Hogyan legyek úgy anorexiás, hogy ne maradjon el a menstruációm?
20éves lány vagyok. Anorexiás vagyok 3éve. Tudom, mi a helyzet velem,de nem akarok és nem is tudok egyelőre változtatni ezen. A lényeg, hogy még mindig kövérnek látom magam, 160 cm-hez csak 33kg vok. Járok pszichiáterhez is.
De zavar, hogy egyre kevesebb a menstruációm. Milyen vitaminokkal érhetném el azt, hogy továbbra sem eszem, de mégis megmarad a menstruációm? Köszi előre is!
En is anorexias voltam de azt hiszem lassan kezdek kigyogyulni. 2 evig koplaltam es nekem total kimaradt a menstruaciom 4 honapig. Jartam orvoshoz is es kaptam nyugtatokat meg kulombozo boldogito hormonokat de nem ertek semmit. Meg kellett talalnom az okat annak ami engem a koplalasra vezetett...es meg is talatam. Azota elvaltam szedtem magamra egy par kilot es ujra menstrualok. Szornyu volt az a 2 ev. Eheztem! Total at tudom erezni a helyzetedet es azt is tudom hogy boldogtalan vagy de keptelen vagy valtoztatni a szitun. A gyogyszerek es vitaminok hatasara meg ehesebb leszel es csak erosodik az akaratod hogy minden aron tartani tudd a "dietadat". Ra kell jonnod arra hogy mindenkinek a testalakatat realisan latod csak a sajatodat nem. Kicsit bizz a korulotted levokben es ha ok azt mondjak hogy vekony vagy akkor hinned kell nekik. az anorexia egy fajta menekules es lazadas jele. Uralkodni akarsz a testeden es ez sikerul is csak kozben osszedol a vilag korulotted. Ki kell gyogyulnod...ez az egyetlen megoldas. Teljesen nem lehet kigyogyulni ebbol az oruletbol. Mindig figyelni fogsz arra hogy mit eszel de nem ennyire betegesen. En most 22 eves vagyok es a jelenlegi parommal babat szeretnenk de nem jon ossze...valoszinuleg az anorexia miatt. Egyszer mikor majd megtalalod az igazait (mar ha tetszeni fogsz igy valakinek) akkor atertekelodik az eleted es a fontossagi sorrend. Szedd ossze magad es kezdj el enni. Vigyazz hogy soha ne edd tul magad mert a gyomrod ossze van szukulve es keptelen vagy a gyors emesztesre. Nekem mindig fajt a hasam ha mast ettem mint amit megszoktam. Nagyon szoritok neked hogy hatarozd el magad es valtoztass az eleteden. Hidd el teli pocakkal meg a nap is sokkal szebben sut!
Ha megis ugy dontesz hogy tovabb koplalsz akkor korhazba fogsz kerulni es cukros vizet fognak adni. Az rengeteg kaloria es nagyon hizlal. Akkor mar nem lenne jobb ha ennel egy kicsit a normalis kajakbol?
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Az utolsó válaszolónak üzenem, hogy nagyon kedves Tőled, hogy átérzed a helyzetem és nem osztod az észt, mint sokan mások, vagy legalábbis emberi módon próbálsz észhez téríteni! :)
8 hónapja járok dokihoz és azt már fel tudom fogni, hogy nem jó ez így, és tudom, hogy sovány vagyok. De mégis, mikor belenézek a tükörbe azt látom, hogy itt-ott még mindig hurkás vagyok...
Sajnos gyengének érzem magam, ahhoz, hogy változtatni tudjak, még. De a dokim szerint eygre jobban haladok, mert már tudom, hogy beteg vagyok.
Köszi mégegyszer.
Ja, és az észtosztóknak, nehogy azt higyjétek, hogy ez egy divat betegség! Egyáltalán nem azért csinálom, hogy felhívjam magamra a figyelmet. Van eszem, évfolyam első egyetemista vagyok....
Nem olyan könnyű ebből kigyógyulni, mint azt sokan képzelik. És attól, hogy százszor elmondjátok, hogy egyél már, sovány vagy... Még nem lesz jobb...
Szerintem öld meg magad! Menstruáció meg minek? Egy bizonyos testzsírszázalék alatt leáll az ösztrogén és ösztradiol termelődése.
De legalább véletlenül sem szaporodsz, már ha van valakinek gusztusa "megcsinálni" egy 33 kilós zombinőt.
Bocs ha durva voltam, ez a véleményem.
Istenem, a bolygo elkezdett faradni...ezek az elso jelek. olyan lenyek elnek rajta akik nem meltoak meg egy 20x20 centis zacskonyi oxigenre sem! az osszes anorexias es bulimiasnak uzenem, hogy soha eletukbe tobbet etel ne erje a szajukat es forrjon be a segguk lyuka!
ti vagytok a fold rakosodasai!
ja es PS: hatralevo eletetekben minden aldott ejszaka almodjatok kiralyi vacsorakrol!
bocs, de én nem értek egy csomó dolgot...
engem is anorexiával kezelnek jelenleg, de az én testtömegindexem kettővel magasabb, mint a tied, nekem mégsincs menstruációm. már a hajadnak és a fogadnak rég hullania kéne... hogy vagy te 33 kilósan ilyen jó állapotban, mert így én is szívesen lefogynék? tudtommal amúgy hogy "hivatalosan" anoroxiás legyél, az egyik feltétel, hogy ne legyen menstruációd. és mi az, hogy nem akarsz kigyógyulni? akkor minek jársz pszihiháterhez? senki nem fog kigyógyítani belőle, ha TE nem akarod... és nem szenvedsz iszonyatosan? egyszerűen nem értem, ha 3 éve ez a gondod, hogyhogy nem AKARSZ belőle kilábalni??? tudom, hogy nehéz... de én gyűlölöm a betegségem, és mindent megteszek érte, hogy meggyógyuljak, mielőtt még késő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!