Milyen hashajtó, emésztést serkentő ételek vannak?
Reggel igyál valami forrót, legjobb a kávé (0 kcal, ha nem teszel bele tejet, cukrot) (bár van, akinek a forró tea is segít, a kávé jobb, mert gyorsítja az anyagcserét. Forrón a legjobb, persze ha fogyizol, cukrot ne tegyél bele, max. édesítőt)
Segíthet:
- zabkorpa kefirbe/natúr joghurtba
- útifű maghéj (ez 0 kcal! próbáltam, színtiszta rost, ami megduzzad, ha víz éri, így sokat kell hozzá inni. zselés állagú lesz tőle picit a székleted, de tuti hatásos! székrekedésre is tökéletes, nemcsak fogyizó embereknek!)
- szilvalekvár, aszalt szilva
- jók még a tk termékek. Ami igazán nehéz, és tömör tk kenyér, azt vedd meg! hiába barna egy kenyér, lehet nem tk kenyér, mert csak színezékkel van tele. ha pillekönnyű, de tk kenyérként van árulva, az tuti színezett. Ha nagyon tömör, és nehéz, az a jó.
- nekem bevált a zabkása, zabpehelyből. De szerintem a zabpehely kefirbe/natúr joghurtba is hatásos
- amit épp a napokban ettem: ribizli! a magja nagyon jó az emésztésre (látni fogod a székletedben :D) ugyanis a magja kifejezetten segíti a székletürítést. nem hashajtó, de ha eszel tuti tudsz másnap wc-re menni.
- minden gyümölcs rostos, bár a banánt célszerű kerülni, azt épp hasmenésre ajánlják, megfogja a székletet. Jó az alma, ribizli, és a bogyósok! A málnát is próbáltam nyaralás alatt múlt évben (nyaraláskor sokszor nem tudok elmenni wc-re) hát sokat segített!! :) Szerintem hasonló a ribizlihez.
Segíthet még:
Különböző gyógyteák vannak. Csak vigyázz velük. Salaktalanító teák is hashajtóak, meg ezek: kutyabenge, szenna, asszem a mentalevél is segíthet, meg kamillát álmatlanság miatt ittam, de segíti a székletürítést is. A szennával (meg asszem a kutyabengével) vigyázni kell, azok erős hashajtók, a kamilla csak enyhe. Csak alkalmanként használd.
Lemaradt: Meg persze mindenféle zöldség jó.
Reggel én ezt csinálom (kb. 2-2,5 éve fogyiztam, akkor szoktam rá kávéra) megiszom forrón a kávét. Az utóbbi 1-1,5 hétben rakok bele tejet, mert érzem, hogy a gyomornak nem jó a forró kávé, túl savas! Vigyázz, nehogy neked is marja a gyomrod, ugyanis én kb. 2-2,5 évig forrón, feketén ittam, cukor, tej nélkül. Nagyon savas. :S Utána bekapok egy rágót, ugyanis a szádban vannak olyan receptorok asszem, amik jelet küldenek az agynak, hogy valamit rágsz, ettől beindul a bélmozgás. Olyan, mintha kaját rágnál, attól is beindul a bélmozgás (ezért kell reggelizni, mert beindul az emésztés) de a rágónál is rágsz :D szóval az ugyanúgy jó, mert ugyanúgy jelez az agynak a receptorokkal. 5 perc múlva meg kicsit elkezdem a hasam a gyomor alatt nyomogatni, masszírozni picit, ugyanis - ha jól tudom - a masszírozás is segít. Nyomást fejtesz ki a belekre.
Ez tuti segíteni fog! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!