Harcosok Étrendje, küzdősport mellet?
"Van egy nagyon nyilvánvaló mellékhatása a krónikus korlátozásnak: csökken a testhőmérséklet és az anyagcsere szintje. Ez a két mellékhatás végső soron egy energia-kímélő üzemmódra való váltást jelent. Ennek sokrétű következményei lehetnek: többek között csökken a pajzsmirigy- és a nemi hormonok aktivitása. Az anyagcsere effajta, takarékos működése együtt jár izomvesztességel (tömeg és erő egyaránt) és a libidó csökkenésével is. Természetesen túl korai még előrejelezni, de ha a kalóriakorlátozás hosszabb életet is kölcsönöz, úgy tűnik, hogy olyan dolgokat kell feláldozni az extra évekért, amelyek szebbé teszik az életet."
Ezzel akarsz te 5 edzést kibírni?
Felejtsd el, össze fogsz esni.
próbáld ki.. ha nem bírod, akkor hagyd. nem biztos, hogy a napközbeni "alul evés" (ugye így mondja?) annyira jó.
1 biztos, én nem eszem gabonákat, szénhidrátot, csak húst, zsírt és zöldet, de az edzést úgy bírom mint bármely ragadozó ősember. nem tudom a harcosok étrendje lowcarb-e, ha igen akkor már annyira nem rossz.
viszont azért komoly megfigyelés az is, hogy az emésztésünk éjjel, sőt este lassul. a Taoisták már 6 után nem esznek (tudom, ez para téma), és lehet nem is akkor kéne a legtöbbet.
de ha már a sok ch-t, tejet, glutént elhagyod nagy könnyebbséget okozol a testednek, ízületeidnek. próbáld ki..
a harcosok étrendjét amúgy is edző embereknek találták ki, úgyhogy csinálni lehet, csak nem biztos, hogy az időbeosztása a legjobb..
60%-os kalóriamegvonás! Ez olyan izomleépüléssel jár együtt, hogy felesleges edzeni mellé.
Vagy szépen belövöd a megfelelő fehérje és ch adagodat és akkor van értelme a testedzésnek, vagy meditálj egész nap, arra elég ennyi energia.
vannak harcművészek, akik heti 1x esznek húst (nyilván a többi növény) és kur.va jól megvannak, erősek, gyilkosak.
én mondjuk sok húst eszem, nem csökkentek energia bevitelt bár nem tudom mennyit ehetek, tök mindegy - semmi gondom. a halál lőné be a ch bevitelt, mikor nincs szükségünk bevitt szénhidrátra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!