Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 2 napja koplalás, de csak...

2 napja koplalás, de csak most olvastam utána. (Diéta kéne!? )

Figyelt kérdés

Hali!

Leszeretnék fogyni, akaraterő az megvan hozzá, azzal nincs probléma. 3 napja nem eszek, és csak most kezdtem utána olvasni neten, hogy ez mekkora hiba is. Lényegében szeretnék kérni egy olyan diétát, ami a legegészségesebb, leggyorsabb, és utána nem is híznék vissza. Megtudom állni hogy ne egyek, szinte az zavar hogy ennem kell, hogy késöbb ne hízzak vissza...

125 kiló vagyok, olyan 90 szeretnék lenni a leghamarabb :)

Köszönöm a válaszokat!

2009. júl. 28. 14:59
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

Semmi különös titok nincs, szerencsés vagy, hogy meg tudod állni.

Egyél délelőtt gyümölcsöt, natutr joghurtot, ebédre , délután zöldségek, fehér hús( csirkemell, csirkesonka, hal..

ezeket többször és keveset.

És 2-3 liter folyadék

cukor zsír kizárva!

ja, és napi fél óra kardio-mozgás!!!

2009. júl. 28. 15:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem ajánlom, hogy ne egyél semmit, mert nagyon gyorsan elfogy az energiád.

Szénhidrátdiéta, minél több zöldség, fehér hús, naponta ötszöri, kis adagos étkezés, cardioedzés, edzés után fehérje, hogy ne az izmaid épüljenek le, hanem a háj.

Étrend összeállítást meg találsz ezret is a neten.

pl. hazipatika.com

2009. júl. 28. 15:44
 3/7 anonim ***** válasza:
80%

Ha tartósan akarsz fogyni, akkor ne diétázz, hanem térj át az egészséges(ebb) táplálkozásra. Én is ezt csinálom. 23 kilót szeretnék leadni, ebből már lement 8 kiló és kb két hónapja csinálom. Nagyjából 1hét=1kiló a célom. Gyorsabban nem is akarok, mert az nem lenne egészséges a szervezetnek.

Ezek azok, amiket én vezettem be:

Ami tilos (legalábbis számomra, mert úgy ítéltem meg alapos utánaolvasás után):

a sima fehér búzaliszt, fehér rizs, fehér cukor, rántott ételek (akár rántott húsról, akár hagyományosan berántott fozelékrol beszélünk), tejfol, tejszín, több tojásos tészták, un junk food-ok, fehér (illetve a puha barna) kenyér, sz.r minoségu csokik, magas cukor tartalmú gyümölcsök (mint a banán), magas zsírtartalmú tejtermékek, krumpli, kukorica (ez utóbbinak magas a cukortartalma)

Tilos még az éhezés és a rendszertlen kajázás!!!!!

Ami jó

Napi 5szöri étkezés (inkább többször keveset, mint ritkán sokat az éhség miatt),

körtenek rengeteg saláta, és barnarizs. A tésztákat az elején jó elhagyni teljesen, ha mégis megkívánod, akkor durumlisztbol készült tésztát vegyél,

fozelékeket ne liszttel rántsd be, hanem csak kéziturmixold. Ehhez annyit, hogy sokan azt mondják hülyeség, meg akkor egyél inkább bébi ételt etc, nekem bevált és ízlik, ha neked nem jön be, akkor sűríts rozslisztel.

Én nem rajongok az édesítokért ezért inkább kevésbé édesítek, arra viszont gyümölcscukrot vagy mézet használok. Ez utóbbi amúgy jóttesz az emésztésnek, egy kiskanál naponta nem árt. Hozzáteszem az éhségérzetet is csökkenti, de tényleg ne legyen több egy kiskanálnál!

Tejföl helyett joghurtok (lightosak) vagy kefír,

sajtból az alacsony zsírtartalmúak mint pl a feta vagy a mozzarella, és ha ezekből is van lightos, akkor inkább azt.

húsokból a fehérhúsok: csirke mell, pulyka mell, zsirszegény marhahús, de max 12 dkg étkezésenként, viszont ennyit naponta meg kell enni,

halak, foleg tengeri halak azokon belül a makrela, szardínia és lehetőleg hetente 3szor.

Ha lehet a húsokat párold vagy grillezd és ne olajon süsd, ha mégis kell olaj, akkor oliva (a lényeg, hogy hidegen sajtol legyen és ne állati eredetű zsiradék legyen) és csak minimális.

Kenyér reggelire, de csakis teljes kiörlésu rozskenyér, vagy abonett kenyér. Feltétnek pulykasonka mehet, de vajazni, ha lehet ne vajazd meg.

