IR csökkentésében segít még a rövid, intenzív edzés is heti 3-4 perc sprint 3x20 másodperces napi edzéssel már mérhetően javítja az inzulin érzékenységet.
Tehát egészséges táplálkozás (ch szegény, tej-gluténmentes) mellett érdemes egészségmegőrző edzéseket, gyakorlatokat használni pl. Jóga, Taiji, QiGong és néha sprintelni, röviden de intenzíven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!