Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az energiasz...

Mi a véleményetek az energiaszegény diétáról?

Figyelt kérdés

Energiaszegény diétára vagyok fogva, mert van rajtam pár pluszkiló (BMI szerint 6) és esetenként mértek már nálam magas vérnyomást. Persze, hogy magas az orvosnál, mert ilyenkor mindig síkideg vagyok. Ma már többször mértem lett kettő normális, és egy ami egy cseppet meghaladja a százhúszat (124).

Végig kellett hallgatnom egy diabetikust is. INTENZÍV MOZGÁS, ezt nyomta a fejünkbe, mint a doktornő is. Azt mondták nem elég, ha biciklizik (hetente párszor) meg sétálok. Mindennap kell minimum 1 órát.

Tegnap több mint 30 km-t bicikliztem, szerintem elég jó tempóban. Ha ezt mindennap csinálom vagy néha futok helyette vagy tornázok (nyújtások, felülés, törzsemelés, guggolás) az elég intenzív mozgásnak számít? Meg gondoltam, ha elkezdődik a suli biciklivel fogok járni, amíg lehet.

A diéta egyébként nagyon szigorú. Például akkora szelet kenyeret és húst ehetek, mint a tenyerem. Olaj, cukor nuku. Vizet, ásványvizet ihatok leginkább. De például nem vajazhatom meg a kenyeremet sem. Gyümölcsöt, zöldséget mértékkel ehetek, de pl. a bánán és a szőlő tiltólistán van. Görögdinnyéből egy nap 10-15 dekát. De tojásból is csak heti 3*2 megengedett stb.

Nem értem miért kell rögtön ilyen szigorú diétára fogni, mert azért nem hinném, hogy ennyire dagadt lennék, hogy nem tudjak lefogyni pár kilót "saját módszerrel". Meg eredetileg nem is e miatt mentünk el az orvoshoz...

Van itt valaki, akinek ilyen diéta van előríva mint nekem?

#mozgás #fogyás #orvos #BMI #diabetikus #energiaszegény diéta
2012. aug. 9. 12:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy sportoló ember nem visz be ch-t, ájultan esik össze.

Amiket te mondasz, egy ülő munkát végző, esetleg tai chivel elhadonászgató ember számára kielégítő energiát adnak.

Azonban ha valaki konditermi edzést, aktív kardiomozgást végez, csak hústól ájultan zuhan össze előbb-utóbb.

Te otthon ülésre bátorítod az egyébként is lusta és eltunyult társadalmat, az a fajta táplálkozás az aktív életvitellel nem összeegyeztethető!

Minden csak gondosan szépen, ahogy a csiga megy a jégen! Erre elég a zsír és a protein, többre nem, a sporthoz kell szénhidrát, adott esetben nem is kevés és ettől nem mérgezi magát senki. A hasnyálmirigyünk arra való, hogy amikor kell, akkor termeljen inzulint, mi más dolga lenne?

Nem mindenki akar leépült izomrendszert, a testünket mozgásra teremtették.

2012. aug. 9. 14:29
 12/19 Szoondiii ***** válasza:

most lenézel engem, bántani próbálsz, anélkül hogy ismernél.

te hány boxolóval gyakoroltál? mennyi ideig? hány menetet? és sokszor mondod nekik, hogy lassú és gyenge edzésük van? :D

én azért gyakorlok thaichit, mert az egészségmegőrzéshez, de a hatékony gyilkoláshoz is ez segít hozzá. más oka is van, de nem ez a lényeg.

abszolút téves beidegződéseid vannak, nyilván nem sok harcművészt ismersz, ha igen akkor is esélyes, hogy csak kamukaratésok.

másik, hogy ki lehet próbálni, menj le úgy edzeni, hogy pár napig előtte nem nyomsz rizst-zabot. megjegyzem, ha esetleg, netalántán 5 kilóval kevesebbet nyomsz fekve, és ez nem csak azért van, mert pszichológiailag bebeszéled magadnak, akkor is ott van a tény, hogy a hasnyálmirigy (sajnos) nem arra van, hogy szénhidrátokkal felnyomott vércukorszintet egyensúlyozzon ki.

