Gyümölcs, , fagyit" lehet enni diéta alatt?
Attól függ melyik gyümölcs, de mind tartalmaz cukrot. A fogyást nem segíti a gyümölcs, abban biztos lehetsz.
2012. júl. 5. 11:37
2/13 anonim válasza:
Miért ne ehetnél? Ha már fogyókúra alatt kb. mindenféle cukrot "megtiltanak" akkor mégis miből fedezné a szervezeted az elegendő cukrot? Persze, hogy egyél! Nyugodtan! A szervezetnek meg az agyadnak is KELL a cukor, ha nem akarsz összeesni! és ennek a legjobb formája, ha gyümölcsből viszed be, nem gumimaciból.... Én 9 kg-ot fogytam és zablátam a gyümölcsöt reggeltől estig, azthiszem össze is estem volna ha nem ezt teszem. Gondolj csak bele fogyókúra alatt ugyebár nem eszel semmilyen finomított cukrot, barna vagy nád cukrot is éppen, hogy csak a kávéjába tesz az ember, mert ugye az édességeket kerüli, mindenhez édesítőt használunk akkor hol marad a cukor, amit fel is tud használni a szervezeted? Tehát 100 szónak is egy a vége: Egyél gyümölcsöt nyugodtan!!!!
2012. júl. 5. 12:42
hát hogyne ehetnél, nagyon finom főleg málnából és meggyből
én mondjuk joghurttal szoktam leturmixolni és beleteszem egy pohárba azt alufóliával kiszoktam bélelni beleöntöm beleteszek egy kiskanalat és 4-5órára a fagyóba igazán nagyon finom lesz a meggyesnek lesz egy olyan savanykásabb ize, ez a kedvencem szerintem nagyon finom
de ha túrót, joghurtot meggyet és fahéjat összeturmiszolsz és ezt eszed ez is nagyon finom vagy a túró, kókuszreszelék, és lime::)hozzá mehet egy kis rumaroma is csak az íz kedvéért:D:P
2012. júl. 5. 12:58
A zöldségekben található szénhidrát is glükózzá (cukor) alakul, az agynak pedig arra van szüksége. A gyümölcsökben nem glükóz van, hanem fruktóz, ami csak részben alakul át glükózzá, a többi a májat zsírosítja és ráadásul nagyon emegemeli a inzulintszintet, ami pedig akadályozza a zsírlebontást.
Ezért nem szabad gyümölcsöt enni annak, aki fogyni akar.
2012. júl. 5. 13:07
5/13 A kérdező kommentje:
Igen, én is úgy tudom, hogy a cukor (gyümölcsben lévő is) túl gyorsan szívódik fel ahhoz, hogy tudjuk hasznosítani. Arra jutottam, hogy jégkocka + citrom lesz édesítővel, mivel a citromnak a cukortartalma meglehetősen alacsony.
6/13 anonim válasza:
Na szép! Ezért lesz az aztán, hogy az ember már tényleg semmit nem mer megenni bűntudat nélkül. Még gyümölcsöt se!!! És a folyamatos bűntudatot lelkiismeret furdalás, elégedetlenség majd vagy falási roham (hirtelen akarja bepótolni mindazt amit megtiltott a szervezetének) vagy koplalás követi amiből aztán bulímia, anorexia és mindenféle étkezési zavar! Remek! Azért mert nem ehet ezt, nem ehet azt... már hogy is ne ehetne???? Bármit ehet még csokit is! jómagam tapasztalatból mondom mert nagyon szeretem az édességet. 7 hónapja fogyókúrázok, és van, hogy egy reggeli vagy uzsonna helyett eszek egy millimiát vagy valami csokit, és láss csodát! így is FOGYOK :D nem az a lényeg, hogy mit eszel hanem, hogy mennyit! Nyilván vacsorára ne vágj be egy 10 kilós dinnyét, de napközbe gyümölcsös, ráadásul házi fagyit nyugodtan egyél! Marhaság, hogy úgy nem fogysz... Ennyi erővel azt is tanácsolhatnák, hogy reggeli: 1 sárgarépa, ebéd: 1 ek káposzta, vacsora: 1 salátalevél! Na tessék nincs benne gyümölcs, és tuti lefogysz tőle... Persze, hogy fontos a zöldség bevitel és a változatos étrend de ehhez egészen nyugodtan társulhat a gyümölcs. Főleg az alma, a bőrnek is nagyon jót tesz, negatív kalóriás. Na és akkor ne is beszéljünk a legjobb zsírégetőkről... Ananász, grapefruit. A citrom meg elveszi az éhségérzetet, szóval eheted dögivel :)
2012. júl. 5. 13:31
7/13 A kérdező kommentje:
Az én diétám 250g rizs (főzés előtt) 500g és mennek szépen le kilók. Először lement 16 kiló, majd visszajött 4 (edzettem, szóval ebből nem sok volt a zsír), most megint lement 6 kg.
8/13 A kérdező kommentje:
9/13 anonim válasza:
Nem értem miért ne ehetnél gyümölcsöt amikor a rizs meg totál szénhidrát! Sokan meg azt mondják, hogy az a tabu fogyókúra alatt. Tehát ahány ember annyi vélemény, a hangsúly akkor is azon van, hogy enni ehetsz bármit, csak változatosan, tudatosan és mértékkel!
2012. júl. 5. 13:44
Jól teszed, a citrom még egész jó választás. Ha már nem kell fogynod, akkor már nyugodtan ehetsz több gyümölcsöt.
Plusz megjegyzés: Fogyni, súlyt veszteni lehet úgy is, hogy az ember mindenfélét összeeszik "csak keveset", de nehogy valaki azt higyje, hogy akkor zsírból veszít.
A gyümölcs egészséges, ez igaz, de fogyáshoz nem kellene ajánlgatni.
2012. júl. 5. 13:51
Kapcsolódó kérdések: