Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kell a fehérjepor?

Kell a fehérjepor?

Figyelt kérdés
20/L, 65 kg vagyok, eddig 9 kg-t fogytam csak diétával, most kezdtem el edzeni (heti 5x súlyzós és kardió váltogatva), szeretnék még pár kilót fogyni, de főként szép vonalakat kiépíteni, ezért választottam a súlyzós edzést, hogy legyen egy kis izmom. kell ehhez fehérjeturmixot inni? minden nap eszem túrót és csirkemellet, de nem tudom, ez elég-e...
2012. jún. 10. 18:43
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
izomtömeget nem, de azért némi izmot ugye igen? remélem, nem feleslegesen izzadok a konditeremben heti 4-5x a súlyzós edzéseken... :( köszönöm szépen a válaszokat :)
2012. jún. 11. 13:44
 12/15 Zakathol ***** válasza:

Izomtömeg = több izom.

Amíg kalóriamínuszban vagy, nem fogsz izomosodni. Semennyit sem. Sehogy. Soha.

Ahhoz hogy izmosodj(nőjön az izomtömeged) pozitív kalóriamérlegű étrendet kell követni.

De ezt már vagy 6-an leírták előttem...

2012. jún. 11. 18:47
 13/15 Zakathol ***** válasza:
Jah és szálkásításkor is kell a súlyzós edzés, mivel így ösztönzöd a szervezetedet arra, hogy ne az izmaidat bontsa le, hanem a zsírt. Tehát semmiféleképpen sem fölösleges az edzőteremben izzadnod, csak éppen most nem izomnövelő funkciót tölt be.
2012. jún. 11. 18:48
 14/15 A kérdező kommentje:

igazából a szép alak a célom, amihez kell még pár kiló mínusz, de inkább izomtónus... ha emelem a kalóriabevitelt, az segíthet? 1300 körül eszem, csak egészséges dolgokat, az utóbbi napokban pedi még ennél is többet valamennyivel.

amúgy vettem ma whey proteint :) meggyőztetek :D

2012. jún. 11. 20:58
 15/15 Zakathol ***** válasza:

Még mindig nem érted... Először döntsd el, hogy most pár kiló mínusz kell vagy izom? Vagy ez, vagy az.

Ha kell még pár kiló mínusz akkor csináld tovább amit most.

Ha izmot szeretnél akkor pedig tömegnövelő étrendet állítsatok össze az edződdel:

naponta 2-2,5*testsúly grammnyi fehérje és kb 4*testsúly grammnnyi szénhidrát kell. Nem a kalóriát számolgatjuk. A makrotápanyagok mennyisége legyen meg, a többi nem érdekes.

A szénhidrátot attól függően kell beállítani (4 alá vagy 4 fölé), hogy mennyire vagy hízékony. A nők eleve hízékonyabbak a hormonháztartásuk miatt, de nők között is van hízósabb meg nem hízósabb fajta. Kezdd mondjuk 3-3,5g szénhidráttal és fokozatosan emeld, ha nem emelkedik a súlyod 1-2 hét alatt.

2012. jún. 11. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!