Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Anorexiás akarok lenni, már...

Anorexiás akarok lenni, már nem tudok mit tenni?! Valaki van így?

Figyelt kérdés
16 éves 170 cm 68 kg.jan.óta nem eszem kenyeret,tésztát csak néha 76 kgról fogytam.Mindenki azt mondja,hogy most jól nézek ki,mert egyenletesen oszlik el rajtam,én kezdem undorodni magamtól.Hiába járok heti 2x aerobicra undoritó hogy vastag a combom.Matektanárnőm anorexiás mikor először megláttam akkor úristen,de sovány ez beteg.. de mára egyre jobban tetszik a vékony lába,dereka.Nem eszik húst,csak magvakat,kefirt,sok vizet iszik,napi 2x fut.Itt a nyár a lehetőség.Akik eddig beszóltak,hogy vastag combod,nagy segged van,az mind nézne,hogy hogy lefogyott.Minden barátnőm sovány,szó szerint zabálnak,és meg se látszik rajtuk.És már annyira az akarok lenni,hogy aludni sem tudok,csak ezen jár az eszem.Mit tegyek?
2012. jún. 17. 17:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Akik eddig beszóltak ,azok azért is befognak, ha gebe leszel.
2012. jún. 17. 17:41
 2/7 A kérdező kommentje:
az nembaj.. az nemérdekel
2012. jún. 17. 17:45
 3/7 anonim ***** válasza:
95%

1. Az anorexia egy PSZICHÉS betegség. Fejben kezdődik el. És sokszor nem a vékonyságról szól, ahogy azt sokan hiszik, és ahogy te is hiszed, hanem a kontrollról. Az én családomban anya akar kontrollálni mindent. Te nem tudod, milyen jó érzés, ha te KONTROLLÁLSZ mindent! És minden az irányításod alatt van, anyád nem szólhat bele az életedbe, mert nem engeded. Te döntöd el mit eszel, mennyit.

De ez csak az én példám, anyámmal. Másoknál is szerepet játszik a családi háttér. Vagy a kontroll más miatt van jelen, esetleg suli, akármi miatt. Úgy érzed az egyetlen, amit kontrollálni tudsz, az a kajálás.

Amúgy szerepet játszik a vékonyság is persze.

2. Nem jelentheted ki, hogy a matek tanárod az! Honnan tudod, nincs-e pajzsmirigy betegsége? Pajzsmirigy túlműködésnél vékonyak az emberek... vagy lehet akár más, komoly betegsége is.

Az, hogy nem eszik húst, tükrözhet állatszeretetet, tudatosságot (sok húsban nem is tudják az emberek, mi van), én sem eszem húst. Számomra méreg.

A magvakat és kefirt azért eszi, hogy pótolja a fehérjéket, esszenciális aminosavakat, és némi zsírt is, mert a dió, mogyoró, magvak gazdagok zsírban (jóféle zsír, egészségesek). De a kcal tartalmuk is nagy: 656 kcal/100 gramm a dióé, szóval nem kell belőle sokat enni. Azért mondom, vigyázz, ha ilyesmit (magvakat) eszel mert nagyon könnyű belőlük sokat enni, térfogatra picik, viszont őrületes a kcal tartalmuk.

A kefir jó, nyugodtan eheted. 1 pohár kb. 90-107 kcal, attól függ milyet veszel. A natúr joghurt ugyanígy.

Ha nem vagy vega, egyél: párolt halat (ne az olajosat!!) párolt pulykamellet, csirkemellet. Hatalmas zöldkörettel edd, salival. A salin ne legyen semmiféle öntet, főleg ne majonéz!! Az kész kcal bomba. Ha hiányzik az öntet, csináld így:

kefir/natúr joghurt + zöldfűszerek

Egyél: tojásfehérjét főzve. A sárgáját inkább hagyd meg. Lencse is jó fehérjeforrás. A párolt husi mellé ehetsz: barnarizst/durumtésztát heti 1szer/tk kenyeret/főtt krumplit heti 1szer. A barnarizs remek ch forrás, egészséges.

Reggeli: legyen zabkása, ez eltelít. Én van, hogy 4 óráig nem voltam utána éhes, gyümivel ettem. Vízzel csináld, ne tejjel, így kcal szegényebb + édesítő. Ne használj cukrot! Én 20 grammból főzök, az 72 kcal csak, ez eltelít engem + a gyümi, de ha 40 grammból is csinálod az is csak 150 kcal! Egy csokiszelet kb 200-250 kcal 1 bounty pl 270 kcal... ráadásul azzal jól se laksz. Míg egy hatalmas tányér zabkása elég lehet 4-5 óráig és csak 150 kcal. tehetsz bele fahéjat is, az 0 kcal.

Ehets még reggelre: tk kenyér/magos zsömle/korpás kifli + kefir/natúr joghurt/sovány sajt/sovány túró/sovány túróból készült körözött/tojásfehérje főzve/ + RENGETEG ZÖLDSÉG!!

