Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit érhetek el így?

Mit érhetek el így?

Figyelt kérdés

23 éves, 193 cm magas, 110 kg-os férfi vagyok. 1 éve dolgozok, nagyrészt ülő munkát végzek. Ez idő alatt felszaladt rám úgy 15-20 kg. Elhatároztam, hogy változtatok, mert már nem érzem jól magam a bőrömben.

A következő módszerrel próbálkozok: sokkal kevesebbet eszek, mint előtte, fehér kenyeret, zsírokat egyáltalán. Leginkább tejet, zöldséget, sovány húsokat, rizst, zsírszegény túrót. Napi 5x eszek kis adagokat. Heti 2 alkalommal eljárok futni (2000 méternél több még nem megy), emellett heti 3x1-1,5 órára edzőterembe járok.

A testfelépítésem olyan, hogy még akkor is relatíve nagy hasam volt, amikor 90 kiló voltam, bár semmit sem edzettem. Várhatom, hogy ettől a módszertől eltűnjön a hasam is?

2012. szept. 25. 17:51
 1/4 A kérdező kommentje:
Az még lemaradt, hogy három hete csinálom ezt. 2 kiló lement, látszatja természetesen semmi. Annyi változott, hogy jobb a közérzetem és talán energikusabb is vagyok.
2012. szept. 25. 17:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Jól csinálod. :) Az, hogy 90 kilósan is nagy hasad volt, az azt jelenti, hogy oda hízol elsősorban. Azt is sikerülni fog lediétázni, ha kitartóan csinálod. Próbálj legalább fél óráig futni, ha nem megy, akkor gyors séta. A pulzusodnak 100-120 körül kell lennie, 130 fölé ne menjen.
2012. szept. 25. 18:24
 3/4 anonim ***** válasza:
Azért ne menjen 130 fölé, mert az már kardio tartomány, és a szervezet nem zsírból fedezi az energiaszükségletét, míg az aerob(100-120) tartományban igen. :)
2012. szept. 25. 18:26
 4/4 anonim ***** válasza:

alapjában véve jól, az edzés egyenlőre elég, de kb 8 hetente érdemes kicsit megterhelőbb szintre váltani, 2000m helyett megpróbálkozni 2500-3000-rel, tudomis én 2kg-os súlyzók helyett 3 kg-osakkal, mert a tested nagyjából ennyi idő alatt szokik hozzá a megterheléshez, és hogy ne álljon meg a fogyásban, kicsit emelni kell a megterhelést... étkezéseden annyit én változtatnék (bár te tudod), hogy nem hagynám ki a szénhidrátot teljesen, mert szüksége van a testnek arra is, bárki bármit mond.. oké hogy fehér kenyeret nem eszel, de kell a szénhidrát, viszont nem finomított, hanem inkább a teljes kiőrlésű... ezeket nem raktározza, hanem felhasználja a szervezeted... zsírokat tényleg jó minél alacsonyabb szinten tartani, de kell egy kevés abból is, vannak egészséges zsírok, amik nem ártanak a szervezetednek.. tejtermékekből zsírszegény a legjobb, gyümölcsökből banánt és szőlőt semmiképpen sem egyél, de amúgy zöldségek mellé gyümölcsöt is iktathatnál be :)

Egyébként, hogy minél előbb legyen sikerélményed, ezáltal kitartásod, én azt ajánlanám, hogy kilók mellett inkább a centikre figyelj jobban.. mivel edzesz, izmot építesz, ami nehezebb mint a zsír de kisebb a térfogata, így lehet hogy a mérleg csak 2kg minuszt mutat, a centi viszont több centit. :) próbáld ki..

Ha lenne kérdésed írhatsz privátban, kb 1 hónapja kutatok mindenfelé a témában, nagyjából 40 kg fölöslegem eltüntetése érdekében. :) Tudom azt mondják ne holnaptól fogyókúrázz hanem mától, de én szeretnék minél egészségesebben fogyni, és addig nem akarom elkezdeni amíg nem tudok mindent amit csak lehet, hanem inkább fokozatosan átállítani a szervezetemet egy egészségesebb életmódra kevesebb gyorskajával, több gyümölccsel zöldséggel és teljes kiőrlésű gabonával :) Szóval ha gondolod írj.. :) Kitartást!! :) és bocs a regényért.

2012. szept. 25. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!