Miért nem jó fogyókúrás ételnek/italnak a kefir?
nem tudom kik (mik?) vagytok, hogy azt hiszitek csak én, egy névtelen válaszoló foglalkozik a tejtermékek káros hatásaival.
elég se.gg dolog egyébként. komolyan azt hiszitek, hogy nincsenek követéses vizsgálatok, amelyek a tejfogyasztás káros hatásaival foglalakoznak? akkor olvasni kéne.
költői kérdés: vajon a tejfogyasztást mi alapján reklámozzák, a tejszövetség milyen forrásból nyom marketinget? bingó, kutatások alapján. csak hát, az a kutatás, amire ők alapoznak, az a tejfogyasztás káros hatásaira sokkal nagyobb eséllyel mutat rá, mint az egészségvédő hatásaira, de ezt nem szokás hangoztatni illetve nem is biztos, hogy olvasták a tanulányt.
lényeg, hogy csak néhány káros táplálékunk van, amit kerülni kell. nyilván le lehet permetezni egy gyümölcsöt, be lehet cukrozni akármit és így ezek sem lesznek túl jók, de alapvetően a testünk csak a gabonaféléket, tejféléket, hüvelyeseket nem tolerálja jól. tehát a legtöbb élelmiszert igen.
Bolondéria.
Sokkal egészségesebb, mint a sok fehérjepor, amit vízzel kell hígítani. A vegyipar csodái...
A kefirnél csak a kaukázusi kefir jobb fogyókúrás ital. ;)
Hogy mindenki elégedett legyen: tudományosan bizonyított, hogy a kazein (tejfehérje) elősegíti a fogyást, ahogy az emésztésnek is jót tesz. Vacsorára inkább fehérje kell, mint szénhidrát.
Ergo: vacsorára tökéletes egy pohár kefir.
Salátaöntetnek is kitűnő, egy fokhagymával, vagy egyéb fűszerekkel elkeverve. Gyümölcsökkel turmixolva remek desszert, főleg banánnal!
Sok hablaty, lárifári és lacafaca... Fogyni TÉNYLEG úgy lehet, ha kevesebb kalóriát viszel be, mint amit elhasználsz, és minél többet mozogsz, annál többet használsz el.
A minőség az egészségmegőrzés, bőrfeszesség, és testkép szempontjából fontos.
Egyébként akár úgy is lehet fogyni, ha csak két kis csokit eszik valaki egész nap, és semmi mást!
De úgy fog kinézni.
"mi ez a tejmánia? nincs mit enni, és van egy tehén a hátsó kertben? akkor én adjak kést, hogy levágd? miért a csöpögő váladékát kell enni? nem emberi kaja, ennyit kell tudni róla"
ezt rendesen megmosolyogtam :) butaság.
igazából, azon túl, hogy "a tej egészséges" illetve hogy butaság amit írok, semmi érvet nem tudtatok írni. gondolom nagy tudás lehet a hátatok mögött.
én jövök itt a tejben lévő idegen fehérjékkel, a növekedési hormon tartalmával, a magas Ca tartalmával, erre megkapom az intelligens "butaság amit írok" választ. ennyit sikerül összegépelni? most ez komoly?
egyik szerencsétlennek üzenem: nincs olyan, hogy fogyasztó vagy fogyást elősegítő ital. attól, hogy 1 nevesincs kísérlet, vagy tanulmány bebizonyította, hogy kalóriadeficitben fogyhatsz ha kefirt iszol, még nem lesz fogyasztó.. Jézusom.
fehérjére szükség van, ettől még a kígyóméreg, a mérgező gombák mérgezőek lesznek, pedig fehérje. a tejfehérje is rossz hatású lesz, lehet hogy aminosavakkal is ellátja a testünket, semmi sem fekete-fehér, de összességében a károssága miatt nem ajánlatos a fogyasztása.
a továbbiakban a betanult, agy nélkül is ismételhető bugyutaságokon kívül (tej élet erő egészség) valami tudományosabb, megalapozottabb véleményt várnék, mert ez így nem vita, hanem az én lehülyézésem. ami jól hangzik, csak így nem lesz igazatok.
ugye én mindig azt mondom, hivatkozzatok valamire, mert hogy ha a harry potterben olvastátok, hogy a tej egészséges, az ugye nem vélemény, nincs alapja, értelmetlen.
én ajánlok tanulmányt
illetve érdekes, alapvető írásokat a témában
FONTOS FELHÍVÁS!
Óvakodjatok a képen látható szerzettől, mert mindenkit kiakar nyírni, és világuralomra szeretne törni ezáltal!
Már a szeme sem áll jól...
Talán nem ilyen stílusban kéne válaszolgatni. "Az egyik szerencsétlennek üzenem"..aha, oké. Bunkó paraszt, ezt így hívják felénk, bocsi a kifejezésért, de ami igaz, az igaz. Ezt szerintem nem csak én gondolom így. Már régebb óta olvasgatom a hozzászólásaidat, amikkel segíteni "próbálsz".
Idelinkelgeted nekünk a tanulmányaidat, amiket a helyedben nem neveznék így, valami nevesincs oldalról bemásoltál néhány linket. Nyilván nem mérvadó a véleményed ezek után :)
Azt elfogadom, hogy számodra ez az egészséges életmód, de amint látod az emberek nagy része magasról tesz rá, ne is próbálkozz, hiába erőlteted.
"mi ez a tejmánia? nincs mit enni, és van egy tehén a hátsó kertben? akkor én adjak kést, hogy levágd? miért a csöpögő váladékát kell enni? nem emberi kaja, ennyit kell tudni róla."
És mi van a mézzel? Vagy a tojással?
Nem kötekedésképp, tényleg kíváncsi vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!