Tényleg ennyire sok fehérjepor kellene szednem naponta?
Vettem egy kilogrammosat - ilyet
3500 forintért vettem.
Naponta 116g fehérjét kellene bevinnem, amiből 80g-ot fehérjeporral kéne bevinnem. A fehérjetartalma 100g-ban 40g.
Akkor ezek szerint napi 200g port be kéne magamba tömni, de akkor meg öt nap alatt elfogyna, és vehetnék új adagot. Ezekből tényleg ilyen sokat kell enni, mert ez így nagyon drága mulatság. Jelenleg napi 30g port veszek be, de abban csak 12g fehérje van, ami bőven nem éri el a napi szükségletemet.
Ha napi kétszáz g vennék be, akkor olyan minta naponta cigarettára költenék, ami nagyon drága mulatság. Most akkor ez sajnos ilyen?
Egyrészt el kell döntened, hogy mit szeretnél a testeddel csinálni. Általában a testsúly 2-2,5 szeresét szokták javasolni grammban.
Amennyiben tömeget növelsz, akkor ehetsz nyugodtan csirkét, aminek ugye 22%-os a fehérjetartalma. Szóval, ha 200g csirkemellet megeszel, az már majdnem 50g és még nincs is tele a gyomrod (másrészt az megy csupán 250-290Ft).
Fehérjetport, illetve tömegnövelőt nem értem miért külföldről rendelsz, főleg, ha ilyen rosszul áll a Forint. Érdemes lenne valamelyik edzőt a konditeremben megkérdezni, hogy melyik port javasolja. Én BSN Scyntha-6-ot eszem, ami nagyon jó minőségű gyorsan és hosszan felszívódó fehérjét tartalmaz. 13.000Ft 2,3kg és, ha megfelelő helyen rendeled ingyen szállítják.
Ez így nagyon nem jó. Azt mondják, csak a fehérjeszükségleted 30-50%-át vidd be max porból, mert a gyomor szilárd kajákra van kitalálva. Nem tudom, honnan szedted, hogy 80-at kéne. Minél többet kajából, a por arra való, hogy ha nem tudsz annyit enni, akkor kipótold, na meg edzés után jobb is a felszívódás miatt.
Aztán: azt mondod egy kilósat vettél. Ha ilyen áron, az cirka tízezer forint volt, plusz postaköltség gondolom. Ennyiért kaptál egy 40%-os fehérjét. Mindezt összegezve te valami iiirdatlanul elpazaroltad a pénzedet :D Elképesztően rossz üzlet volt, tekintve, hogy duplaennyi fehérjetartalmút, duplaekkora méretben kapsz olcsóbban... megkérdezhetem, hogy akkor pontosan mennyibe fájt ez, és miért pont ilyet vettél?
Ha okosabban csináltad volna, sokkal olcsóbban kijöhettél volna. Én a vpy syngexet ajánlom, 10,5ezerért (postaköltséggel együtt) kapsz 2,27 kg 80%-os proteint, és ha szilárd kajákra építed az étrended, sokkal tovább kitart. Az említett Syntha-6 is csak 50%-os, és drága, tehát ez sem a legjobb üzlet egy földi halandónak.
Igen össze-vissza válaszok, amik bizony sok esetben butaságok.
Amit Te vettél (link alapján) egy tömegnövelő. Azért kell megenned adagonként 110g-ot kb. 300-400ml vízzel, vagy 0%-os tejjel összekeverve! Ráadásul ezt naponta 2-szer. A kérdésedből nem derül ki, hogy milyen sportot űzöl, vagy sem?!?! Nem derül ki, hogy mit szeretnél tömegelni, vagy diétázni?!?! Az sem derül ki, hogy milyen a szilárd étkezésed?!?!
Amennyiben tömegnövelésre vetted a terméket, akkor legközelebb válassz nagyobb kiszerelést, valamivel olcsóbb. Igen, bizony körbe kellene nézned, mert sok más, igen jó termék létezik, jobb áron. Ez a termék sem rossz, de tömegeléshez egy alap összeállítás. Tetszik, mert 40/45 arányban található benne protein és szénhidrát. A protein mix bázis is megfelelő (wPC80, soja izolat, WPI, egg, casein, rizs). Valamint MCT-vel enzymekkel, vitmain komplexel növelték. Ez egy tipikus, standard tömegnövelő.
Az is tény, hogy tápkieg, tehát a szilárd étkezést nem helyettesíti.
Amennyiben kezdő vagy, ebben a szegmensben (standard tömegnövelő) totálisan megfelelő lenne ez a termék is. Minőségben ott van, árban olcsóbb. Napi 2 x 100g-mot kellene elfogyasztanod. Ettől függetlenül normális, alpjában teljes spektrumu multivita-és minerál szedése is ajánlott lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!