Pajzsmirigy-alulműködésben szenvedők. Nektek hogyan sikerült fogyni?
A tehéntej és az anyatej 2 nagyon különböző dolog.
Ettől függetlenül, a testünk felnőtt korban nem tej emésztésére van tervezve, de ez inkább elv és nem magyarázat.
A tehéntejnek túl magas a kalcium tartalma (tévhitekkel szemben ez nem erős csontokat, hanem meszes szerveket okoz) magas a marha inzulin és növekedési hormon tartalma (amik a saját hormonrendszerünkben kárt okoznak) és sajnos úgy alakult, hogy a tej fehérjéire autoimmun betegségekkel reagálhatunk. Nem lenne muszáj így lennie, de a tejjel pont így van.
Nekem 6 volt a TSH-m 3 évvel ezelőtt, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, mert a háziorvosom lesz.rta. Mostanában olvastam fórumokat erről és meglepődtem, hogy ez ennyire komoly probléma. Majd elmegyek hamarosan újabb vérvételre, mert most már érdekel mennyit változott az eredményem.
Egyébként én is átálltam paleo étrendre 1-2 éve, de nem emiatt. Majd kiderül mennyire változtak az értékeim...
Egyébként amikor ilyen vacak lett a pm értékem, akkoriban derült ki, hogy lisztallergiás vagyok és vastagbél gyulladásom is volt, ami miatt le kellett szoknom a tejtermékekről. Szóval innen jött valahogy a paleo...
Lehet tényleg összefüggenek ezek a betegségek, bár sajnos úgy olvastam a pm problémák maguktól nem gyógyulnak meg, az étkezéssel is csak normalizálni lehet a tüneteket. Hát majd kiderül...
(elég gyógyszerellenes vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!