Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért mutat mindig mást a...

Miért mutat mindig mást a mérleg? Rosszul állok rá, vagy elromlott?

Figyelt kérdés

Szóval, ráálltam ma a mérlegre 5 x egymás után. Először a nappaliban, ott 89 kg-ot mutatott. Mivel nem hittem a szememnek(90 alá már évek óta nem mentem) ezért átvittem a fürdőszobába és ott is ráálltam na ott már 90-et mutatott kétszer, aztán harmadszorra már 90,4-et. Igazából nem tudom,hogy hogyan kell helyesen ráállni, mindig az veszem észre,hogy már vagy 10 mp-e állok rajta,és még mindig "keresgéli",hogy hány kiló vagyok(gondolom azért mert kicsit dülöngélek, szóval nem bírok teljesen mozdulatlanul állni, egyébként digitális mérlegről van szó).

Elemet pár hónapja cseréltünk benne, előtte ami volt benne elem az több mint egy évig vagy még tovább jó volt.

Lehet,hogy rosszul állok rá? Szerintem az lenne a normális,ha minden helységben ugyanannyit mutatna.

2012. júl. 9. 15:45
 1/7 anonim válasza:
mindig mást mutat a mérleg.de csak akkor normális, ha nem nagyon nagy az eltérés. ez sztem mindenkinél így van, nálam is (anyukám régen elmagyarázta... :))
2012. júl. 9. 15:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Valószinüleg nem egészen egyenes a talaj.

KEress egy helyet a lakásban, és mindig ugyanott mérd magad. NEM az a lényeg, hogy 89 vagy 91 kg vagy, hanem hogy hizol, fogysz, vagy tartod a súlyodat.

2012. júl. 9. 15:53
 3/7 anonim ***** válasza:
54%
Először is: a mérleg reggel mindig kevesebbet mutat, mint napközben, vagy este, ugyanis valóban csökken a súlyunk az éjszaka folyamán. Ha pontos mérést akarsz, állítsd be a mérleget és tedd egy egyenes, kemény /ne szőnyeges/ helyre. A legközelebbi méréskor előtt ne babráld, hanem hagyd úgy, ahogy előzően beállítottad. Így reális eredményt fogsz kapni. Fogykúra során célszerű reggel és este mérni, mindig ugyanabban a ruhában és felírni a kapott adatokat.
2012. júl. 9. 16:36
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. júl. 9. 17:37
 5/7 A kérdező kommentje:
és olyan előfordulhat,hogy teljesen rosszat mutat? Úgy értem,hogy mondjuk mutat 90-et, de lehet,hogy igazából 95 vagy 100 vagyok. Szóval mutathat teljesen valótlan értéket?
2012. júl. 9. 17:39
 6/7 anonim ***** válasza:
ne függj ennyire a mérlegtől, mert rengeteg minden befolyásolhatja a súlyt... a szervezet víztartalma, a napokban fogyasztott ételek... sokkal megbízhatóbb a centizés.
2012. júl. 9. 20:12
 7/7 A kérdező kommentje:
és centizni hogyan kell? Nem tudom pontosan,hogy hova tegyem mérőszalagot.
2012. júl. 9. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!