Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kell a fehérjepor?

Kell a fehérjepor?

Figyelt kérdés
20/L, 65 kg vagyok, eddig 9 kg-t fogytam csak diétával, most kezdtem el edzeni (heti 5x súlyzós és kardió váltogatva), szeretnék még pár kilót fogyni, de főként szép vonalakat kiépíteni, ezért választottam a súlyzós edzést, hogy legyen egy kis izmom. kell ehhez fehérjeturmixot inni? minden nap eszem túrót és csirkemellet, de nem tudom, ez elég-e...
2012. jún. 10. 18:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
48%

Nem kell, de ajánlott.

Edzések után egy shake jól fog esni a szervezetednek.

De lehet reggel is inni kakaó/kávé helyett, meg este lefekvés előtt és akkor a nasi is megvan (a mai fehérjeporok már nagyon finomak és "ezerféle" ízben kaphatók).

2012. jún. 10. 19:01
 2/15 anonim ***** válasza:
62%
Nem feltétlen de hasznos ugyanis több fehérjét be tudsz vinni táplálék kiegészítővel.Nem tudsz annyi szilárd fehérjét megenni mint amennyit táplálék kiegészítővel lehetséges a szervezetbe juttatni.Mivel fogyni akarsz és kicsit izmosodni a sok fehérje és kevés szénhidrát,zsír bevitel az ajánlott.Ennek pontos ellenőrzésében pedig előnyt jelent a táplálékkiegészítő mert könnyen számszerűsíthető a bevitt mennyiség.
2012. jún. 10. 19:08
 3/15 anonim ***** válasza:
48%
Edzés után nem árt egy adag, mert akkor gyorsan kell fehérje a szervezetnek, a csirke, egyéb hús meg lassabban szívódik fel. Egyébként nem muszáj, de mindenképpen hasznos. Meg ha valami tuti finomat veszel, még élvezetes is, mintha édességet ennél, szóval az a vágy is kielégítve.
2012. jún. 10. 19:42
 4/15 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) z edzőm azt mondta, ne igyam, mert akkor jobban növeli az izomtömeget és ez a fogyásomat akadályozza... erről mi a véleményetek? fő célom a vékonyodás, az izmosodást is azért céloztam meg, hogy jobban égjen a maradék zsír.
2012. jún. 10. 20:27
 5/15 anonim ***** válasza:
Egy edzés utáni fehérjeturmixtól senki sem lesz kigyúrt. Az csak fehérje, nem kell túlmisztifikálni, mert mondjuk por állagú és csoki íze van :) Edzés után katabolikus állapotba lép a szervezeted, tehát azonnal fehérje és szénhidrát kell neki. Ha ezt nem kapja meg, elkezdi az izmot bontani. És ha izombontás van, akkor nincs zsírveszteség. Természetesen ezt csirkemellel is ugyanúgy betöltheted, csak edzés után a fentebb vázolt dolgok miatt célszerűbb a fehérjepor. De ahogy érzed, ha kitartóan sportolsz és normálisan étkezel (edzés után egyből valami szénhidrát és fehérjedús kaját), kihagyható, ezen ne vessz össze az edződdel.
2012. jún. 10. 20:40
 6/15 anonim ***** válasza:
*ha én lennék az edződ, edzés után itatnék veled valami whey proteint, de csakis edzés után. Természetesen az aznapi étkezést ehhez kell igazítani.
2012. jún. 10. 20:43
 7/15 anonim ***** válasza:

Az edződ nincs tisztában az alapokkal.

Fogyni a zsírból kell, nem az izomból.

Attól, hogy iszol egy fehérje turmixot még nem fog nőni az izmod, mert ahhoz kalória-többletre van szükség és az étkezésedet nyilván úgy alakítod, hogy kalória-deficites legyen.

Ez így arra lesz jó, hogy zsírból fogyni fogsz, viszont nem veszítesz izmot, sőt "feszesebb" leszel.

2012. jún. 10. 22:43
 8/15 A kérdező kommentje:
csak sokan jönnek azzal, hogy ez csak üzleti fogás, nincs szükség rá, stb... de meggyőztetek, veszek pár adaggal :) ha jól olvastam, a scitec félét ajánlják a legtöbben. köszönöm a válaszokat :)
2012. jún. 10. 22:53
 9/15 anonim ***** válasza:
Ja, scitec jó és nagyon finom. És whey proteint vegyél.
2012. jún. 10. 23:23
 10/15 anonim ***** válasza:

butaságot mondott az edződ.

mivel diétázol,a szervezeted kalóriadeficitben van,úgy meg nem tudsz izomtömeget felszedni.

edzés után jól esne a testednek egy turmix.

vízzel,nem tejjel!

2012. jún. 11. 00:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!