Fogyni szeretnék, nagyon sokat,30-40 kg Étrendre lenne szükségem (konkrét), tudna ebben segíteni valaki? Mit mikor mivel egyek ill ne egyek?
Ezen az oldalon találsz megfelelő étrendet, de elötte legyél tisztában az alapokkal:
A legfontosabb a fokozatosság. Ne ugorj bele hirtelen semmiféle erős, de még csak közepesen erős tornába/tréningbe se! Nem írtad mennyi a súlyod, de, vélhetően 30-40 kg plusszal elég magas lehet az érték, ha ekkora súllyal nekiállsz ugra-bugrálni, azt az izületeid fogják megbosszulni elég rövid időn belül és elég fájdalmas úton. Leírom én hogy csináltam anno a kezdetek kezdetekor, remélem tudok segíteni...
Étkezés: naponta legalább 5-ször, kis adagokat ettem, ha lehetett azért mindig közel ugyanazokban az időpontokban, hogy kialakuljon egy rendszer a szervezetemben. Ez azért fontos, mert a többszöri kis adag gyorsítja az anyagcserét. Az éhségérzetet kerülni kell, a szervezet igen hamar vissza tud állni a raktározásra, ha úgy ítéli meg, hogy megvonás alatt van. Az ételek közül én nem válogattam. Ettem ugyanúgy pörköltet nokedlivel, esetenként lement 1 szelet pizza is. A tartós fogyás nem alapulhat bármilyen fontos összetevő kiiktatásán! Nem megoldás a disznóhús kiiktatása, de még a cukoré sem! Tapasztalatból mondom, TÉVHIT, hogy ezt se egyél, azt se egyél! Minden "tiltott" ételben van valami, ami igenis fontos a szervezetnek és azt meg is kell kapnia! Az adagokat kell csökkenteni fokozatosan, nem kivenni az étrendből a létszükséges zsírokat, ásványi anyagokat, enzimeket, vitaminokat...
Mozgás: előttem szóló úgy írta, ő max. sétált. Hát, van egy jó hírem. A séta a legeslegjobb dolog, amit tehetsz. Aerob mozgásnak hívják és nagyon fontos, sőt, nagy súlyfelesleggel az egyetlen kockázatmentes és hatásos módszer elindulni a fogyókúra útvesztőjében! Az aerob mozgás terheli a szervezeted, de nem annyira, hogy az olyanból veszítsen amiből nem kéne. Nem összekeverendő a kardióval, ami az emelkedett pulzusszám útján indít be fogyást! A kardió esetében ugyanis a Te súlyoddal a hirtelen erős terhelés az izmokat fogja táplálékként használni, mint sem a testzsírt. Tehát a jó út, mozgás, de kíméletes és lehetőleg legalább 40-60 perc idejű. Észre sem fogod venni mennyire egyszerű, nem kell nagyban gondolkodni, járkálj boltba, munkába, suliba, ahova kell, mindenhova gyalog. Ha nincs különösebb úticél, csak simán jössz-mész egyet a városban és ennyi. Hidd el, ez működik!
Ami a legfontosabbnál is fontosabb, hogy NE AKARJ GYORSAN FOGYNI! Ne keseredj el, ha nem lesz rögtön eredmény, a tartós fogyókúra alapja nem a sebesség. Szépen, lassan, fokozatosan. Ez a kulcs. Lefogyhatsz 1 év alatt úgy, hogy meg is tartod a súlyod utána, meg lefogyhatsz 1 hónap alatt is úgy, hogy a második hónapban nemhogy visszaszeded amit leadtál, még plusz is jön rá. Tudom miben vagy, hidd el, de nincs világvége, meg lehet csinálni!
A döntés a Tiéd, sok kitartást és sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!