Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Diéta mellé milyen mozgás...

Diéta mellé milyen mozgás javasolt? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Tudjuk, hogy "mindenféle mozgás jobb mint a semmi" de kicsit utána olvasva kiderül, hogy nem mindegy...

Nem tudom eldönteni, melyik lenne a legjobb. Diétázom egy ideje (0 cukor-szénhidrát, sok zöldség, sokszor kis adag stb) Szeretnék mellette rendszeresen mozogni, és arra gondoltam, hogy szerzek itthoni futópadot/elipszist/biciklit, de nem tudom melyik legyen, melyik hatásosabb?

Melyik segítségével érek el kb. 10 kg-os fogyást? Heti 5x 1 órára gondoltam kb. a három fenti gép valamelyikéből a diéta mellett.

Gondolom egy 3-4 hónap kell hozzá?

175/75 vagyok, és jelenleg semmit nem sportolok. Illetve még annál is kevesebbet... :) :/

2012. aug. 15. 18:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Én a szobabiciklit javaslom, nem erőlteti annyira a lábat és ízületeket. A lábad kevésbé fárad el, így tovább tudsz edzeni, így tovább égeted a kalóriákat! Azt javaslom, hogyha e mellett döntesz és veszel egyet, mindenképpen gyógyászati segédeszköz boltokban érdeklődj, sokkal masszívabbak és stabilabbak, és a nyereg is sokkal szélesebb és kényelmesed, így nem töri fel a hátsód (vagy ha használtat veszel ilyen jellegűeket keress)!
2012. aug. 15. 18:57
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Több helyen olvasom, hogy a bringával nehezen lehet fogyni, mert átalakítja a zsírt izommá... Vélemény?
2012. aug. 15. 19:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Te nagyon húgyagyu lehetsz...A zsírt hogy alakítaná már át fehérjévé? Vagy Te ilyen modern alkímista vagy?
2012. aug. 15. 19:16
 4/10 A kérdező kommentje:

Hugyagyú a jó édes anyád.

Mondom, hogy olvastam.

http://www.gyakorikerdesek.hu/sport-mozgas__kerekparozas__86..

Amúgy meg tiplizz innen, veregesd más kérdéseire, ha már válaszolni nem tudsz normálisan.

2012. aug. 15. 19:24
 5/10 anonim ***** válasza:

1.Azért mert más ökörségeket ír, még lehet ép ésszel gondolkodni.

2.Ha izmosodsz, az nem zsírból keletkezik, a zsírvesztés és izmosodás egymással párhuzamosan játszódhat le. Amúgymeg az izomtól jobban fogsz kinézni, a legtöbb fogyókúrán áteső nő, úgy néz ki mint egy plöttyedt szar, pont azért mert nincs semmi mozgás...

2012. aug. 15. 19:39
 6/10 Kukaac ***** válasza:

Bármilyen aerób edzéssel fogyhatsz. A lényeg, hogy a pulzusod a 120-140 között legyen. Akár a székeket is pakolhatod a konyhában ha megfelelő intenzitással csinálod. Nekem futógépen az emelkedőn való gyaloglás jön be.

Nincs olyan, hogy egy mozgás "átalakítja a zsírt izommá". Ha mozogsz, akkor az adott izomtömeged növekedni fog és a zsír az egész testedről folyamatosan eltűnik. De mindegy, hogy milyen gyakorlatot végzel mindig arányosan mindenhonnan fog lemenni a zsír. Hiába edzel hasra, akkor se onnan fog elsőnek lemenni. Az pedig, hogy izmosabb leszel, nem hátrány.

A jó futópad drága, én biciklizni nem szeretek, úgyhogy az eliptikus trénert ajánlom. De szerintem olcsóbban kijössz ha edzőterembe jársz, és ott kipróbálhatod az összeset.

2012. aug. 15. 19:48
 7/10 A kérdező kommentje:

Azért kérdezem, mert nem tudom. És ha ez nem épeszűségnek számít, akkor úgy néz ki teljesen hülye vagyok.

Mindegy is, nem értem miért kell az előbbihez hasonló stílust felvenni, mikor normális dolgot kérdezek, normális életmódot akarok folytatni. Savazd inkább a hashajtós, "hét alatt 5 kiló hogyan???" típusú kérdezőket...

:(

2012. aug. 15. 19:50
 8/10 A kérdező kommentje:

19:48 Kukaac

Világosan leírtad, köszi! Nekem is az eliptikus tréner a szimpatikusabb. Azért szeretnék itthonra egyet, mert így elkerülném a "nincs kedvem elindulni a terembe" kifogást, így ha van egy szabad fél-1 órám, azt a gépen is el tudom tölteni a betervezetten felül. Meg egyáltalán, jobban motivál, ha már itt van a szemem előtt...

2012. aug. 15. 19:55
 9/10 anonim ***** válasza:

Ne haragudj rám ezért, de úgy vagyok vele, hogy aki tényleg változtatni akar, az veszi a fáradtságot és talál rengeteg szakirodalmat a témában, amire tényleg lehet hagyatkozni.

A hashajtós idiótákra kár pazarolni a billentyűleütéseket, rajtad legalább látszik, hogy lelkes vagy...

Egyébként a kérdésedre válaszként: a biciklit javaslom, fontos, hogy aerob tartományban dolgozz(~120as pulzus), ez jobban elősegíti a zsírvesztést, mint a magas pulzusszámú, kardio edzés. Kb 45-60 percet érdemes, legalább 3-4 szer/hét, de ha van időd akkor minden nap is akár.

2012. aug. 15. 19:58
 10/10 A kérdező kommentje:

Nem akarok itt vitatkozni, úgyhogy csak szimplán köszi.

Azt hiszem az ára dönti el a bringa/tréner kérdést, a futópadok tényleg elég drágák (nekem).

2012. aug. 15. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!