A reggeli futás vagy az esti futás hatékonyabb fogyáshoz szerintetek?
Tulajdonképpen fogyni szeretnék és nem gyorsan hanem hatékonyan, amihez elengedhetetlen a sport. Már 2 hónapja is futottam heti 4x kb. 2 hónapon keresztül és imádtam, de jött a vizsgaidőszak és abba kellett hagynom. Most pedig van időm így újra futhatok, ám nem tudom, hogy melyik lehet a hasznosabb. Véleményetek szerint? : )
A válaszokat előre is köszönöm.
A futás nem igazán az ember mozgása. Rövid sprintek nem okoznak gondok (sőt van pozitív hatása), de a rendszeres, hosszú futás még földön (nem betonon) is boka, térd és egyéb ízületi problémákat, sérüléseket okoz.
Értelmetlen a gyógytornát (Pilates, Callanetics, Qigong) vagy a hagyományosabb saját testsúlyos/súlyzós erősítést futással helyettesíteni!
A fogyásban csak kiegészítő szerepe van, mindegy mikor edzel a lényeg hogy mit eszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!