Hogyan tudnám elérni, hogy felszedjek legalább 5-6 kg-ot?
Tudom, hogy nem épp fogyókúrás kérdés, de itt sokan olvassák.175 magas vagyok, 67 kg vagyok. Pár éve még 58 voltam, növeltem a ch és fehérjebevitelt, amennyire tudtam, 70ig el is mentem. Pár hete lázas beteg voltam, lefogytam 3-4 kg-ot, azóta nem tudom visszaszedni. Tojásos rizs, zabpehely, ilyesmiket eszem. Nagyjából 300-320 gramm ch-t és 100 gramm fehérjét ehetek egy nap. Hetente 2 nap edzek itthon, húzódzkodom többféleképp, súllyal a hátamon, tolódzkodom is súllyal. Gerincferdülésem van, súlyzózás nem ajánlott, se guggolás súllyal. Legalább 72-74 kg szeretnék lenni. Hogy csináljam?
F/22
Pár hét alatt ne várj csodát. Majd fokozatosan visszaszeded. A fehérjebevitelt is növeld meg, ne csak a CH-t, persze normális táplálekból.
A tojásos rizs önmagában eleg keves, hús, hal is kellene pluszban. A zöldsegről nem beszelve, kellenek a rostok.
Zsírt bármikor felszedhetsz, csak sok ch-t kell enni, meg tejféléket. Nem egészséges, de most nem ez a kérdés. Mellé menjen a sok fehérje de lényeg a zsír, mert kalória (önmagában nem zsírosítana a zsír, de magas vércukor és majd inzulin szinttel, na úgy az igazi).
Izomtömeg növelés más kérdés. Az lassú, nem kell sok ch inkább fehérje és zsír. Ha elég energia van zsírból, elég tápanyag fehérjéből akkor már edzés kell csak.
VAGY hagyományos testépítő táplálkozás, itt is sok a szénhidrát, edzés után turmix, ez hatékony csak mint a zsírosító amit írtam, nem éppen egészséges (teljes őrlésű gabona és zab és minden ellenére)
Erre nem mondhatom, hogy nem működik..
De minek? Szénhidrátot állít elő a szervezetünk, és megfelelő edzéssel, elég hússal-zsírral az izomtömegünk is nő.. Van egy paleós testépítő, nem kell azt hinni hogy ő ilyen enyhén sportos testalkatú srác, köze sincs a testépítéshez.. Bárki megelégedhetne a formájával, ha nem akar koxos versenyző lenni. Mindezt szinte 0 ch bevitellel, és nem zsírosodott el tömegelés alatt. (miért tette volna, nem tolta a rizst, gabonákat, tejfehérjét).
Csak ez kevésbé elismert téma, mert ugye "izomépítéshez kell a ch".. dogma van :)
Próbáld ki ami szimpatikus, ha az érdekel amit én írok, akkor meg majd dobok valami elérhetőséget a paleós srácról. Nyilván nem kerül neki semmibe, hogy pár saját tapasztalatot leírjon neked.
A testépítő tömegnövelés meg működik, nem arról van szó hogy nem, csak egészségtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!