Sokat ettem ma?
Reggelire kb. 50 g müzli, 1,5 % tejjel, és egy alma. Tízóriaira egy korpás zsemle túróval és csirkemell sonkával, majd itthon ettem ilyen csirkemellet paradicsommal, és egy kevés rizzsel.( Utána egy rakat gyümölcsöt. szeretem a gyümölcsöt...) Uzsonnára 2 gyümölcsös joghurt, és egy cerbona, majd most vacsorára egy banán és egy alma...
Nem fogyózom, diétázom meg ilyenek...
Egész nap szénhidrátot és hormonokat tömtél magadba. Ezzel annyi a baj, hogy nem csak elzsírosodni lehet így, hanem sok betegségbe beleesni.
A gabona, müzli, tej, rizs (keményítőben gazdag és tejes dolgok) NEM ÉLELMISZEREK. Mindegy mennyit eszel belőlük, pocsék minőségűek. A joghurt, cerbona vackok a legtávolabb állnak az emberi test igényeitől.
Nem kellene szénhidráttal tömni magad, húsokat és zöldségeket ehetnél! (alacsony keményítő tartalmú zöldségeket).
A tejben, tejtermékekben lévő marha inzulin, növekedési hormonok tönkreteszik a saját hormon rendszeredet, a glutén, lektinek és a tejben lévő bizonyos fehérjék autoimmun folyamatok beindításával a pajzsmirigyben, hasnyálmirigyben okozhatnak komoly gondokat, mind-mind kihat a hízásra-fogyásra, és persze az egészségre.
Tehát a gyümölcsökön, kis húson kívül semmi értelmeset nem ettél sajnos. Próbálj meg húsokat, zsírokat enni. Minél több halat és ezeket zöldségekkel.
Vagy jönnek később a betegségek, elhízás. Az anyagcseréd nem fogja sokáig bírni ezeket a szennyeket, előbb-utóbb lassul, a korod miatt is, és akkor tényleg jönnek a gondok :(
Most még bőven időben változtathatsz, betegségek előtt.
Nem halnak bele, de példának okáért betegek.
A csokiban van cukor, talán még tej is, de például glutén és lektinek nincsenek! És megint más az étcsoki, ami egészen elmegy..
Szénhidrátra szükség van, ezért állít elő a szervezet. A szükséges - és az esszenciális az más. Esszenciális az omega3, amit meg kell enni. De nem esszenciális a szénhidrát, amit zsírokból és aminosavakból szintetizál a szervezet - és mennyivel stabilabb így, természetesen a vércukorszint, ami minden szervnek, az agynak is sokkal jobb.
Azért, majd próbáld ki amit írtam. Nem kötelező, nem is muszáj ma-holnap, hanem amikor meglátod, hogy a többi megoldás nem igazán jön be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!