Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy lehet a legeredményesebbe...

Hogy lehet a legeredményesebben, hatékonyan szobabiciklizni?

Figyelt kérdés

2012. júl. 21. 17:00
 1/5 A kérdező kommentje:
hallottam,hogy 10 perc gyors tekerés ugyan annyit ér,mint fél óra lassú tempóban való bicajozás , ez igaz?
2012. júl. 21. 17:01
 2/5 A kérdező kommentje:
8-10 kg-tól szeretnék megszabadulni
2012. júl. 21. 17:02
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyik sem túl eredményes az általad felhozott két véglet közül. Ha valamit 10 percig csinálsz (főként sport esetében), az pont annyi, mintha adnál egy pofont a sz.arnak. Viszont ha fél óráig ellazázol a szobabiciklin, majd megveregeted a válladat, hogy igen, ma is baromi sokat tettem magamért, az pont ugyanúgy semmit nem ér.

A lényeg az, h kilépj a komfortzónádból, és minél hosszabb ideig, minél nagyobb intenzitással tudj vmit csinálni. Nyilván elsőre nem megy mindenkinek tökéletesen, de arra kell törekedni, h negyed órából fél legyen, abból pedig egy óra, olyan fokozatokon, h ne legyen kényelmes.

2012. júl. 21. 17:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Intervallum edzés a leghatékonyabb.

[link]

2012. júl. 21. 22:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Az intervallum edzésnek az a lényege, hogy amikor a gyors szakasz van, akkor mindent bele kell adni és utána nem szabad egy pillanatra sem megállni, csak csökkenteni a tempót. 10 ismétlés után sem szabad megállni, le kell vezetni minimum 5 perccel.

Kb. félórás egy ilyen edzés és onnan tudod, hogy jól csináltad, ha utána már nem tudsz még egy sprintet megcsinálni. Ha tudnál egy 11. sprintet csinálni, akkor egyszerűen nem jól csináltad az edzést, nem adtál bele mindent, amikor kellett volna.

Én kezdőként úgy csináltam, hogy először a 10 perces bemelegítő szakasz után csak 1 sprintet csináltam, utána 10 perc levezetés. Másnap 2 sprint, harmadnap 3 sprint, stb. 5 nap után 1 nap pihenő, aztán folytattam 5t-től. Amikor elértem a 10-et, áttértem a heti 3 edzésre.

2012. júl. 21. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!