Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 12/L fogyni szeretnék, de hogyan?

12/L fogyni szeretnék, de hogyan?

Figyelt kérdés
12/L vagyok 165 cm és 75 kg vagyok . Szeretnék fogyni ,de belekezdek és mindig abbahagyom. Elvileg már nagyon sokat fogytam ,de csak mások szerint. Szeretnék a nyáron min. 5 kg-t leadni!Most elkezdtem járni futni hetente 2-3-szor de mellette nem tudom mit kéne ennem. Köszi előre a segítséget !
2012. júl. 14. 23:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%

1. a futás jó, de kicsit többször kellene

2. az étrend is fontos

2012. júl. 14. 23:12
 2/15 anonim válasza:
70%
Ne feledd nagyon fontos a kitartás, mert ha elhatároztad magadat hogy le szeretnél fogyni akkor ne hagyd abba, mert semmit nem fog érni..!! mindennap fuss! akár keveset akár többet ez rajtad áll! ne egyél sok édességet hizlaló kajákat.Inkább gyümölcsöt, kevés húst, egészséges inni való(víz)tornázz ha tudsz(felülés,törzs emelés) hetente mindig kicsivel többet.Biciklizz!Az is mozgatja az izmokat!Remélem sikerül lefogynod:-)És remélem segítettem..!! És ne feledd nagyon fontos a kitartás;)
2012. júl. 14. 23:15
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat !
2012. júl. 14. 23:18
 4/15 anonim ***** válasza:

futást felejtsd el, ahhoz túl sok plusz kg van rajtad - a te korodban ezzel a magasság/testtömeg arránnyal bizony a kórosan elhízott kategóriában vagy - ennyi túlsúllyal a futás kinyírja az ízületeid és károsan hat a fejlődő csontrendszeredre

1 először is el kell menned a háziorvosodhoz, aki megvizsgál, hogy nincs-e valami betegség az elhízásod hátterében (méress testzsírszázalékot, izomtömeget is, ha van rá lehetőség - testzsírszázalékot tudsz pl néhány patikában is méretni)!

2 kérj tőle tanácsot, segítséget a fogyáshoz: étrend, milyen sportot javasol (úszás, bringázás pl szóba jöhet

3 háziorvoshoz kérj beutalót dietetikushoz - ott kapsz személyre szabott étrendet!

2012. júl. 14. 23:49
 5/15 A kérdező kommentje:

Már 3 éve röplabdázok és tornáztam(szekrényugrás stb..) is és nem történt még semmi bajom..

De azért meggondolom amit írtál ,köszönöm!

2012. júl. 15. 00:17
 6/15 Handuur válasza:
40%
Aki ezzel orvoshoz küldene, én inkább őt küldeném orvoshoz. Az ízületeid akkor mennek szét a futástól, ha "bután" futsz és rossz cipőben, amennyiben nem akkor a fogyásod sokkal gyorsabb, minthogy az ízületeid bánják. Én is futva kezdtem a fogyást, és az a pár hónap amíg lefogytam semmit sem ártott semmimnek. Az étrendedben csökkentsd a szénhidrátokat (zsemle,cukros dolgok,tészták,kenyér), és egyél helyettük egy egy gyümölcsöt vagy zöldséget. Szerintem ha szülőknek megmondod hogy le szeretnél dobni pár kg-t, akár ők is segítenek hogy olyat egyél amivel ez sikerül is. Kétlem hogy ide diatetikus kellene. Ja az elhízást kiváltó betegségek között az első helyen a "b@sszameg már megint sokat z@báltam" szindróma áll. Annak a diagnosztizálásához meg nem kell orvos. ha esetleg nem tudsz lefogyni, akkor majd kell.
2012. júl. 15. 00:32
 7/15 anonim ***** válasza:

Handuur, a gyereknek kb 20-25 kg túlsúlya van, ezt egy felnőtt embernek is sok leadni és illik orvosi felügyelet mellett csinálni - és itt most egy 12 éves gyerekről!!! van szó, akinek a csontrendszere fejlődik éppen, nem lehet felelőtlenül futni küldeni még akkor se, ha elvileg kézilabdázik mellette - amit ugyan csak a válaszom után írt ...és nem csak a cipőn múlik, még akkor sem, ha nagy szerepe van - arról nem is beszélve, hogy a 12 évesek ritkán járnak szakboltba sportcipőt venni, ellentétben megvetetik azt, ami tetszik nekik...lehet persze a kérdező kivétel, pláne ha van sportmúltja

kérdező, ha sportolás mellett ennyi plusz kilogramm van rajtad, akkor pláne el kellene menned a háziorvosodhoz...2 dolog történhet, vagy majdnem potyára mentél és kiderül, hogy nincs egészségügyi oka a túlsúlyodnak vagy nem mentél potyára és kiderül, hogy van valami, amit időben kezelve tünetmentessé lehet tenni. Szóval nem veszítesz semmit, ha meglátogatod a doktorbácsit.

Menzeszed amúgy van már? Mióta vagy ennyire túlsúlyos?

2012. júl. 15. 09:15
 8/15 A kérdező kommentje:
Igen , már van ! Hát , sztem már ovi óta az vagyok !
2012. júl. 15. 10:48
 9/15 anonim ***** válasza:

ha ovi óta túlsúlyos vagy ill a sport se segített fogyni, akkor vagy zabáltat a család vagy van valami betegség a háttérben...mindenképpen keresd fel az orvosod!

mit és mennyit eszel egy nap amúgy? kcal.hu-n ki tudod számolni, mennyi kalóriát viszel be

+ nem ártana kaja és pia naplót írni vagyis, hogy mit és mennyit eszel ill iszol egy nap

2012. júl. 15. 11:01
 10/15 A kérdező kommentje:

Egy napi étrendem :

-reggelire vagy müzlit eszek vagy gyümölcsöt

-ebédre : hát azt amit anyukám éppen szokott főzni vagy vmikor csirkemellt párolt zöldségekkel.

-vacsorára vagy nem eszek semmit vagy gyümölcsöt szoktam

2012. júl. 15. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!