Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elcsesztem! Vissza akarok...

Elcsesztem! Vissza akarok állni, mit tegyek?! (anorexia)

Figyelt kérdés
szóval a történetem fél éve kezdődött,amikor kijelentettem,hogy utálom a jelenlegi testemet és változtatni fogok. ekkor 14évesen 153cm 53kg voltam.) elkezdtem 1200kcalt enni,mellette heti 4x elliptikus tréner 60perc - ha mozogtam,napi 1500 kcal ettem(((.min. 80g fehérje 70g CH )))Két hónapon keresztül csináltam,de változás NEM LETT. se kilóban,se centikben,se izomban. Nagyon kikészültem és átestem a ló túlsó oldalára.. Akkor is lefogyok. elkezdtem 500-800 kalóriákat enni..leginkább fehérjéből vittem be,"féltem" a ch-tól. a változás beindult, igaz, heti max fél kilót (!!!) fogytam így is. 4hónap alatt 6kg-t sikerült leadnom. a hajam hullik, KOPASZ FOLTJAIM vannak. kérlek,segítsetek, nem tudom, mit tegyek... nem akarom tovább ezt csinálni.a visszahízástól is rettegek,hisz k*rvasok sport és éhezés árán sikerült nyamvadt 6kgt leadni. segítsetek.

2012. jún. 19. 22:00
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
5 hónapja nem menstruáltam, de előtte is elég rendszertelen volt szóval..
2012. jún. 19. 23:40
 12/14 anonim válasza:

Szia!

Véleményem szerint te az alultápláltság tüneteit produkálod. Én utána olvastam. A lényeget bemásolnám.

"A csontok kiállnak, a bőr vékonnyá, szárazzá, rugalmatlanná, fakóvá és hűvössé válik. A haj száraz és ritka lesz, könnyen kihullik. Ha ez a fogyás valamilyen rendellenesség következménye, kahexiának nevezzük. További tünetek a fáradtság, a testhőmérséklet fenntartásának képtelensége, a hasmenés, az étvágycsökkenés, az érzékenység és az apátia, mely egyes esetekben oda vezet, hogy az illető nem reagál a környezeti ingerekre.

Az alultáplált gyermekek viselkedésének fejlődése észrevehetően lelassul, mentális retardáció léphet fel. Egyes fehérvérsejtek száma csökken, hasonlóan az AIDS-ben megbetegedettekhez. Ennek következményeként az immunrendszer legyengül, a fertőzések kockázata megnő. Ha a kalóriahiány hosszú időn keresztül áll fenn, szív- és légzési elégtelenség alakulhat ki. A teljes éhezés (a táplálkozás teljes hiánya) 8-12 hét alatt végzetes következményhez vezethet."

Amellett pedig ha éhezik az ember, a szervezetében felgyülemlik a folyadék, ezért puffadtnak tűnhet.

Ha ezeket a tüneteket észleled magadon, akkor sürgősen hagyd abba a fogyókúrát. Hozzá tenném, a korodból ítélve még fejlődsz. Ha nem eszel rendesen, akkor a csontjaid se fognak megfelelően nőni, így akkora maradhatsz mint most vagy! Gondolom szeretnél még nőni.

2012. jún. 22. 00:57
 13/14 anonim válasza:
nem tudom miért kell valakit ezért lehülyézni...
2012. jún. 22. 17:26
 14/14 anonim válasza:
Nem vagy alultáplált.....megnéztem, a BMI d 20.3, a kozépmezonyben.... 17.5 alatt számítanak az emberek alultápláltnak (nok) mielott fogutál túlsulyos voltál.....korban is es sulyban is annyi vagyok mint te, csak170 centi...semmi ilyesmi bajom nincsen....szerintem nem vittél be elég vitamint....vagy valami mad betefseged van....szerintem menj el orvoshoz.
2013. júl. 19. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!