Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tegnap kezdtem el fogyókúrázni...

Tegnap kezdtem el fogyókúrázni, hogy nyár közepéig leadjam a pocakom. Menni fog így?

Figyelt kérdés

23 éves, 178 magas, 76 kilós férfi vagyok. Alkatom miatt soha sem voltam hízásra hajlamos (ehettem bármennyit, nem lettem "kövér"). Így mindig is imádtam enni. :) No nem csokit, cukrot, meg egyéb édességet (azokat pont nem), hanem "húst hússal" típusú tipikus magyar nehéz ételeket. Pörkölt, brassói, paprikás krumpli, sült kolbász, flekken, steak, kolbászos rántotta 6 tojásból, stb. :) E mellé mindig befigyelt egy kis McDonald's, jó sok pizza, coca cola és hasonló cukros szarok. A tetejébe sajnos elég sok alkoholt iszom, heti 10-15 sörnek megfelelő MINIMUM. Nagyon gyakran túl is ettem magam az étkezésekkor.

Tisztában vagyok vele, hogy ez az életmód eleve elég egészségtelen, és a végtelenségig nem is tartható. De ha hiszitek, ha nem, NEM HÍZTAM. Egészen kb. 2-3 évvel ezelőttig... Azóta sajnos elkeztedm pocakot ereszteni (CSAK ott van feleslegem), ami szerintem a következő dolgokra vezethető vissza:

1) Az egyetem 2. éve óta (pont 3 éve volt ) mivel nem volt kötelező testnevelés, nem sokat mozogtam.

2) Kb. egy évvel ezeleőtt szinte telejsen abbahagytam a dohányzást. (előtte: 10-15 szál naponta)

3) Bár reggelizni sose reggeliztem, stresszes és elég hajtós munkám miatt 3 éve gyakran az ebéd is kimarad. Az első étkezésem sokszor a vacsora, amikor persze az egész napi mennyiségetet megeszem...

4) Stressz.

Szóval szép-lassan egyre nagyobb lett a hasam, és kb. 1 éve a barátaimnak is kezdett feltűnni a dolog, illetve engem is igencsak elkezdett aggasztani és zavarni. Nincs rajtam óriási felesleg, kb. 5-10 kg tipikus sörhas. Máshol semmi. EZT SZERETNÉM LEADNI, ezért tegnap elhatároztam, hogy diétázni fogok.

A tervem a következő: semmi alkohol, semmi kenyér, semmi gyorskaja, semmi pizza, semmi cukros üdítő, semmi nasi. Helyette: ásványvíz, tea-kávé cukor nélkül, gyümölcs, csirke-pulyka (roston), sovány sertés, köretnek saláta vagy csalamádé. Maximum 3x étkezem egy nap, és sose eszem addig, hogy jól lakjak. Ha nagyon nem bírom maximum almát eszem. Mindezt július 1-ig, eredmény függvényében meg folytatom. Ez lenne a terv. Ma kezdtem, és pl. a következőket ettem:

- reggeli: 2 főtt tojás, banán

- "ebéd": 3 csirkemell párizsi, 3 szelet sonka, saláta, csalamádé, kávé

- vacsora: 1 szelet natúr sertésszelet görögsalátával

első nap pipa. Hát nem mondom, hogy könnyű ez a hatalmas váltás... Még soha sem voltam annyira éhes, mint amikor ezeket a sorokat írom. :) Abban, hogy - ugyan kínkeservesen - de be tudom tartani, abban biztos vagyok. Csak használni fog-e? Mit módosítsak?

Előre is köszi!

2012. jún. 10. 03:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Mozgáson van a nagyobb hangsúly. És ha hiszed ha nem egyél többször, mint napi 3. Vannak ezek a puffasztott rizsek pl. Vannak sósak meg natúrak. Joghurttal. A lényeg, hogy ne éheztesd magad! Tiszta biológia az egész. Lehet napi 5-10x is enni keveset! Anyukám hetente 1x egy kijelölt napon csak gyümölcsöt eszik, teát iszik sokat, méregtelenít. Ez is sokat számít. Na meg persze mozogj! Kerékpár, séta, kocogás.

Gratula, hogy letetted a cigit!

2012. jún. 10. 06:20
 2/3 anonim válasza:
Sztem ha van rá lehetőséged ncore-ról töltsd le a Beachbody-t, ami egy kardio edzésprogram, két hónapos. naptár szerint megvan jelölve hogy melyik nap mit csinálj, nagyon kemény és nehéz, én először a negyven percből kb 10et tudtam megcsinálni, pedig nekem iszonyatosan nagy az akarat erőm. Próbáld meg! én két hete csinálom és már látom a változást:) sok sikert!
2012. jún. 10. 08:19
 3/3 anonim válasza:

Ha van rá módod egyél inkább 5ször egy nap, pl 10órainak egy alma, vagy uzsinak egy kis zöldség. Tehát többször kevesebbet és nem lesz éhségérzeted se.

Ettél már zabkását? Én nemrég próbáltam ki és nagyon finom! Lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, ezért reggelinek kiváló és baromi laktató :) Pluszba még az emésztésnek is jót tesz.

Ebédre ehetnél valami főt kaját is, levest vagy főzeléket. A párizsi az nagyon nem kaja kategória.

Emellett sok sok víz és nem ártana egy kis mozgás sem, sok sikert! :)

2012. jún. 10. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!