erre visszatérünk holnap, alátámasztom majd, most mennem kell. hogy ne üljek egész nap irodában...

de a szúrás azért talált, most folyik valami fekete izé a szívemből, hogy otthon ülőnek neveztek :(

nem kéne így döfködni :D

2012. aug. 9. 14:36
 13/19 anonim ***** válasza:

Hát egyértelmű, hogy nem vagy sportember, ez lerí azokból a marhaságokból, amiket írsz, nem írnál ilyen degradáló módon az aktív sportról.

A hasnyálmirigy nem erre való? Akkor ugyan áruld már el, hogy szerinted milyen szerepet tölt be az emberi test működésében?!

2012. aug. 9. 15:30
 14/19 anonim válasza:
Két és fél hete elkezdtem egy saját diétát. gyakorlatilag csak ki akartam üríteni a szervezetemből a húsfélék maradványait. Nem eszek semmilyen lisztes dolgot, sem húst. Ellenben kefírt, cukkinit, gombát, zöldségeket, lazán megpirítva egy vokban, néha egy kis túrót, sajtot. Nem éhezem, viszont ezidáig 7 kg-ot fogytam, és teljesen lazán, erőlködés nélkül.
2012. aug. 9. 21:10
 15/19 Szoondiii ***** válasza:

Bakker utolsó, majd a sírba kergettél ezzel!

húst enni KELL! alapvető élelmiszer, nem lehet csak zöldségféléken, gombán élni! szükséged van fehérjére, állati zsírokra (ugyan a gombában vannak jó anyagok, ez igaz).

na, a tejes szemetet bezzeg eszed.. kár.

Sportoló!

Hagyjuk már a pi.csába hogy én mi vagyok, gyáva vagy kipróbálni a ch mentes táplálkozást. Ha nem lennél az, akkor már magadon is kipróbáltad volna. GYÁÁÁVA! Így tovább nem lehet vitatkozni, te kötöd az ebet a karóhoz, hogy sporthoz ch-t kell enni, ennek semmilyen tudományos vagy tapasztalati alapja nincs, próbálsz belekötni abba hogy én mi vagyok, ahelyett hogy komolyabban utánaolvasnál a táplálkozásnak VAGY kipróbálnád, hogy 2 napig nem eszel keményítőt, cukrot.. és lemész edzeni.

Gyáva!

2012. aug. 14. 08:51
 16/19 anonim ***** válasza:
56%
Persze, az inzulinszabályozás az meg olyan, hogy csak úgy felborul...
2012. aug. 14. 09:19
 17/19 Szoondiii ***** válasza:
62%

nem tudom... láttál-e már.. cukorbeteg embereket.

de egy ilyen beszólás után lehet, hogy kivernék a fogaidat.

igen, az inzulin szabályozásnak szokása felborulni beteges táplálkozás mellett, aki még egészséges, attól tök kedves, hogy ilyen együttérző. a te adódból is megy az egészségügybe, mások inzulinjára úgy hogy ne érezd tehermentesítve magad. meg lehetsz még te is beteg..

2012. aug. 14. 09:23
 18/19 anonim ***** válasza:
Az az agyrém, amit te beteges táplálkozásnak nevezel.
2012. aug. 14. 09:26
 19/19 Szoondiii ***** válasza:
48%

tehát a kitekintésed a világban élő cukorbeteg emberekre eltaláltam, hogy egy (kibas.zott) nagy nulla?

egészséges vagy még, és leszólod azt aki esetleg nem az, és egészséges akar lenni. te még nem lettél beteg a ch fogyasztástól, gluténtól akkor biztos nem is lehet káros.

nem igaz, hogy ebben a gondolkodásban nem érzed a hibát!

2012. aug. 14. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!