Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tönkreteszem így magam?

Tönkreteszem így magam?

Figyelt kérdés
Mostanában semmi nem jön össze, utálom magam, így elhatároztam, ha törik, ha szakad, jó csaj leszek, és nem foglalkozom semmivel, kitörök a kedves kis aranyos szerepből, "ribi" leszek. 1 hete nem eszek szinte semmit (reggel a suliban, hogy ne korogjon a gyomrom), délben meg mivel a család mindig együtt ebédel, muszáj ennem, de azt mindig kihányom. Rendszeresen edzek (hetente 4-szer, 2 órát, de már nagyon fáradt vagyok 30 perc futás után), sok vizet iszom. Kicsit lenyugodtam ettől. Lehet valami bajom? Muszáj leadnom vagy 15 kg-ot, kövér vagyok. Mikorra érem el az álomsúlyt? Azt akarom, hogy senki ne ismerjen rám, minden pasinak bejöjjek. Egy szenvedő lány
2010. márc. 6. 15:47
 1/9 anonim válasza:

Én aktív fogyókúrázó voltam, és tíz évig nem sikerült semmivel lefogynom. Összevissza ettem, meg nem ettem, azt csináltam amit Te, és még több kiló jött fel rám.

Azóta megtapasztaltam, hogy a közhely milyen igaz. Márminthogy éhezve nem lehet lefogyni. Napi 4-szer eszem, de kicsi adagokat, és kenyeret csak reggel!

Pld. én így csinálom: reggeli egy szelet szendvics, tejeskávé édesítővel. Tízórai egy alma (vagy banán, vagy két három kivi), egykor ebédelek rendesen, ami van itthon, de csak egy normál adagot. Délután egy joghurt, este 6 körül pedig valami könnyű. Túró elkeverve zsírszegény tejföllel, vagy valami könnyű saláta csirkemellel.

Mellette annyit mozgok, amennyit egy másfél éves gyerek mellett kell.. azaz elég sokat. :)

Lement 10 kiló fél év alatt!! Igaz, hosszú idő, de az elején nehezen indul meg.

A futásnál is azért fáradsz el hamar, mert nincs energiád, nincs vitamin, nincs mitől "erősnek" lenned.

Szóval egyél legalább napi 4-szer, a sok víz az oké, és az edzés is oké.

2010. márc. 6. 15:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Jó irányba haladsz a ribiség felé, gratulálok.
2010. márc. 6. 16:08
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem a fogyókúrával van gond, hanem a körítéssel, amiért csinálod.
2010. márc. 6. 16:08
 4/9 anonim ***** válasza:

Hány centi/kiló vagy?

Ne minden pasinak akarj bejönni, a ribisg nem tesz boldoggá, hanem egynek. Annak az egynek, aki neked is bejön, ezt úgy hívják, szerelem. És a kilókhoz nem sok köze van.

2010. márc. 6. 16:15
 5/9 A kérdező kommentje:
173 cm magas vagyok, és 71 kg. Erős izomzatom van, arányos az alkatom, de én vékony szeretnék lenni, mert manapság be kell látni, a vékony emberek a "menők". Rájuk van rengeteg divatos ruha, ami nekem tetszik, fel sem vehetem, mert nem állna jól. Én szeretném, ha sokan megnéznének, ezért akarok fogyni.
2010. márc. 6. 16:20
 6/9 anonim ***** válasza:
A vékony emberek menők...Ja, az lehet, hogy szebb látvány, és sikeresebbek. De aki vékony nem ribi. Kövéren is lehetsz ribi, azért nem kell lefogyni. Ribinek lenni viszont ciki. Nem attól lesz valaki jó csaj, mert ugy néz ki mint egy k*rva.
2010. márc. 6. 19:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, légyszives gondolkodj el azon, amit írok!

Mivel aki ribi, az nem feltétlenül ismeri azt el magáról, ezért úgy látszik, hogy te eredendően nem vagy az, csak kívülről látod őket, és egyszer csak elhatároztad, hogy belépsz közéjük.

Nézd meg: lehet, hogy ők ugyanúgy lettek azok, ahogy te. Úgy, hogy nem volt sikerélményük, értéktelennek érezték magukat, és kétségbeesésükben felvettek olyan szerepet, amivel ugyan találnak párt, de amiről valójában ők is tudják, hogy nem etikus és helytelen.

Megéri? Megéri feladni az értékeidet csak azért, hogy elmondhasd, hogy összejött valami? A fogyókúrát lehet, hogy bírni fogod, de az önmagadból kifordulást nem. Hidd el nekem.

2010. márc. 6. 21:25
 8/9 anonim ***** válasza:

Rossz olvasni az ilyet komolyan. Keresztül mentem azon amin te, szerencsére már vége van. Nem lettem ribi, de tagadhatatlanul az akartam lenni. Sovány se lettem, ellentétben idegroncs, az annál inkább.

Te is tudod, hogy egészségtelen ez az életmód, de én nem tudlak leszólni érte, nem is lenne fair, mert végigcsiáltam.

Hasonló elképzelésem volt mint neked. Állandóan megjegyzéseket tettek az alakomra, ( nekem is olyan 15 kg pluszom volt kb.) arról nem is beszélve, hogy tényleg soha nem kaptam semmiféle pozitív visszajelzést az ellenkező nemtől. Abszolút semmifélét. Ezért csak és kizárólag a súlyomat okoltam és egy ideig jóformán a fogyókúrának éltem. Mert ugye azért is megmutatom nekik, hogy én is itt vagyok, tessék már nőnek nézni! Volt is eredménye, hasonló életmóddal, mint amit most csinálsz.

Tudod mi a röhej? Hogy bármennyit szenvedtem azért, hogy végre elismerjenek, nőnek tartsanak, már nem tudom értékelni. Sőt, valósággal sértésnek veszem, ha valaki hízelgő megjegyzést tesz a külsőmre, annyira zavar. Van az életnek humora nem?

2010. márc. 7. 09:44
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazából hogy mondjam... Most egy tök átlagos lány vagyok, sportos inkább, az alakom takarom, mert nagyon gáz, de pl. amikor felvettem egy kosztümöt szoknyával, annyian megbámultak, mindenki dicsért, mert annak ellenére, hogy van felesleg rajtam, ez eloszlik, így nem voltam a ruhában dagi... de én szeretnék "ribis" ruhákba járkálni néha (pl buliba), azt akarom, hogy akarjanak a pasik, és kikosarazhassam őket, ha már "csúnyán" nem kellettem senkinek. Egyébként a nővérem gyönyörű, vékony, 30 éves, és inkább vele ismerkednének a pasik, mint velem, egy fiatalabb csajjal. Nagyon rossz érzés, és emiatt is úgy érzem meg kell változnom! Szerintetek, ha elkerülök egy idegen helyre, mennyire változom meg rossz/jó irányba? Ez tudom társaságtól is függ, hogy kikkel lógok, de abban biztos vagyok, hogy nem akarok a rosszakhoz kerülni, max. majd akkor, ha már én is bombacsaj leszek.
2010. márc. 7. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!