Tudtok ajánlani jó fogyókúrás étrendet? Ételeket?
Olyan érdekelne ami fehérjedús, de emellett kevés bennük a zsír és a szénhidrát és egy nap beleférne 1500 kcalba, vagy 1800ba.
Köszönöm
Sporttal együtt 2000-2500 kalória kellene, és ennek a kalóriának a legnagyobb része szénhidrátból kéne hogy jöjjön. Ennyi kcal-t nem lehet elérni csak fehérjéből, vagyis el lehet, de akkor ne lepődj meg, ha csomók kezdenek nőni benned...
Ha negyven évesen is húsznak szeretnél kinézni, és karcsú szeretnél lenni, azt nem fehérjeporral meg túróval lehet elérni, ahogy ez a lány sem attól lett megint fiatal:
Hanem nyers gyümölcsön és zöld salátán alapuló étrenddel. Van erről egy könyv, a címe "80/10/10 étrend", ez mindent részletesen elmagyaráz, és minden kérdésre választ ad.
Nincs fogyókúrás étrend meg kcal...!
Ne egyél kenyeret, tejet és ennyi. Hús, zöldség éljen és aránylag gyorsan tökéletesen rendben lesz a tested!
Olvass Szendi Gábor cikkeket a témában (paleolit táplálkozás)
Az a helyzet hogy 77 kg vagyok és még szeretnék lefaragni vagy 5 kilót. Eddig 15 kilót fogytam. 178 cm vagyok és 20/F. Izmaim még vannak, csak valami változatos étrendre lettem volna kíváncsi.
Esetleg kicsit megnyúlt bőrre nem tudtok valami jó módszert?
üdv
A bőrödnek idő kell..
Ha eszel mindenféle (alacsony ch tartalmú) növényeket, és mindenféle állatokat, az több mint változatos "étrend".
Gombás hal
rizses gomba vagy cukkini
tökfőzelék,sóskafőzelék..
párolthal,fehér hús(csirkemell)
akkor zöldségek párolva főve sülve..
--> hús, zöldség ugye :)
főzelék tej és liszt nélkül, ez fontos.
Mióta elkezdett amerikában terjedni a zsírcsökkentés, több gabona és tejtermék fogyasztás irányzata, többen halnak meg keringési betegségekben, elhízásban mint valaha.
Lehet bagózni, alkoholizálni vagy joghurtot enni, de ne legyen az, hogy nem tudod a kockázatát. Nem normális étel, rontja az emésztést, ezen kívül növekedési faktorokat tartalmaz és megemeli az inzulin szintet (kb. mint a tej).
Ha a boldogsághoz ez kell, úgy is bevállalod. De neked és a másik ~10 milliónak is jó lenne lejönni ezekről.
Én már lejöttem minden egészségtelen vacakról, több mint fél éve nem eszem, se fehér liszteset, se agyoncukrozott ételeket, zsírosat végképp nem. 15 kilót fogytam 4 hónap alatt. Ami még hátra van az már nem sok ugyan, de elég nagy erőfeszítés kell hozzá. valahogy megrekedtem a mérlegen, nem akar se le, se fel mozdulni.
Mindenki beszél mindenfélét, de senki sem tudta megválaszolni pl azt a kérdést mi a szálkásító diéta? milyen étel ajánlott hozzá? Az emberek egyik része azt mondja, mehet a tejtermék, csak mértékkel, fogyasszak sok fehérjét és kevés szénhidrátot, a másik meg azt hogy sok szénhidrátot. Pedig tudtommal a szénhidrátfogyasztás nem túl előnyös.
De általában jönnek a kifogásokkal hogy olvassak utána, oké, utánaolvasok, de ott is csupa ellentmondásba ütközöm... tele vannak hülyeségekkel az oldalak, felsorolnak egy heti étkezést, aztán odabiggyesztik hogy vacsorakor azt eszek ami jólesik.... csak vakartam a fejem hogy most mi van? ami jólesik???? Ez nevetséges.
Régen én hangoztattam a "szálkásító diétát", itt is..
Most kérhetek elnézést, de nem fogok.. Semmire sem mennénk vele.
Aczél néven írtam, és azt hittem mint a diplomás orvosok és dietetikusok (elnézést, hogy ilyen idiótáknak hittem) hogy az emberi test energiamérleg szerint kell egyensúlyban legyen. Tehát szálkásításkor elég, ha 500kcal energiával kevesebbet eszel, mint az energiaigényed. Ez amúgy nem nagy hülyeség, csak nem tudjuk mekkora az energiaigényünk, illetve hogy egy étel hogyan hat a szervezetünkre. Na páff.
Valójában nem kell "szálkásítani", el kell hagyni amiket te is elhagytál, és hagyni a testet beállni normális, egészséges állapotára.
Ha valaki egy egészségtelenül sovány alkatot akar elérni, akkor nehéz dolga van.. Ami természetellenes, az általában egészségtelen is, és elég nehéz is elérni.
Lehet próbálkozni az edzéssel, kevesebb evéssel, de.. óvatosan. A sok edzés után jöhetnek az ízületi kopások, kevés evéssel pedig a raktározó funkciók..
Esetleg ha már edzés, ilyenkor a HIIT edzés segíthet, mert sok energiát igényel, és mivel a hormondrendszered jó állapotban lesz (nem raktározol zsírt a cukrok, tej miatt) így elvileg fogyhatsz tovább.. de én ezeket a vizeket már kerülendőnek ítélném..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!