Ha gyümit eszel, vigyázz a banánnal, szilvával, aszalt gyümikkel (főleg ezekkel, őrületes a cukortartalmuk), és szőlővel. Sok bennük a cukor. Asszem a görögdinnyében is, de abban nem vagyok biztos.

Legyen tízórai & uzsi: 1-1 alma (kb. 40-50 kcal 1 darab) ha éhes vagy pár darab korpás keksz (1 db ha jól emlékszem 16 vagy 19 kcal) vagy kefir/natúr joghurt.

Lehet enni édességeket is, csak légy kreatív, neten is sok receptet találsz:

sovány túró + gyümi + édesítő + fahéj

natúr joghurt + édesítő + fahéj + gyümi => ma ilyet ettem 144 kcal volt csak!

A sok víz jó a szervezetnek, főleg nyáron, kell is.

A barátnőid szerencsés alkatúak. Régen én is kövér voltam... de el kell fogadnod, mint ahogy nekem is el kellett: van, akinek ilyen a genetikája, van akinek nem. Ők ilyenek... lehet 10 év múlva nem lesz ilyen gyors az anyagcseréjük. Más részről honnan tudod mennyit sportolnak? Lehet heti 6-szor is edzik valaki, és úgy eszik annyit.

Megmondom mit tegyél: menj ki a szabadba, fuss, ússz, sportolj! Kajatippeket írtam. Még annyi, hogy a vacsorád legyen egy nagy tál sali, és/vagy fehérje, amiket leírtam. Ch-t már ne egyél.

Gratula a fogyásodhoz. Ehetsz tésztát, kenyeret is, de a nap 1. felében, és legyen teljes kiőrlésű. További sok sikert. Ha 8 kg-ot ledobtál, miért ne menne még több? Gondolkodj így! nehogy most állj le, nyár előtt! Eddig megvolt az akaraterőd! Továbbra is legyen meg, és harcolj! Mert bizony ez harc... én is így gondolok rá. Vagy a kaja, és a csoki győz, vagy te. És a jutalmad, ha győzöl egy csodaszép test lesz. Ha képes voltál ledobni ennyi kg-ot (mert szerintem ez nagyon szép eredmény!) akkor menni fog több is.

El fogsz tudni aludni, ha mindent megteszel annak érdekében, hogy boldog legyél. Mikor teszel meg mindent? Ha nekiállsz még többet sportolni, és még inkább dolgozni azért a testért, amit akarsz.

Legyél boldog, és tegyél meg mindent, azért, hogy szeresd magad. Mert hidd el (tudom) nem jó boldogtalanul létezni egy olyan testben, amit utálsz. Ezért nem tudsz aludni. Én szeretek úgy felkelni, hogy "na ma is mindent meg fogok tenni azért hogy boldogabb legyek, és elérjem a célom" és imádok úgy lefeküdni: "igen, ma is győztem, és közelebb értem egy lépéssel a célomhoz". Te nem akarsz így elaludni? Szerintem igen. :)

Mutasd meg az embereknek ki vagy, és hajrá a további fogyáshoz! menni fog. Írj privit, ha kell még valami.

2012. jún. 17. 17:46
 4/7 A kérdező kommentje:
utolsó nagyon szépen köszönöm,ez jólesett!Megfogadom a sok jó tanácsot!üdv.:)
2012. jún. 17. 17:51
 5/7 anonim válasza:
88%

Szia! Meg tudom érteni, hogy azt hiszed kövér vagy. De ez általában akkor van, ha valaki kövér volt, de fogyás után sem tudja magát karcsúnak látni. Ne akarj anorexiás lenni! Semmiképp sem. Teljesen tönkreteszed magad vele!

És ha mindenki mondja, hogy jól nézel ki, azt nem viccből, nem véletlenül mondják, hanem azért mert így gondolják!!!

És még ezt ajánlanám figyelmedbe: [link]

Remélem segítettem!

2012. jún. 20. 10:24
 6/7 anonim válasza:
Szia!Én anorexiás voltam, tapasztalatból mondom. Az anorexia nem abból fakad, hogy le szeretnél fogyni. Ez egy mentális betegség amit nem véletlenül pszichiáterek kezelnek legtöbbször. Hidd el, hogy teljesen leépülsz é megéled a poklok poklát ha anorexiás vagy, úgyhogy ne akarj az lenni! Akár a szíved i megállhat vagy az anyaságról is letehetsz ( gondolom lány vagy ), tehát ez egy kifejezetten veszélyes betegség. Nem éri meg miatta kórházba kerülni, vagy esetleg meghalni. Próbáld meg magadban észrevenni a szépet, és ha mindenképpen fogyni szeretnél maximum egy enyhébb diétát alkalmazz és vigyázz nagyon magadra! :)
2015. szept. 13. 15:38
 7/7 anonim válasza:

Az anorexia nem döntés kérdése. Örülj, hogy egészséges vagy.. Ne akarj folytonos hidegrázást, gyengeséget, hajhullást, esetleg ájulásokat, borzasztó fejfájásokat, szédüléseket. Ez egy betegség. Ne akarj megbetegedni.

Üdv: Egy anorexiás, aki gyógyul~

2016. máj. 8. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!