Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tönkreteszem magam?

Tönkreteszem magam?

Figyelt kérdés
Hétköznap: Reggdli: 1 alma tízórai: egy fél tk. császárzsemle, amiben saláta, sajt, margarin, paradicsom van ebéd: a másik fele ennek a szendvicsnek uzsi: 1 alma vacsi: nincs ; ilyenkorra éhes vagyok, de bírom; és most mostam fogat. A nap folyamán kb 1 liter ízesítetlen fekete teát iszom. Eddig néha eljártam kocogni.. de most szeretném mindennapivá tenni, szóval gyümölcsöket ennék többet az energiához jutáshoz. Hétvégén: reggeli: egy tál müzli forró vízzel, vagy yoghurttal, egy kanál mézzel ötvözve. A müzli 5 szem mazsolából, földimogyoróból áll+enyhén cukrozott magos fajta müzli. Tízórai: nincs Ebéd: egy-két tál zöldséges/gombás/halas/csirkés/tojásos étel. Uzsi: gyümi

2012. okt. 4. 21:19
 1/9 A kérdező kommentje:
Uzsi: gyümi turmix/tejbegríz/egy melegszendvics vacsi: nincs. Iylenkor kb 2 litert vizet fogyasztok, de most ki fogom próbálni z citromos vizet, és a zöld teát. Egy nap kb 1órát mozgom intenzívebben, mint pl az állás, amit egy€bként, ahol tudom csak teszem. Szóval csak suliba kell üljek. Am a tanulásban kifogástalanul teljesítek, de lehet, ha feketéről zöldre váltok, akkor kicsit erőtlenebb leszek..16L am nem űzöm semmilyen szenvedély betegséget.
2012. okt. 4. 21:27
 2/9 A kérdező kommentje:
(Am a fogmosást azért említettem, mert az elveszi teljesen az étvágyam; csak elfelejtettem foltatni a gondolatot)
2012. okt. 4. 21:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Igen tönkreteszed magad, ez úgy ahogy van teljes mértékben rossz. A testmozgáshoz nem gyümölcs kell hanem fehérje, cuppanj rá ebédként a párolt húsra, de lehetőleg ne 1cm*1cm legyen....1 szendvics meg két alma komolyan? Ez valakinek délig az étel, legalábbis csak az éhhalálhoz elég, koplalsz és majd szépen rácseszel ha lefogytál és hagyod a francba, vagy anorexiás leszel, egyik sem jobb. Mozogj rendszeresen és táplálkozz egészségesen.

R: 2sz tk toast kenyér sonkával

T: 1 alma

E: párolt csirkemell párolt zöldségekkel

U: natur joghurt/gyümölcs

V: túró fahéjjal/főtt tojás zöldséggel

Minimum ez az az adag ami egészséges és nem koplalsz

LEGALÁBB KICSIT OLVASSATOK UTÁNA MIELŐTT KITALÁLTOK VALAMIT

2012. okt. 4. 21:58
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha szervezetedben hiány lép fel, reméljük, kényszercselekvésekre fog ösztönözni, és abbahagyod ezt.

Hiába ecsetelem most, hogy miért nem kéne ezt csinálod, úgy sem hagyod abba. Nézd, engem augusztusban engedtek ki a pszichiátriáról, nos, az maga a pokol. Pedig 2 éve én is csak így kezdtem mint te, aztán eljutottam arra a szintre, hogy a 3 nap alatt összesen 1 alma is soknak tűnt. Nem vicces, amikor azon aggódsz, hogy lehet, hogy soha többet nem lehet gyereked a folyamatosan kimaradó menstruáció miatt, vagy ha nem mersz megfésülködni, mert félsz, hogy megint ott lesz a kefében a fél hajad. Nem vicces napi pár falat után este addig futni, amíg el nem ájulsz. Nem vicces, amikor reggelente félsz elrakni pénzt, nehogy ételt vegyél. Nem vicces nézni ahogyan mások esznek előtted, te meg iszogatod a zero kólát. Nem vicces mindennap hazudni a szülőknek. "Igen, persze, ettem, az Ági odaadta a szendvicsét, fúú, valami eszméletlen volt, imádom a sajtkrémet!"

Szóval..őszintén remélem, hogy abbahagyod, mert...nos igen. Nem vicces dolog ez:"D

2012. okt. 4. 22:04
 5/9 anonim ***** válasza:

*A müzli 5 szem mazsolából, földimogyoróból áll+enyhén cukrozott magos fajta müzli.