Reggelire jó még a zabkása, zsírszegény tejjel megfőzve, gyümölccsel szerintem tök finom. A müzlikkel, zabpelyhekkel viszont már vigyázni kell, mert rengeteg cukor van bennük.

Lassan kell enni, amilyen lassan csak lehet. A falás nem segít, sőt!

Ha esetleg még éhes vagy a vacsi vagy az ebéd után, akkor ne szedj repetát (a legjobb, ha nem is főzöl többet a kiadott adagnál), hanem vagy igyál egy meleg teat, amit ízesíthetsz egy kiskanál mézzel vagy, egyél egy kiskanál mézet magában. Ez mindenképp segít.

Rengeteg folyadék. Foként víz, zöld tea, de lehet még zöldség leves is, meg 100%os gyümi, zöldség levek, amik nem cukrozottak. A legjobb, ha te készíted, mert akkro biztos lehetsz benne, hogy nem lesz benne cukor.

Amúgy rengeteg cukor van mindenben, nagyon oda kell figyelni, hogy mit veszel és mit eszel! EGy nő cukorigénye 90g/nap, ehhez képest szinte mindenben van vagy 20g... ez összeadva simán kijön a duplájára is, ha az ember nem figyel. És amúgy sem mindegy, hogy ez a cukor az egészségtelen répacukorból tevődik össze, vagy a könnyen felszívódó nádcukorból, amiből a gyümölcsukor is készül és amit a méz is tartalmaz.

Követheted Norbi pontrendszerét, mert jó iránymutató, vagy Béres Alexandra súlykontrollját. Én ezt az utóbbit csinálom. Nem pontosan betartva, csak az étrend nagyon hasznos számomra, mert még új vagyok ezen a területen és segít ésszeruen kialakítani a bevásárlólistát.

[link]

Hasznos még számomra ez a link is. Itt egyaránt olvashatsz az egészséges táplálkozásról és a diétákról is:

[link] (ez most konkrétan a diétára mutat, de keresgélj itt, mert sok hasznos tanács van még)

És rengeteg mozgás! Foleg aerob jellegu. Ez intenzív (tartson legalább 40 percig), de figyelj arra, hogy ne menjen a pulzusod 130 felé. Tehát nyugodtan lélegezz közben. Ilyen lehet gyors séta, úszás, bicajozás, laza kocogás, a lényeg, hogy szeresd csinálni.

REméelm tudtam segíteni! Sok sikert és kitartást! :)

2009. júl. 28. 15:47
 4/7 anonim ***** válasza:

15:47es vagyok.

Még annyit tennék hozzá,, hogy ha nem ettél 3 napja, akkor most szépen fokozatosan szoktasd hozzá a szervezeted a kajázáshoz. Ezt úgy csináld, hogy folyadkékos kajáról szépen lassan térj át a szilárdra és csak kis adagokban egyszerre. Késztís magadnak leveseket, főzelékeket és igyál sok gyümölcs és zöldséglevet, lehetőleg frissen facsartat. Aztán lassan egyél meg egy almát, más gyümiket, valami könnyá húst és így tovább. A lényeg, hogy ne sokkold a szervezetedet.

Amúgy az jó, ha van kitartásod, nekem is van. Ez a egy segít át igazán a nehezén, de igazából én azt modnom, hogy az elmúlt két hónap egy cseppet sem volt megerőltető. Nem éhezek soha és a mozgás kifejezetten jót tesz. :D

2009. júl. 28. 15:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam hogy ilyen gyorsan kapok válaszokat, nagyon KÖSZÖNÖM! Igyekszem :]
2009. júl. 28. 16:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Az elözö válaszoló sok minden okosat irt, csak egy dolog van, amihez szeretnék hozzászólni: a 100%-os gyümölcslevekben a gyümölcs miatt van cukor - ami alapjában egészséges cukorfajta, de ezmiatt a gyümölcslének elég nagy a kalóriatartalma, 1 dl 40 - 50 kcal. Ezt figyelembe kell venni, mert igy észrevétlenül sok plusz kalórát vehetsz fel, amire nem is gondolsz. Tehát a gyümölcsléböl ne igyál több litert naponta, illetve csak akkor, ha valamiért (méregtelenités) gyümölcslénapot tartasz. Azt viszont nem jó gyakran tartani, havonta max. 1 - 2 -szer. Ugyanakkor a gyümölcslé sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezért nem jó teljesen kihagyni.
2009. júl. 28. 16:22
 7/7 A kérdező kommentje:
köszi!
2009. júl. 30. 02:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!