Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért kell diéta alatt "így"...

Miért kell diéta alatt "így" edzeni? Mi értelme?

Figyelt kérdés

Több helyen is olvastam,hogy súlyzós edzés+ kardió együtt nagyon hatásos fogyás szempontjából.

De mi értelme súlyzózni? Én nagyon örülnék,ha tudnék izmosodni úgy,hogy a felesleg lemegy rólam (egy időbe),de sokan válaszolták már itt,hogy ilyen nem létezik.Akkor minek a súlyzózás?Mert hogy az izom több kalóriát éget el,és utóégető hatása van az oké,de én így ezzel az edzéssel sem fogyást sem izmosodást nem vettem még észre...

Valaki elmagyarázná?

2012. júl. 28. 15:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Jesszusom, honnan tudjuk?

nem tudhatjuk, hogy:

-heti hány alkalommal edzettél

-mennyire hatékonyan

-mennyi ideig

-ettél-e 110 gramm fehérjét egy nap MINIMUM

-megvolt-e a 170 gramm szénhidrát, a maximum 190 gramm volt-e

-mennyi ideje csinálod ezt

stbstbstb.

2012. júl. 28. 15:08
 2/13 A kérdező kommentje:
A kérdés nem konkrétan rám vonatkozott hanem arra,hogyha az izmom nem formálódik,mert nem tömeget növelek,akkor mi értelme.
2012. júl. 28. 15:15
 3/13 anonim ***** válasza:

Az értelme igen egyszerű. A minél kevesebb izom vesztés és amúgy se súlyzó+kardió hanem súlyzó+aerob. Aki pedig 110g fehérjét és 170g ch-t írt szerintem elcserélte. 110g fehérje akkor elég ha 60kg nő vagy vagy pedig 40g férfi... 190ch meg minimum 90kg férfinek kell vagy 190kg nőnek...

A legjobb ha nőnek 1-1,5g*tskg ch és 2-2,5g*tskg fehérje. Ha pedig ilyen diétád van rendesen 5-6étkezsére elosztva akkor fogynod kell olyan nincs hogy nem. Főleg ha intenzíven megy mind a súlyzós mint az aerob edzés. Tehát diéta+rendes futás, nem álsz meg 5percenként, nem 2kg-s súlyokat emelgetsz össze vissza. Hanem akkorát amekkorát bírsz és rendes edzéstervel.

2012. júl. 28. 15:21
 4/13 anonim ***** válasza:

"190ch meg minimum 90kg férfinek kell vagy 190kg nőnek... "

Te miről beszélsz? 50 kilósan is 175 gramm CH-val fogyókúráztam, úgy, hogy közben még az orvosilexion is 289 grammot írt..ne legyél már tudatlan.

Tudod mennyire kevés annyi CH?

2012. júl. 28. 15:28
 5/13 anonim ***** válasza:

"A legjobb ha nőnek 1-1,5g*tskg "

MIRŐL BESZÉLSZ? Azt akarod hogy éljen pusztuljon?

Akkor ha én most jelenleg 45 kiló vagyok(mert igen, annyi!) akkor egyek 45 gramm CH-t naponta? te teljesen hülye vagy?

Hallod az 60 grammból főzött zabkásám 53 gramm CH, és képzeld, vékony vagyok, és egészséges...

3 g CH kell kilogrammonként, szóval fogd be a pofádat te idióta:D

2012. júl. 28. 15:35
 6/13 anonim ***** válasza:
Hát akkor most gondolkozzunk kicsit. 70kg nőnél olyan 115g ch és 140-175g fehérje. Na ugye akkor az a lényeg hogy minél kevesebb izomvesztéssel adjunk le heti 1kg zsírt. Mivel 175g fehérje ezért nem fogja nagyon bontani az izmot a szervezet de mivel csak minimális ch jutott be ezért a bevitt fehérje mellett elkezdi használni és bontani a már meg lévő zsírt. Ha egy 70kg nő bevisz neked 200g fehérjét akkor jó esetben sikerül azt elhasználni amit bevitt de veszíteni csak vizet fog mivel a szervezetnek nem szükséges a meglévő zsírt energiává alakítania. Amúgy ki tudja jobban a testépítő oldalakkal foglalkozó szakemberek, a személyi edzők, a testépítők vagy pedig az orvosok akik az esetek többségében leszarják a pácienst...
2012. júl. 28. 15:37
 7/13 anonim ***** válasza:

"Amúgy ki tudja jobban a testépítő oldalakkal foglalkozó szakemberek, a személyi edzők, a testépítők vagy pedig az orvosok akik az esetek többségében leszarják a pácienst..."

Igen, és biztos vagyok benne, hogy nekem egy testépítő sem mondaná, hogy egyek 45 gramm CH-t naponta, MERT NEM AKARJA HOGY MEGDÖGÖLJEK.

2012. júl. 28. 15:41
 8/13 anonim ***** válasza:
5. én a fogyáshoz mondtam avval tisztában vagyok hogy súlytartásnál 2,5-3g kell... Amúgy az 1g a nehezen fogyókra vonatkozik, aki átlagos annak 1,5 de ha valaki könnyen fogy akkor értelemszerűen ehet többet... A zabkását gondolom pehelyből csinálod annak pedig 67% a ch tartalma kb. Tehát 60g-ből kb 40g ch van...
2012. júl. 28. 15:44
 9/13 anonim ***** válasza:

"t többet... A zabkását gondolom pehelyből csinálod annak pedig 67% a ch tartalma kb. Tehát 60g-ből kb 40g ch van..."

Tök jó, tehát reggel megeszek egy tál zabkását, aztán maradt 5 gramm bevihető CH-m, szóval a nap további részében fehérjeturmixon élek, de mivel abban is van CH, így az a legegyszerűbb, ha felakasztom magam. :)

2012. júl. 28. 15:45
 10/13 anonim ***** válasza:
49%
Látom a testépítőknek nem erősségük a szövegértés:) A kérdés az, hogy amikor kalória deficitben van a szervezet, és a cél a fogyás, akkor miért kell a súlyzós edzés, hiszen ugye a deficit miatt nem épül izom, az csak szuficitben épül. Egyébként jó a kérdés nagyon. Ha tippelhetek, akkor az az értelme, hogy egyrészt az izmok megdolgoztatásával energiát használsz, akár többet is, mint kardiónál, másrészt pedig mivel az izmok használatban vannak, a szervezet kevésbé meri bontani őket. Nem vagyok testépítő, sem orvos, tehát lehet, hogy tévedek de logikusan végiggondolva ez lehet a magyarázat. Javítsatok ki ha tévedek, mert engem is érdekel a helyes válasz.
2012. júl. 28. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!