Ezzel megettél annyi kalóriát, mint amennyi egy sült csirkecombban és egy nagy merőkanál rizsben van. Csak ezzel jóllaknál.

2012. okt. 4. 22:38
 6/9 anonim ***** válasza:

fehérje hol marad?

istenem de nagy az állatkerted..

Itt egy példa:

reggeli: FEHÉRJE ÉS SZÉNHIDRÁT KELL!

joghurt(sima,nullás) + zabpehely/puffasztott rizs

VAGY

rántotta 2-3 tojásból + retek/paradicsom/paprika/uborka/hagyma

tízórai:

alma vagy narancs vagy kivi (más gyümölcs) (kb 10-20 dkg)

ebéd:

grillezett csirkemell/pulykamell + uborka,káposzta vagy főtt zöldségek

uzsonna: LEHETŐLEG CSAK FEHÉRJE

joghurt vagy esetleg halkonzerv

vacsora: CSAK FEHÉRJE

zsírszegény túró

és ez a minimum!!!! ennyit mindenféleképpen meg kell enni

ha sportolsz mellette, akkor természetesen többet..

ésszel kell fogyózni is azt a nemnormális eget

2012. okt. 4. 22:41
 7/9 A kérdező kommentje:

Ennyit nem hiszem, hogy tudok enni, mert az van bennem, hogyha újra tág lesz a gyomrom, akkor nehezebb önuralmat gyakorolnom. Elismerem abban igazatok lehet, hogy a főttétel erősen hiányzik a hétköznapi étrendemből, tehát változtatni fogok rajta.

Köszönöm a türelmes válaszokat, mégha azok nem mindig voltak éppen a legkedvesebbek, példának hozzam az utolsót. Nem fogok vitába szállni abból a célzatból, hogy ő örömmel

sérteget bárkit. S meglehet jogosan, mert károshatással van a szervezetemre! Bár azt se felejtsük el, hogyha valóbsn helytállnék az általa írottaknak, akkor vajon miért tennék fel önépítő típusú kérdést? Talán, meert nem vagyok tisztában ezekkel

2012. okt. 5. 06:43
 8/9 A kérdező kommentje:
ezért próbálom megtudakolni olyanoktól, akik jártasak ebben, hogy javítsak magamon. Sajnálom, ha ez nem is jutott eszébe az utolsónak.. Mellesleg egy étkezési szokásos tartalmú jegyzet sem jogosít fel arra, hogy különféle sztereotípiákat, előítéleket hozz.
2012. okt. 5. 06:49
 9/9 anonim válasza:

Szia!

Nézd meg hogy az életkorod szerint mennyi kalóriát kellene bevinned a szervezetedbe, keress rá googleban. Én nem tagolnám a szokásos étkezésekre mint reggeli, ebéd vagy vacsora stb. Szerintem egy normális szervezet érzi mikor éhes, és ez szerintem egyén függő. Valaki amikor felkel egyből eszik, mert majd éhen hal, míg más végig gondolja az elkövetkező napi dolgait majd bekap pár falatot és később eszik stb Ha éhes valaki akkor viszont el kell látni megfelelő kalóriával és vitaminnal. Nagyon fontos tudnod hogy van növényi és állati fehérje, és amíg el nem éred a 24 éves kort mindkettőből szükséged van hogy felépítsd magad. Ne dőlj be azoknak az izompacsirtáknak akik reklámozzák hogy magvakból építettek izmot, mert hűlyeség. Szerintem próbálj minél változatosabban étkezni, ha eddig nem éltél vele akkor viszont ne ess túlzásokba. Ha eddig mellőzted az állati zsírt az étrendedből, akkor csak fokozatosan szokj rá nehogy bekomálj tőle, hogy egyszerre sokat eszel belőle.

Szerintem ezeket kellene favorizálnod: Rizs, tészta, krumpli valamilyen hússal, ez az alap. Ehhez jön a vitamin ami lehet gyümölcs vagy zöldség. Egy jó tanács egyél nyers gerezd fokhagymákat. Előnye: Vírus írtó, csökken az esélyed a betegségekre. Bizonyos ételekhez rágicsálva kellemes plusz ízt ad.Illóanyagokban gazdag, ha meg vagy fázva ki tisztítja az orrlyukaidat. Hátránya rossz szagú lesz a leheleted.

2012. okt. 25. 00:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!