Arra rájöttetek, sportemberek, hogy hiába sok szer, a sokféel sport, a sokféle kazetta, emelkedik az elhízottak száma? Sose csökkent és nem is fog (? ).
Mert alapból balf*sz a társadalom. Pláne ezek a gyúrka danik. Igyál napi 4-5 liter vizet. Minek? Tönkremegy az ionháztartása az embernek. TKG-onként 31 ml kell. Meg fél liter a táplálékból és kész. Hiába ez a osk gyúrás, a sok mozgás, egyre egészségtelenebbek az emberek. Attól hogy valakinek látszik az izma, még nem egészséges.
"2 hét alatt lefogytam 5 kilót!"... tízezret teszek, hogy a dupláját szedi vissza. Meg ez a osk centizgetés, meg ne egyél tésztát, kenyeret, cukrot (apropó, az egynak szénhidrát kell és ebből is cukor, tudom a gyúrkáknak nincs agyuk, nekik elég a por).
Nem vettétek még észre, mait a kérdésben kiírtam? Annyit fejlődik ez a fogyókúra ágazat, de csak emelkedik a kövérek száma. És nem, nem kövér gyerekek születnek. Elküldenénk ma 10 "sprotembert" egészség tesztre, 9,5 (azaz 95%) megbukna. Nem gáz ez egy kicsit?
Addig igazad van:
"ne egyél tésztát, kenyeret, cukrot (apropó, az egynak szénhidrát kell és ebből is cukor"
Az agynak kell szénhidrát, de a cukor
- iszonyúan gyorsan bomlik
- iszonyatos mennyiségben zabáljuk,
ugyanis szinte minden ételben megtalálható. De az emberek ennek ellenére isszák a cukrozott üdítőket, az ehetetlenül édes sütiket, és még sorolhatnám. Ennyi cukor nem kell a szervezetnek, kimondottan káros. Az elhízás pedig részben ettől, részben a mozgásszegény életmódból adódik. Lift, autó, elektromos garázsajtó, gurulós szék, távirányító, és hopp! Máris elmúlt egy nap, amikor megint nem mozogtál semmit.
"De teljesen megvonni a cukrot nem szabad."
Nem is tudod, mert a gyümölcsben is van. Nem kell ahhoz cukroznod semmit, hogy "elég" cukrot egyél.
Igen, el is érkeztünk a gyümölcscukorhoz. A fogyózók hirdetik, hogy gyümöclsöt minden mennyiségben. Hát nem tudom, de a gyümölcscukorra érdemes odafigyelni, mert hatalmas kalóriabomba tud lenni.
Ezen amúgy diplomás szakértők is vitáznak. Répacukor (szacharóz) gyorsan lebomlik, a szervezet szőlőcukrot állít leő belőle, ami kell az agynak. A gyümölcscukrot nehezebb lebontani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!