Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért kell diéta alatt "így"...

Miért kell diéta alatt "így" edzeni? Mi értelme?

Figyelt kérdés

Több helyen is olvastam,hogy súlyzós edzés+ kardió együtt nagyon hatásos fogyás szempontjából.

De mi értelme súlyzózni? Én nagyon örülnék,ha tudnék izmosodni úgy,hogy a felesleg lemegy rólam (egy időbe),de sokan válaszolták már itt,hogy ilyen nem létezik.Akkor minek a súlyzózás?Mert hogy az izom több kalóriát éget el,és utóégető hatása van az oké,de én így ezzel az edzéssel sem fogyást sem izmosodást nem vettem még észre...

Valaki elmagyarázná?

2012. júl. 28. 15:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Kérdésedre a válasz röviden, konyhanyelven:

1. Csak az izom tud "zsírt égetni".

2. Az izomszövet megtartása kb. 4-5-ször több energiába kerül a szervezetnek, mint a zsírszöveté (utóbbinál szinte csak a testhőmérsékletet kell biztosítani, míg előbbinél a teljes vérellátást, az idegi reakciókat, stb.).

3. A szervezet mindig a külső hatásokhoz próbál meg alkalmazkodni, méghozzá a legegyszerűbb módon.

4. Ha kalóriadeficites az étrended, akkor arra is reagál a szervezeted. Ebben az esetben a legegyszerűbb mód az lenne, ha lebontaná a nagyobb energiaigényű izmokat.

5. Igen ám, de ha az izmokat terheljük, akkor nem nyúlhat hozzá a szervezet, mert "tudja", hogy szükség van rá, tehát kénytelen más energiaforráshoz (a zsírhoz) nyúlni.

2012. júl. 28. 18:29
 12/13 anonim ***** válasza:

Engem is nagyon érdekelt ez a kérdés.

Köszönöm az utolsónak, így már értem!:)

2012. júl. 29. 12:22
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm,akkor súlyzózok tovább:)
2012. júl. 30. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!