Miért kell diéta alatt "így" edzeni? Mi értelme?
Több helyen is olvastam,hogy súlyzós edzés+ kardió együtt nagyon hatásos fogyás szempontjából.
De mi értelme súlyzózni? Én nagyon örülnék,ha tudnék izmosodni úgy,hogy a felesleg lemegy rólam (egy időbe),de sokan válaszolták már itt,hogy ilyen nem létezik.Akkor minek a súlyzózás?Mert hogy az izom több kalóriát éget el,és utóégető hatása van az oké,de én így ezzel az edzéssel sem fogyást sem izmosodást nem vettem még észre...
Valaki elmagyarázná?
Kérdésedre a válasz röviden, konyhanyelven:
1. Csak az izom tud "zsírt égetni".
2. Az izomszövet megtartása kb. 4-5-ször több energiába kerül a szervezetnek, mint a zsírszöveté (utóbbinál szinte csak a testhőmérsékletet kell biztosítani, míg előbbinél a teljes vérellátást, az idegi reakciókat, stb.).
3. A szervezet mindig a külső hatásokhoz próbál meg alkalmazkodni, méghozzá a legegyszerűbb módon.
4. Ha kalóriadeficites az étrended, akkor arra is reagál a szervezeted. Ebben az esetben a legegyszerűbb mód az lenne, ha lebontaná a nagyobb energiaigényű izmokat.
5. Igen ám, de ha az izmokat terheljük, akkor nem nyúlhat hozzá a szervezet, mert "tudja", hogy szükség van rá, tehát kénytelen más energiaforráshoz (a zsírhoz) nyúlni.
Engem is nagyon érdekelt ez a kérdés.
Köszönöm az utolsónak, így már értem!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!