Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Aki cukorbetegség miatt...

Aki cukorbetegség miatt gyógyszert szed az hogy tud fogyni ha napi x mennyiségű szénhidrátot be kell vinnie?

Figyelt kérdés
2012. okt. 11. 20:51
1 2
 11/19 anonim válasza:
Sehogy.
2012. okt. 15. 06:40
 12/19 anonim ***** válasza:
A fogyásban segíthet, ha például hipoglikémia esetén nem édességet eszik, hanem glükagont ad magának.
2012. okt. 15. 21:11
 13/19 anonim ***** válasza:
Utolsó, ezt a kegyetlen nagy baromságot honnan szedted?
2012. okt. 15. 21:39
 14/19 anonim válasza:
Hát én majdnem cukorbeteg vagyok (épp egy kicsit vannak alatta az értékeim), de engem meg azzal terrorizálnak, hogy hízzak... az istennek nem tudok. :(
2012. okt. 17. 22:24
 15/19 anonim ***** válasza:

Utolsó hízzál?

Ez már nevetséges.. inzulin rezisztenciád van (ez a cukorbetegséget megelőző állapot) és ennyit ajánlanak?

Hát nem csoda hogy sok a beteg, meg sokan halnak olyan nevetséges problémák miatt mint szívbetegség.. ez szörnyű!

2012. okt. 18. 17:34
 16/19 anonim válasza:
Hát igen, csúnya inzulin rezisztencia, és hozzá 17 BMI. Persze kapok gyógyszert, és emelett zaklat a doki, hogy hízzak. Amúgy ő is irtóra csodálkozott az eredményeimen, azt mondta, hogy nem gondolta volna, ilyen testalkattal... kicsit kikerekedtek a szemei :)
2012. okt. 18. 22:52
 17/19 Manka68 válasza:

Szia Kedves Utolsó!

Én is hasonló testalkattal rendelkezem, bár nem vagyok annyira vékony mint te. De a lényeg ugyanaz : a hízás nem azt takarja nekünk, hogy zsírrétegeket kell magunkra szednünk. Az izomzat erősítése lenne a cél. :-) Sétálj el egy konditerembe, támadd be a komolyabb gépeket és meglátod, a súlyod növekedni fog, az inzulinod/cukrod csökkenni. :-) A diétát ugyanúgy tartani kell, csak nekünk valamivel több szénhidrát megengedett, egy plussz étkezéssel beiktatva. (Vagyis egyszerre ugyanolyan keveset szabad csak mint más cukrosnak).

Nekem ez elég jól bevált. :-)

2012. okt. 19. 04:41
 18/19 anonim ***** válasza:

Az inzulin rezisztencia ÁLTALÁBAN az elhízással párosul (erősíti egymást a két állapot) de nem feltételei egymásnak.

Az inzulin érzékenység már néhány hét alatt javul helyes (alacsony ch, tejmentes) táplálkozással. A vékonyságod mögött lehet a glutén okozta probléma is..

Az IR csökkentésében segít még a rövid, intenzív edzés is heti 3-4 perc sprint 3x20 másodperces napi edzéssel már mérhetően javítja az inzulin érzékenységet.

Tehát egészséges táplálkozás (ch szegény, tej-gluténmentes) mellett érdemes egészségmegőrző edzéseket, gyakorlatokat használni pl. Jóga, Taiji, QiGong és néha sprintelni, röviden de intenzíven.

2012. okt. 19. 11:41
 19/19 anonim válasza:
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat. Manka! Igen, tudom, mindig ezt hallgatom. Mégsem megy :) A glutén nem gondolom, hogy probléma, évek óta kerülöm. (Emésztési panaszokat okozott. Nem túl durvákat, de zavarókat.) Egyébként tejtermékből nem eszem sokat, mert a tejszínen kívül nem igazán szeretem. Arra meg kb. a Karácsony a veszélyes időszak. Edzeni is szoktam. Különben a dolog rengeteget javult már. :) Én egyszerűen szerintem csak ilyen vékony alkat vagyok (különben nem vagyok csont és bőr) szerintem. A családom is ilyen.
2012. okt. 19. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!