Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mi történne, ha naponta csak...

Mi történne, ha naponta csak két joghurtot ennék?

Figyelt kérdés
Barátnőm nagyon nincsen megelégedve a külsőjével ezért ilyen és ehhez hasonló módszerekhez akar hozzá kezdeni. Milyen kára lehet ebből hosszútávon?

2012. jún. 10. 17:24
 1/6 anonim ***** válasza:
az nagyon kevés, éhen halnál. ahelyett hogy inkább mozogna és mellette rendesen étkezne azzal többre menne, sokan szedik a fogyasztótablettákat és az is csak az ember szervezetét teszi tönkre, semmi jó hatása nincs a szervezetre
2012. jún. 10. 17:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Megmondom:

- vitaminhiány

- fáradság

- talán összeesnél, szédülnél. semmihez nem lenne energiád, nem tudnál városba menni, haverokkal lenni, sétálni is alig tudnál

2012. jún. 10. 18:33
 3/6 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm a válaszokat, de a súlyveszteség mennyi idő alatt lenne szembetűnő? És ennek milyen velejáró lehetnek?
2012. jún. 10. 19:58
 4/6 anonim ***** válasza:

OLyan egészségügyi problémák jönnének elő, amitől soha többé nem szabadulnál. Hidd el, később az a pár kiló lenne a legnagyobb bajod..

Magyarul, ne csinálj baromságot, mert tönkre vágod magad, és hiába fogynál le drasztikusan rövid idő alatt, undorító lenne a változás, a bőrödet kegyetlenül megviselné, az arcodon is.

Egyébként olyan 2 hét alatt lemenne vele 5 kg, de később amint ennél rendesen 25 kilókat szednél fel.

2012. jún. 10. 20:50
 5/6 anonim ***** válasza:

Hát ha huzamosabb ideig csinálja akkor hajhullás köröm töredezés, csontritkulás. Vannak esszenciális tápanyagok amik nélkül elpusztulunk.Régen a matrózok kaptak pár hónap után skorbutot a vitaminhiánytól az egyoldalú étrend miatt és haltak bele tömegesen. Szerintem a pszichés eredetű betegségek is leginkább ilyenkor jönnek elő amikor levert lesz az illető nincs energiája a koplalás miatt és az életkedve is elmegy attól hogy egyre rosszabbul néz ki. Anorexia, bulimia.

A test nem hülye hogy extrém koplalás esetén gyorsan felélje a vésztartalékokat és elpusztuljon. Inkább bontja olyankor saját magát, az immunrendszert alkotó sejtek, az izomzat mind mind nagyon energia igényes , a lebontásából a test energiát nyer és biztosítja hogy a meglévő tartalék hosszabb ideig kitartson. Szóval általános legyengülés és egy sima nátha is átviheti a túlvilágra ahogy az az anorexiásokkal előfordul.

Tudnék még ijesztgetni de leírok inkább egy más jellegű érdekességet:

Koplalás után a test mindent próbál elraktározni zsírként hogy felkészüljön egy esetleges következő éhezésre. Ez egy genetikai kód a a köznyelvben jojó effektusként ismert.

Szóóval: én ezt önnek nem ajánlom. :D

1-2hét alatt komolyabb baja nem lesz senkinek, mert először a test az izmokban tárolt szénhidrátokat használja el. (kisebb izomtérfogat + ugyanannyi zsír = kövérebbnek nézünk ki)

De a sok pár hetes fogyókúra sajnos ilyesmin alapul ugyanis az emberek hajlamosak csak a mérlegre koncentrálni.

Remélem elég jól kiveséztem a témát. :)

2012. jún. 10. 20:55
 6/6 anonim válasza:

Szia!

Saját tapasztalatomat írom le, talán így jobban tudatosul benned.:)

Én bár nem 2 joghurtot, de 500kcalt vittem be 7 hónapig.(nagyon komoly betegségem volt,amihez hirtelen akartam sokat fogyni,hogy elkerüljem az agyműtétet.)

Sokat fogytam,és most jön a DE! :

-A mindig dús és hosszú hajam a mai napig csomókban hullik,holott szedtem vitamint mellette, bár nem az elejétől.

-Amint felállok szédülök.(azért írok jelen időt, mert most vagyok abban a fázisban, hogy visszanöveljem folyamatosan a kalóriát.)

-A buszon többször elájultam.

-Sokkal türelmetlenebb lettem, mindig nagyon nevetős voltam, de a kedélyállapotom vészesen romlott.

-Az erőm teljesen elhagyott. Az ájulások is szörnyűek voltak, de pl ha felmentem egy pár fokos lépcsőn,teljesen megszédültem, tehát fizikailag egyenlő lettem a 0-val.

-És most jön az egyik legfontosabb: kb 3 hete olvasgattam,és rémülve tapasztaltam, hogy az anorexia tünetei jelentkeztek nálam. Nem fizikailag,ugyanis most 61 kg vagyok a 168 cm-hez,tehát nem vagyok vékony.

Viszont mindig úgy éreztem,hogy túl sokat eszek,holott ez egyáltalán nem így volt. Lelkiismeretfurdalásom volt egy almától. Bár észrevettem ahogy fogytam, de mégis mindig kövérebbnek láttam magam. Sőt,ez a mai napig így van.

És ezeken kívül számos testi/szervi problémád lehet még. Nem tudom hány éves vagy, de ha fejlődő szervezet vagy, akár a megfelelő kifejlődésben is problémák jelentkezhetnek.

Úgyhogy fogadd meg a tanácsom, és inkább egyél napi 5-6x kisebb, de nem madárnyi adagokat. Reggelire sok gyümölcsöt, vacsira fehérjét, fehér kenyér helyett graham, teljeskiörlésű kenyeret. És sportolj! Nem kell mindennap,de rendszeres.

Akkor szépen,egészségesen fogsz fogyni,és nem kell annyi mindenen átmenned mint nekem. :)

2012. jún. 12. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!