Mi az, ami úgymond negatív kalória?
hallottam, hoyg hizonyos zöldség, gyümölcs negatív kalóriaként hat. Melyek ezek? Igaz ez?
azt tudom, hoyg csoda nincs, nemlehet zabálni, aztán enni egy két gerezd valamit, ami mindent visszacsinál. de valami valóságalapja csak van, vagy nincs?
A negatív kalóriás étel az egy mítosz.
Az elv az, hogy ha megeszel valamit, azt megemészteni nagyobb munka a szervezetnek, mint amennyit nyer belőle. Nos, ez tudományosan bizonyítottan baromság.
Valóban vannak olyan ételek, amiknek kevés az energiaértékük és nehéz megemészteni őket, de egyik sem produkál energia deficitet.
Ha ez igaz lenne, akkor is csak olyan kis mértékben, ami elhanyagolható a fogyás szempontjából.
A magas rosttartalmú ételeket szokták így emlegetni, a rost ugyanis nem emészthető.
Legjobb példa (ami még finom is) a brokkoli, amiből annyit ehetsz, amennyit akarsz. Bár fogyni nem fogsz a brokkolievéstől, de gyakorlatilag 0 kalória marad, miután órákig emészted.
tudom, hoyg nincs olyan, hjogy valam,i kaja "felegye" a bevitt egyéb pluszokat, csak mégis, mi az, amiből lehet enni rendesen és nem maradok éhes.
sport... aranyos, ha elmenyek egyet futni olyan éhes leszek, hogy többet beeszek, mintha maradtzam volna a porszívó mellett.
ez úgy kamú ahogy van, negatív kalóriaegyensúly van, ami fogyáshoz vezet anyagcserelassúlás nélkül, kicsit több a felhasznált mint a bevitt energia.
De ennek semmi köze ehhez. Ilyen több energia megemészteni dolog még káros is. Bullshit
Már válaszoltam korábban, de talán ez még hasznos lehet:
Jeges víz.
A víz ugye 0 kalória, viszont a szervezet hőt használ fel a felmelegítéséhez. A hőtermelés pedig kalóriát X kalóriát használ fel. Lövésem sincs, mennyit de az biztos hogy többet ,mint 0.
Ez az alapgondolata az idióták fagylalt-diétájának.
A fagylalt természetesen nem jó erre, még a cukormentes sem. (a tej, tejszín magas zsírtartalmú)
Víz meg ugye amúgy is kell vagy 3-4 liter naponta.
Így ez a legolcsóbb "fogyasztószer".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!