Mit érhetek el így?
23 éves, 193 cm magas, 110 kg-os férfi vagyok. 1 éve dolgozok, nagyrészt ülő munkát végzek. Ez idő alatt felszaladt rám úgy 15-20 kg. Elhatároztam, hogy változtatok, mert már nem érzem jól magam a bőrömben.
A következő módszerrel próbálkozok: sokkal kevesebbet eszek, mint előtte, fehér kenyeret, zsírokat egyáltalán. Leginkább tejet, zöldséget, sovány húsokat, rizst, zsírszegény túrót. Napi 5x eszek kis adagokat. Heti 2 alkalommal eljárok futni (2000 méternél több még nem megy), emellett heti 3x1-1,5 órára edzőterembe járok.
A testfelépítésem olyan, hogy még akkor is relatíve nagy hasam volt, amikor 90 kiló voltam, bár semmit sem edzettem. Várhatom, hogy ettől a módszertől eltűnjön a hasam is?
alapjában véve jól, az edzés egyenlőre elég, de kb 8 hetente érdemes kicsit megterhelőbb szintre váltani, 2000m helyett megpróbálkozni 2500-3000-rel, tudomis én 2kg-os súlyzók helyett 3 kg-osakkal, mert a tested nagyjából ennyi idő alatt szokik hozzá a megterheléshez, és hogy ne álljon meg a fogyásban, kicsit emelni kell a megterhelést... étkezéseden annyit én változtatnék (bár te tudod), hogy nem hagynám ki a szénhidrátot teljesen, mert szüksége van a testnek arra is, bárki bármit mond.. oké hogy fehér kenyeret nem eszel, de kell a szénhidrát, viszont nem finomított, hanem inkább a teljes kiőrlésű... ezeket nem raktározza, hanem felhasználja a szervezeted... zsírokat tényleg jó minél alacsonyabb szinten tartani, de kell egy kevés abból is, vannak egészséges zsírok, amik nem ártanak a szervezetednek.. tejtermékekből zsírszegény a legjobb, gyümölcsökből banánt és szőlőt semmiképpen sem egyél, de amúgy zöldségek mellé gyümölcsöt is iktathatnál be :)
Egyébként, hogy minél előbb legyen sikerélményed, ezáltal kitartásod, én azt ajánlanám, hogy kilók mellett inkább a centikre figyelj jobban.. mivel edzesz, izmot építesz, ami nehezebb mint a zsír de kisebb a térfogata, így lehet hogy a mérleg csak 2kg minuszt mutat, a centi viszont több centit. :) próbáld ki..
Ha lenne kérdésed írhatsz privátban, kb 1 hónapja kutatok mindenfelé a témában, nagyjából 40 kg fölöslegem eltüntetése érdekében. :) Tudom azt mondják ne holnaptól fogyókúrázz hanem mától, de én szeretnék minél egészségesebben fogyni, és addig nem akarom elkezdeni amíg nem tudok mindent amit csak lehet, hanem inkább fokozatosan átállítani a szervezetemet egy egészségesebb életmódra kevesebb gyorskajával, több gyümölccsel zöldséggel és teljes kiőrlésű gabonával :) Szóval ha gondolod írj.. :) Kitartást!! :) és bocs a regényért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!