Melyik édesítőszer /egészséges/? És persze nem horror az ára.
Figyelt kérdés
2012. szept. 27. 09:05
2/9 anonim válasza:
A cukor sem egészségtelen, csak nem szabad túlzásba esni. És persze van, akinek nem szabad, egészségügyi okok miatt. Egészséges emberre, ha nem cukroz mindent agyon, nem veszélyes.
3/9 anonim válasza:
Az edesitoszerek nem egeszsegesek, tehat ha nem akarsz cukrot hasznalni, akkor a mez, amit elfogadhato arban lehet beszerezni pl.
4/9 anonim válasza:
Stevia. Kalóriamentes, természetes alapanyagokból.
3000 ft körül van egy doboz belőle (25 g-os), nekem kb 4 hónapra elég volt úgy, hogy azt használtam mindenbe (kávé, tea, sütés, főzés...)
5/9 anonim válasza:
Szerintem a stevia a legjobb, vehetsz akár növényt is, csak azzal sokat kelle szöszmötölni.
A legeslegjobb meg az, ha szépen lassan leszokik az ember az édes ízről.
6/9 anonim válasza:
A xilit (nyírfacukor) is nagyon jó, pl fogyókúránál. Egy kg kb. 3000 Ft.
7/9 anonim válasza:
A méz tényleg egészséges (de csak ha nem hamisítják), viszont fogyókúrában kimondottan nem ajánlott minden mézezni. (Ahogy cukrozni sem.)
8/9 anonim válasza:
Xilitol vagy Stevia, csak mind2 baromira drága...
9/9 anonim válasza:
Cukor semmilyen formában nem jó evésre. Gyümölcscukorral is mértéket tart az ember.
A méz is glükóz+fruktóz! Tehát aki figyel rá, az keveset eszik belőle.
Mesterséges édesítők közül egyre sem mondhatjuk, hogy jobbak lennének a kristálycukornál..
Természetesnek nevezett édesítők közül meg lehet próbálkozni a:
Xillittel, Steviával (esetleg még 1-2 hasonlóval).
Agave szirup nem annyira bejövős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!