Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám ezt megoldani?...

Hogyan tudnám ezt megoldani? (étrend)

Figyelt kérdés

Kerestem elég sokat , de mindenhol mást írnak ,vagy nem arról amit én szeretnék és egyszerüen nem fizetős étrendet ami jó is nehéz találni a neten... Gondoltam megkérdezem itt hátha valaki ért hozzá:

Vegetáriánus vagyok de eszem tojást,tejtermékeket,halat is minden más hústerméket viszont nem. 18 éves(férfi) 178 cm és 73 kg vagyok. Aktívan sportolok minden nap 3-5 órát.(parkour,futás,bicigli,thai box)

Jelenleg a testalkatom rendben van, formálodom de mivel úgy egy hónapja ezelőtig passzív mozgásszegény életmodot folytatam és ettem jonéhány "szemét" kaját ezért a hasamon lett némi fölösleg (és gondolom még pár helyen bár azok nem nagyon észrevehetőek).

Izmot szeretnék épiteni ,és ebben cél a kockás has is (réggen volt kockás hassam csak most feltételezem háj fedi) a torna és az edzés tervemmel nem hinném hogy lenne probléma de az étrendemmel biztosan , nem tudom ,vajon elösször szálkásitanom kellene aztán izmotépiteni deee hát nem is tudom hogy csináljam. Tehát a leirtakhoz valaki tudna valamit javasolni valamint egy étrendet is összeállitani ? (vagy oldalt ahol összetudok magamnak?)

2012. aug. 15. 11:49
 1/8 Szoondiii ***** válasza:

megpróbálom röviden, de így is hosszú lesz.

hagyományos iskola: te magyarul testépíteni szeretnél, ehhez lehet most szálkásítani, utána tömegelni (felpakolni izmot, ami majd kinézhet valahogy) és újra szálkásítani, vagy rögtön tömegelni majd szálkásítani. attól függ, mennyire vagy most zsíros.

ez tiszta sor, elolvasod a builder.hu-t, ott le van írva evés edzés stb.

hogy bonyolult és hosszú legyen, itt van az új iskola.

valójában a tej is szemét kaja, és a belőle készült túró is.

ha vegán vagy, de eszel tojást és halat akkor mindent eszel, amire szükséged lehet.

tojáson, halon zöldséggel 120 évig el lehetne élni.

én azt mondom, mivel a régi iskola nem egészséges, edd ezeket (tojás, hal, zöldség, gyümölcs, magvak) tej és gabonák nélkül, leadod ami most fölösleg rajtad, edzesz (ugyan én a biciklit k-val írom, a thai-boxot pedig rühellem, de ugye a kérdésed nem sportról, edzésről szól) és szépen eléred a kiérdemelt sportos testalkatot. ha még a vasakat is emelgeted, ez még gyorsabb lesz, de a testépítés alapvetően nagy játék a hormonokkal, és nem véletlenül eszik a sok szénhidrátot.. ami nem egészséges, de elvileg kell.

na most én ismerek egy olyan testépítőt, aki szénhidrátok nélkül, csak hússal és zöldségekkel elért egy teljesen jó naturál formát. ő is küzdősportoló, a másik szívem csücske: zenbukankempózik, meg mma és hasonlók.. :D

tehát vagy étrend, amit a builder.hu-n megtalálsz, edzéstervvel miegymással együtt, vagy természetesebben, lassabb eredménnyel de egészségesen: lowcarb módon. edzéseket ekkor is találsz a builder.hu-n.

2012. aug. 15. 12:03
 2/8 Kukaac ***** válasza:

Alapvetően egyél több olyan szénhidrátot, ami lassan bomlik le. A cukrot teljesen kihagyhatod, és próbálj teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket enni. Igazából a hal és a tojás jó fehérje forrás. A tejről megoszlanak a vélemények, szerintem ha nem vagy tőle rosszul, akkor simán ihatod (persze ne a zsírosat). De sajtokat és a vajat hagyd ki.

73 kilóval szerintem simán kezdhetsz izomépítéssel. Egyébként a builder.hu tényleg jó oldal, és mindent megtalálsz amire szükséged van.

2012. aug. 15. 12:50
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, megnézem ezt a weboldalt :) Nekem igazából csak a hasamon van fölösleg ezért gondoltam a szálkásitást először. Am nekem csak annyi izom kell amennyi kell a sportokhoz és jó alak, nem akarok én olyan (már-már szerintem gusztustalanul) kigyurt testalkatot.

Köszönöm

2012. aug. 15. 13:01
 4/8 Szoondiii ***** válasza:

ha teljes őrlésű liszt, vagy zab fogyasztása után figyeljük a vér cukor illetve inzulinszint változását, azt fogjuk látni, hogy szintén magas vércukor és inzulinszint emelkedést okoznak.

sajnos, de ez mérhető tény.

hirtelen nem találtam jobb írást:

[link]

2012. aug. 15. 13:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Értem, megnéztem a builder.hu -n a étrendeket , de nem egészen villágos ,hogy nekem melyik étrend(ek) lenne(nek) jók ? Esetleg tudnátok egy étrendet linkelni ami jó lenne nekem ?
2012. aug. 15. 13:11
 6/8 Szoondiii ***** válasza:

nem.

az étrend egy találgatás arra, hogy vajon a testednek mennyi energia bevitelre, tápanyagra lehet szüksége.

ezt nem hogy mi nem tudjuk, ezt még te sem fogod tudni, esetleg nehezen lehet közelíteni.

egyszerűbb, ha hagyod a szénhidrátokat, és hússal-zöldséggel laksz jól. úgy biztos, hogy elég fehérjét, zsírt eszel, illetve nem fogsz zsírosodni.

és egy paleós testépítő óta azt is tudom, hogy az izomfejlődés is mehet így. ami nem is annyira meglepő.. igazából írt itt régen egy testépítő, már a nevére sem emlékszem.. akkor nagy varázslatnak tűnt amit a ketózisról írt, hogy lecsökkenti a ch bevitelt és hű meg ha, de hogy megy akkor az izom építés..

nos, ebben semmi durva vagy furcsa nincs, az emberek szinte mindig is ketózis állapotában éltek, lowcarb módon illetve ebben az állapotban lehet fejlődni is, nos igen!

2012. aug. 15. 13:19
 7/8 A kérdező kommentje:

Igen , a szénhidrátoktól kicsit tartok én is... Szeretnék "zsírszegényebb" étrendet ,amit te is írtál.

Viszont mi a helyzet azzal ,hogy egy nap hányszor kell étkezni és milyen adagokban ? mert erről is sok félét hallani.

2012. aug. 15. 13:23
 8/8 Szoondiii ***** válasza:

természetes, ha ezen gondolkozol?

egyél úgy normális ételt, ahogy szükségét érzed. mivel én zsírszegény dolgokról nem írtam, így egy fehérje dús, akár zsíros, növényekkel telepakolt étkezés 3-4 óráig simán kitart, ha edzel akkor húst ennék minimum 3 óránként.

a szénhidráttól meg nem félni kell. dönteni kell, hogy akarunk-e számolgatni, természetes és jó-e az úgy, illetve az inzulin válasz miatt lehet, hogy az még jobb fejlődést biztosít (nem tudom), vagy eszel természetesen, és minden bizonnyal egészségesen számolgatás nélkül.

2012. aug. 15. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!