Cigi leszokás+fogyókúra működhet egyszerre?
kalória számolás őskori tévhit.
olyan élelmiszereket kell enni, amik nem emelik meg jelentősen az inzulin szintedet, húsokat, alacsony ch tartalmú zöldségeket, gyümölcsöket..
tejet, ch gazdag élelmiszereket (pl. gabonák) minél inkább kerülni.
ami ettől eltérő 'fogyókúra' az vagy nem működik (jobb esetben) vagy káros, és nem nagyon működik. vagy diéta, működik de csak névleg egészséges..
cigi leszokáshoz sok sikert, egyél halat az omega3 jót tesz az idegrendszernek, és arra szükség lehet a közeljövőben.
Hagyjuk a paleolit baromságot, kell kalóriát számolni.
Az viszont nem igaz, hogy a cigiről leszokásnál csökkenteni kell a kalóriákat. Nem az hízlal, hogy nem cigizel, hanem az, hogy cigizés helyett (idegességedben) eszel (az elvonási tünetek miatt). Ha lenne összefüggés, akkor elve meg se híztál volna a cigi miatt.
Ha hajlamos vagy a hízásra, az nem azt jelenti, hogy ránézel a csirkére és hízol, hanem azt, hogy nem lehet összevissza bekapni ezt-azt. Ha figyelsz a kalóriadeficitre, akkor nem lesz semmi bajod.
Nem tudom, mik a paramétereid, de nekem már az 1200 is nagyon kevésnek tűnik. Vigyázz, nehogy jojó legyen belőle. Mert a koplalásnál semmi nem hajlamosít jobban a hízásra.
a paleolit baromságot?
érdekes, én olyan embert nem ismerek, aki számolgatna kalóriákat, mégis kellemesen tartják az ideális testsúlyukat. aki nem, azért hozzá kell tenni, hogy nem csak kalóriát nem számol, de pakolja be rendesen a tejet-kenyeret (természetesen teljes őrlésűt, éljen az egészség).
a paleolit az élvonalbeli kutatási eredményeket foglalja össze, a kalória számlálás egy régi korból maradt ránk nyűgnek. nem ismerjük a testünk energia igényét sem pedig a tápanyagok hasznosulását egy adott embernél. így még elvben sincs értelme kalóriákat, deficitet számolgatni.
azt hiszem nem nagy csoda felismerni, hogy a cigarettában számos mérgező anyag van, amik nem segítik a testünk működését - sőt nehezítik.
bizony az emésztés hatásfoka is romolhat, ez abszolút érthető. a jobb emésztés viszont nem feltétlen jelent zsírosodást, ha az inzulin szintünk egyeneletes marad (szénhidrátok, tej kerülésével amelyek megemelnék) nem lesz zsír raktározás.
ha túlélő táborra készülünk akkor talán érdemes szénhidrát dúsan táplálkozni, zsírt felpakolni.
tehát az 500kcal üres mennyiségnél fontosabb, értelmesebb hogy MIT eszünk.
ha nincs más, azt szoktam mondani inkább a szomszéd mint a müzli.. vagy fordítva?
az a gond a tejjel, hogy marha inzulint és növekedési hormonokat tartalmaz, amelyek nem pont a mi testünkbe valók. a müzli gabona tartalma..
nálam képzettebb is ír itt úgy látom, ezért nagyon rövid leszek:
a zöldségek emészthető szénhidrát tartalma alacsony, a krumpli és a zeller között a különbség például az, hogy egyikben SOK szénhidrát van (aránylag) a másikban névleg elhanyagolható.
a müzli gabonája egy részt zsírban raktározható szénhidrát (ami meg is történik hála a tej-gabona inzulinszint emelésének) illetve a benne lévő glutén sok esetben kiválthat egy olyan autoimmun reakciót, ami kihat a pajzsmirigy működésére. bár ez inkább bizonyítottan pajzsmirigy beteg embereket érint, most többet nem szólnék róla.
nem, a müzli nem nyerő kaja, inkább divatos.
A paleosok kihagynak mindent, amit a kökorszaki szakik nem ettek (gabona, tej). A müzli tejjel pont ilyen. A magam részéről nem tekintem vallásnak a paleot, lehetőség szerint tartom (több ok miatt) de egyetlen reggeliből nem csinálnék gondot. Ha bírod egyébként ki is hagyhatod a reggelit, sokan kevésbé éheznek meg, ha nem reggeliznek (a reggel fogyasztott szénhidrátra erősebben reagál a szervezet).
Sport: én előbb kezdtem fogyni diétával és később kezdtem az edzést. Így alakult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!