Hogyan fogyjak a legeredményesebben? Bővebben lent.
Nem vagyok különösebben elhízva, 177 cm magas vok, és 80 kg.
Ami zavar az az hogy nagy a hasam, szinte sehova máshova nem hízok, csak ide.
Tippek, bevált tanácsok, hogy a pocak eltünjön?
25 F
Szia!
Azt nem tudom, hogy fiú vagy-e vagy lány...de mindegy is... a férjem is csinálta egy ideig, mindkettőnknek bevált. Ezen a linken ki tudod számolni, mennyi kalóriát kell enned ahhoz, hogy heti x kilót fogyj.... 1 kilónál többet nem érdemes (0,5-0,7kg / hét az jó):
Kalóriatáblázatot pedig bárhonnan tölthetsz le, elég hasonlóak.....pl.:
Szerintem ez a legjobb, elég részletes. Persze amelyik terméken rajta van az érték, azt nem kell kikeresni :D
Így ehetsz bármit, ami beleesik a napi bevihető mennyiségbe....csülökpörkölt, babgulyás, bármi, csak MEG KELL MÉRNI....
Én úgy főzök, hogy nyersen mindent megmérek, és ha enni kell....akkor is :) És soha nem vagyok éhes :) Velem az a baj, hogy sok levest eszem, ami mondjuk kevés kalória, és ahhoz hogy annyit fogyj, amennyit szeretnél, nem szabad kevesebbet enned az előírtnál.
Példa: én 1850-et ehetek. 1600-zal jól lakok, de a szervezetem "koplalásra áll", és inkább raktároz, így leáll a fogyás... akkor egy kis nasival pótolok :D Szörnyű, mi ? :D
Szóval a kiszámolt érték SZENTÍRÁS :) Oszd annyi fele, ahányszor enni akarsz :D
A kalóriaszámolással kapcsolatban pedig MINDENHOL baromságot írnak, hagyatkozz csak a józan paraszti észre :)
Például: egy zöldséges leves -pl. gomba, karfiol....blablabla (rántással együtt) nem több, mint 70 kalória-és akkor sokat mondtam- 10dekánként.
Mivel a nagy "okosok" elfelejtik, hogy a levesekbe általában sok VÍZ kell. Ami 0 kalória, a súlyt meg nyomja. Ha ezzel kapcsolatban nem villamos valami, kérdezz nyugodtan. Vagy kiszámolom, hogy megmutassam.
Írj nyugodtan!
Ja, és a napi bevitt kalóriaértéket persze mindig csökkenteni kell a táblázatnak megfelelően, hiszen ugyanakkora bevitellel kevesebb súllyal nem fogsz ugyanannyit fogyni, ugyebár :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!