Elcsesztem! Vissza akarok állni, mit tegyek?! (anorexia)
Szia!
Véleményem szerint te az alultápláltság tüneteit produkálod. Én utána olvastam. A lényeget bemásolnám.
"A csontok kiállnak, a bőr vékonnyá, szárazzá, rugalmatlanná, fakóvá és hűvössé válik. A haj száraz és ritka lesz, könnyen kihullik. Ha ez a fogyás valamilyen rendellenesség következménye, kahexiának nevezzük. További tünetek a fáradtság, a testhőmérséklet fenntartásának képtelensége, a hasmenés, az étvágycsökkenés, az érzékenység és az apátia, mely egyes esetekben oda vezet, hogy az illető nem reagál a környezeti ingerekre.
Az alultáplált gyermekek viselkedésének fejlődése észrevehetően lelassul, mentális retardáció léphet fel. Egyes fehérvérsejtek száma csökken, hasonlóan az AIDS-ben megbetegedettekhez. Ennek következményeként az immunrendszer legyengül, a fertőzések kockázata megnő. Ha a kalóriahiány hosszú időn keresztül áll fenn, szív- és légzési elégtelenség alakulhat ki. A teljes éhezés (a táplálkozás teljes hiánya) 8-12 hét alatt végzetes következményhez vezethet."
Amellett pedig ha éhezik az ember, a szervezetében felgyülemlik a folyadék, ezért puffadtnak tűnhet.
Ha ezeket a tüneteket észleled magadon, akkor sürgősen hagyd abba a fogyókúrát. Hozzá tenném, a korodból ítélve még fejlődsz. Ha nem eszel rendesen, akkor a csontjaid se fognak megfelelően nőni, így akkora maradhatsz mint most vagy! Gondolom szeretnél még nőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!